Ezúton tájékoztatjuk, hogy 22-én 10 és 12 óra között tervezett karbantartási munkálatok lesznek, így az oldal ideiglenesen nem lesz elérhető.


Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Tandem Színház Egyesület

Verset az utcára, embert a lakásba...

A Tandem Színház egy 2019-ben alapított, a civil társadalom és a színházi alkotók szoros együttműködésén alapuló, pécsi független színház. Az általunk létrehozott előadások célja a különféle civil szervezetek témáinak kihangosítása a nagyközönség felé, a társadalmunkban észlelhető előítéletek csökkentése, az érzékenyítés. Az előadások alkotó folyamatába a civil szervezeteket is bevonjuk, az előadásokban vagy az azokat követő beszélgetésekben – ha ez lehetséges – a szervezetek tagjai személyesen is megjelennek.

Adószám:
18218037-1-02

Támogatom

 • Szervezet
 • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Tandem Színház Egyesület

Szervezet rövid neve:
Tandem Színház

Szervezet adószáma:
18218037-1-02

Honlap:
http://tandemszinhaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Tandem-Sz%C3%ADnh%C3%A1z-569583973519968

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC3Db_bAaV5qJBoGLOOTr0yw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-84862992

A szervezet telefonszáma:
+36 302182277

A szervezet címe:
7625 Pécs, Mecsek utca 6.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

A Tandem Színház által létrehozott előadások célja:

 • a társadalmi párbeszéd és szolidaritás erősítése kulturális és közösségi események szervezése által, a társadalmi problémák művészeti eszközökkel történő megfogalmazása, ezekre a figyelem felhívása.
 • a kisebbségi vagy hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáira érzékenyítő, az előítéleteket csökkentő tevékenység végzése művészeti eszközökkel, lehetőség szerint az érintett csoportok és a velük foglalkozó egyéb civil szervezetek bevonásával.
 • a társadalmi értelemben vett család, mint szocio-kulturális és mintaképző alap értékeinek helyreállítása, működésének segítése.

A Tandem két nyergében egy pécsi színészpáros ül: Bacskó Tünde és Fábián Gábor. Két, Debrecenből elszármazott adys diák, akik időközben sok színházban, sokféle színházi műhelyben és közegben dolgoztak. Külön utakon jártak, míg 2017-ben Pécsett találkoztak, játszottak együtt először, majd 2019 őszén megalapították saját színházukat: a Tandem-et, ill. az azt fenntartó egyesületet. Párosukhoz hamarosan többen csatlakoztak: rendezőként, dramaturgként, operatőrként, fény- avagy hangtechnikusként, szervezőként, "sajtósként", pályázatíróként stb. - lelkes támogatóként. A témák, az előadások, a közös "drive" most már egy kisebb csapatnyi együtt gondolkodó alkotót, szervezőt egyesít. Így csatlakozott a projekthez az ismert színművész Herczeg Adrienn is - a Visszhang a művész első rendezése.

A fentiek szellemében készült, jelenleg műsoron lévő előadások (melyekről bővebb információ a színház honlapján található):

 • Fapados revü
 • A Kóbor szálló
 • Visszhang - online változat
 • Ezerkilencszáz56
 • Jónás könyve
 • Szociopoly 2.0

Mire gyűjt:

Ady Endre, Juhász Gyula, Weöres Sándor, Pilinszky János, Latinovits Zoltán… Csak néhány ismert, magyar, nagy hatású alkotó azok közül, akik súlyos alkoholproblémákkal küzdöttek.
Ma Magyarországon a lakosság több mint 9%-a küzd az alkoholizmus enyhébb vagy erősebb formájával, az éves elhalálozások csaknem 20%-a hozható összefüggésbe alkoholbetegséggel. Az alkoholproblémákkal küzdő férfiak 90%-a tagadja érintettségét. Az alkoholizmus nem feltétlen jelent napi szintű alkoholfogyasztást, és nem minden esetben jár együtt lerészegedéssel.
Mindössze néhány megdöbbentő adat, mellyel bizonyítani szeretnénk milyen iszonyatosan fontos szembenézni a problémával és beszélni róla. Nehéz, mert egyrészt tabu, másrészt elfogadott.
Már megszületett egy nagyon személyes, intim hangvételű kisfilm, egy online csapatépítő játékkal kiegészítve, de ezt szeretnénk tovább fejleszteni és egy egész estés színházi előadást és drámajátékos feldolgozást létrehozni. Ehhez kérjük a támogatásotokat! Köszönjük!

A Tandem Színház csapata

 

Kultúra
Bankkártyás
adománygyűjtés

Tandem Színház: VISSZHANG - élő előadás létrehozás

Tandem Színház

Interaktív színházi előadás egy, a magyar lakosság közel 10%-át érintő, máig tabuként kezelt, ám a többség által hallgatólagosan mégis elfogadott problémáról, az ALKOHOLIZMUSRÓL.


Adománygyűjtés indult: 2021.03.18.
Összeg: 214.500 Ft
Támogatók száma: 37
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.