TEKERGŐ MESEÖSVÉNY Közhasznú Egyesület

... hogy a mese mindenhová eljusson!

A mai rohanó világában, a technika rohamos fejlődése mellett, nagyon nehéz a gyerekeket a számítógép rabságából kiszakítani, nehéz megmutatni nekik a valódi értékeket, a helyes utat, nehéz hagyományainkat megtartani. Úgy a szülők, mint a pedagógusok, próbálják a gyerekeket tiszteletre, becsületre, hűségre, kitartásra, önfegyelemre tanítani, hagyományaink tiszteletben tartására, fontosságára, ám egyre nehezebb nekik megmutatni a helyes utat. Ez az út, szépségeivel és nehézségeivel együtt, ott rejlik minden népmesében. A szomorú az, hogy még mindig kevés szülő mesél, az iskolákban sem tudják pótolni ezt a hiányt. A népmese a legősibb igazságokat hordozza magában, csupán tovább kell adni őket. Hisszük, hogy addig maradunk meg érző embernek, amíg történeteket mesélünk, hallgatunk, tanulunk belőlük, továbbadjuk őket.

Adószám:
18758533-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
TEKERGŐ MESEÖSVÉNY Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
TEKERGŐ MESEÖSVÉNY

Szervezet adószáma:
18758533-1-42

Honlap:
https://tekergomeseosveny.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tekergo.mese.itthon

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@tekergomeseosveny/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11717009-21254819-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 709432105

A szervezet címe:
1173 Budapest, XVII., Kasza u. 9. 9.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:
Egyesületünk a szövegfolklór rejtette kincseket kívánja gyerekeknek, szülőknek, diákoknak, pedagógusoknak átadni, kicsik és nagyok, felnőttek és gyerekek, családok számára történő tanfolyamok, táborok, könyvtári foglalkozások, óvodai, iskolai előadások formájában. A foglalkozások, előadások, táborok révén, a szülő-pedagógus, gyerek-pedagógus, szülő-gyerek közötti kapcsolatokat kívánja erősíteni, ugyanakkor a határon túli és a helyi folklórt is összekapcsolni. Célja továbbá, hogy úgy a pedagógusoknak, mint a szülőknek, a „Tekergő mesepedagógiát” oly módon adja át, hogy az mindenki számára érthető és könnyen használható legyen. Az óvodás és iskolás korosztályt érintő témákat pedagógusokkal közösen workshopokon, tanfolyamokon, táborokban fejlessze tovább, a szakmai anyagokat minél több intézménybe eljuttassa.

Mire gyűjt:
Segíts megmenteni a Tekergő Mesetábort! 2023-van volt 10 éves a mesetáborunk. Saját helyszín híján lassan lehetetlen megvalósítani további álmainkat. Olyan mértékben nőttek az árak, hogy az a veszély fenyeget, nem tudjuk munkánkat folytatni. Kis létszámú táborainkba szociálisan rászoruló gyerekeknek is igyekszünk helyet biztosítani, saját táborainkból kinőtt fiataljainknak lehetőséget táborvezetőnek képződni, anyagi forrás nélkül ez lehetetlenné válik. Hogy miért jönnek hozzánk a gyerekek: "Ákos nagyon jól érezte magat, sokat fejlődött érzelmileg és bővült a szókincse. Évezte a falusi életet, főleg azt, hogy egész nap kint lehetett a jó levegőn. Nagyon sokszor kérdezgette, hogy mikor lesz még tábor mert nagyon szeretne menni." "Tami a tavalyi táborból teljesen feldobódva jött haza, azzal a kijelentéssel, hogy a következőt semmiképp nem hagyja ki. Ezelőtt csak meghajolni lehetett az idén. Egy szó, mint száz, a tábor egy hatalmas siker, ezért ismételjük." "Dorka, alig várta, hogy idén is elkezdődjön a "táborszezon". A szókincse a tábor alatt sokat bővült, a fantáziája és a képzelete is "beindult", sokkal többet rajzol és az iskolában fogalmazásból is ügyesebb lett."

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.