Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

Joggal vagy szabad!

A TASZ azért dolgozik, hogy bárki megismerhesse alapvető emberi jogait és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben.

Adószám:
18067109-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

Szervezet rövid neve:
TASZ

Szervezet adószáma:
18067109-1-41

Honlap:
https://mondo.tasz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/MONDOkartya/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=KmFKXYFVink

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200216-00089166-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-209-0046

A szervezet címe:
1136 Budapest, Tátra utca 15/b. I/1.

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

A TASZ fő célkitűzése, hogy az alapvető jogok és jogelvek érvényesüljenek Magyarországon. Tevékenységünket olyan jogterületekre összpontosítjuk, ahol gyakoriak vagy rendszerszerűek a jogsértések, és az áldozatok különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak. Jelen vagyunk bíróságokon, minisztériumokban, nemzetközi és hazai konferenciákon, egyetemeken, valamint a fővárosban és vidéken. Arra törekszünk, hogy az állam csak különösen súlyos indokkal, elkerülhetetlen mértékben, és csak törvény alapján, megfelelő eljárási garanciák mellett korlátozza az alapvető jogokat. Tevékenységünk kiterjed a - személyes adatok védelmére, - az állam átlátható működésére - a gyülekezési, a szólás- és a sajtószabadság védelmére - a választáshoz való jog és a részvételei jogok képviseletére - a polgárok jogainak védelmére az egészségügyben - a méltó halálhoz való jogra vagy a vagy a terhesség-megszakításra - a HIV/AIDS-szel élő személyek jogaink a védelmére - az LMBT+ emberek jogaink a védelmére - a romák jogainak védelmére - a fogyatékos polgárok jogainak védelmére - a drogfogyasztók jogairaIngyenes jogsegélyszolgálatunk évi 2300 állampolgári megkeresésre válaszol. Éves szinten 120 egyedi ügyben adunk jogi képviseletet újságíróknak, fogyatékos embereknek, tüntetésszervezőknek, olyanoknak, akiknek a jogai sérültek az egészségügyben, közérdekű adatigénylőknek, roma magyaroknak, drogfogyasztóknak. Fontos ügyeink 2016-ból: - Felmentették azt az ügyfelünket, aki Gyöngyösön a választási kampány idején No Vona, no cry szöveget fújt a járdára. Mindezért rongálás és rágalmazás miatt indultak ellene büntetőeljárások. - Folyamatos jogsegélyt nyújtottunk a Népszabadság újságíróinak. Elsőfokon a bíróság kimondta, hogy a Mediaworks Zrt. megsértette a jogaikat. - 7 gyermeket szereztünk vissza a szüleinek, akiket pusztán szegénység miatt emeltek ki. - 3 év pereskedés után nyilvánosságra hoztuk a Századvég tanulmányokat, amelyek 4 milliárd forint közpénzbe kerültek. - a Szabadon szeretni kampányunkban arra kértük a kormányt, hogy ne szűkítse az azonos nemű párok jogait. Ezt a petíciót 2372 ember írta alá egy nap alatt és a Kormány visszavonta az előterjesztését.

Mire gyűjt:

Ingyenes jogsegélyszolgálatunk fenntartására gyűjtünk:

- hetente 5 óra telefonos jogsegély;

- évente 2300 megkeresés;

- évi 120 egyedi ügyben jogi képviselet;

- 11 ügyvéd munkája;

- minden régióban elérhetőek ügyvédek.

Támogasd rendszeres adománnyal a munkánkat!

Havi 3000 forintos támogatás, éves szinten az ingyenes telefonos jogsegély szolgálatunk egy heti működési költségét fedezi.

Havi 5000 forintos támogatás, éves szinten átlagosan egy egyedi ügy végigvitelénk ügyvédi költségeit fedezi: legyen szó közérdekű adatigénylésről, fogyatékos személyek jogairól vagy betegjogok képviseletéről.

Havi 10.000 forintos támogatás, éves szinten az ingyenes jogsegély szolgáltunk egy heti működését fedezi, a telefonos megkeresések mellett heti több száz levelet kapunk. 

Jogállás:
Közhasznú

Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

SZABAD.kézi rajz - Civillusztrátor & TASZ - Adománygyűjtés

TASZ

Segítsd adományoddal a TASZ, Társaság a Szabadságjogokért szervezet 2021-es tavaszi programját, amelyben a hazai gyűlöletpropaganda ellen fognak fellépni!

307% 923.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Bátor gyerekeket az iskolába!

TASZ

Támogasd, hogy 40 suliba vigyük el a MONDO pedagógiai workshopját, hogy országszerte több ezer gyerek tanuljon a saját jogairól, és bizonyos helyzetekben meg tudja magát védeni!

106% 956.999 Ft összegyűlt
899.999 Ft-ból
Érdekel
Jogvédelem
Egyszázalékos
adománygyűjtés

HA NINCS TASZ, NINCS SZABAD DÖNTÉS

TASZ

TE VÁLASZTASZ. TE MOZGATSZ. TE DÖNTESZ ERRŐL IS. Mert a szabad emberek mozgatják a világot. Ők azok, akikre nem lehet rácsukni az ajtót. Ők azok akiket nem lehet levegőnek nézni.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18067109-1-41
Érdekel
Jogvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) - mintakampány

TASZ

Feltöltés alatt!


272 hívás, 359 sms
Érdekel
Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Még 20 évet a TASZ-nak!

TASZ

100% 605.000 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.