Tandem Színház Egyesület

Verset az utcára, embert a lakásba...

A Tandem Színház egy 2019-ben alapított, a civil társadalom és a színházi alkotók szoros együttműködésén alapuló, pécsi független színház. Az általunk létrehozott előadások célja a különféle civil szervezetek témáinak kihangosítása a nagyközönség felé, a társadalmunkban észlelhető előítéletek csökkentése, az érzékenyítés. Az előadások alkotó folyamatába a civil szervezeteket is bevonjuk, az előadásokban vagy az azokat követő beszélgetésekben – ha ez lehetséges – a szervezetek tagjai személyesen is megjelennek.

Adószám:
18218037-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

 • Szervezet adatai
 • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Tandem Színház Egyesület

Szervezet rövid neve:
Tandem Színház

Szervezet adószáma:
18218037-1-02

Honlap:
http://tandemszinhaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Tandem-Sz%C3%ADnh%C3%A1z-569583973519968

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC3Db_bAaV5qJBoGLOOTr0yw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-84862992

A szervezet telefonszáma:
+36 302182277

A szervezet címe:
7625 Pécs, Mecsek utca 6.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

A Tandem Színház által létrehozott előadások célja:

 • a társadalmi párbeszéd és szolidaritás erősítése kulturális és közösségi események szervezése által, a társadalmi problémák művészeti eszközökkel történő megfogalmazása, ezekre a figyelem felhívása.
 • a kisebbségi vagy hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáira érzékenyítő, az előítéleteket csökkentő tevékenység végzése művészeti eszközökkel, lehetőség szerint az érintett csoportok és a velük foglalkozó egyéb civil szervezetek bevonásával.
 • a társadalmi értelemben vett család, mint szocio-kulturális és mintaképző alap értékeinek helyreállítása, működésének segítése.

A Tandem két nyergében egy pécsi színészpáros ül: Bacskó Tünde és Fábián Gábor. Két, Debrecenből elszármazott adys diák, akik időközben sok színházban, sokféle színházi műhelyben és közegben dolgoztak. Külön utakon jártak, míg 2017-ben Pécsett találkoztak, játszottak együtt először, majd 2019 őszén megalapították saját színházukat: a Tandem-et, ill. az azt fenntartó egyesületet. Párosukhoz hamarosan többen csatlakoztak: rendezőként, dramaturgként, operatőrként, fény- avagy hangtechnikusként, szervezőként, "sajtósként", pályázatíróként stb. - lelkes támogatóként. A témák, az előadások, a közös "drive" most már egy kisebb csapatnyi együtt gondolkodó alkotót, szervezőt egyesít.

A fentiek szellemében készült, jelenleg műsoron lévő előadások (melyekről bővebb információ a színház honlapján található):

 • Fapados revü
 • A Kóbor szálló
 • Visszhang
 • Sanzonest Ezerkilencszáz56ból
 • Jónás könyve
 • Szociopoly 2.0
 • A leprikónok átka

Mire gyűjt:

„A helyzet tarthatatlan. Hát nem marad más hátra,
muszáj, hogy összeüljön a gyermekek tanácsa.
Téged jelöl ki arra Keménykötésű Mikka,
hogy oldd fel ezt a bűbájt, derítsd ki, mi a titka!”

A leprikónok átka c. viking kaland- és vitajátékunk keretében mi, nézők-résztvevők, egy kis viking vitézzel indulunk a nagy küldetésre, hogy megtörjük a falut sújtó átkot. De hogyan csináljuk? Menjünk előbb a finn törpékhez sárkányölő kardért, vagy induljunk egyenesen Keltaföldre? Szaladjunk el gyáván a fejetlen lovas elől, vagy küzdjünk meg vele? És főleg: előbb fagyizzunk egyet, vagy irány az erdőbe Jukka-Pekkához???? Vérbeli kalandjátékhoz illőn a történet elágazásaiban érvelünk, szavazunk, és közös döntésünk nyomán folytatódik a kaland.

Adománygyűjtő kampányunk keretében arra gyűjtünk támogatást, hogy Varró Dániel meséjéből készült játékunkat hátrányos helyzetű gyermekek számára térítésmentesen játszhassuk.

Mert ADNI JÓ!

A Tandem Színház csapata

 

Dokumentumok:

  Adománygyűjtési beszámoló (A Tandem Színház beszámolója 2021 évi tevékenységéről)

  Adománygyűjtési beszámoló (A Tandem Színház beszámolója 2022 évi tevékenységéről)

Kultúra
Bankkártyás
adománygyűjtés

A Leprikónok átka hátrányos helyzetű gyerekek számára.

Tandem Színház

A kultúrához való hozzáférés sajnos sokunk számára még mindig csak jog, de nem lehetőség. Interaktív mese hátrányos helyzetű gyermekek számára, térítésmentesen.


Adománygyűjtés indult: 2022.12.01.
Összeg: 676.000 Ft
Támogatók száma: 84
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.