Tabulapláza Alapítvány

Vedd ki belőle a részed és tedd hozzá a magadét!

Az alapítvány célja a társadalmi problémák megoldására irányuló szemléletformálás és tájékoztatás. Lehetőség biztosítása a kisközösségek, társadalmi csoportok, civil szervezetek önkifejezésére, megszólalására. A Tabula Pláza Alapítvány a lokális kis közösségek erejében, azoknak a társadalom egészére gyakorolt hatásában látja a megoldást a jelen kor társadalmi és gazdasági problémáira. A jövő társadalmának alapjait ma rakjuk le, már a mai napon, a most meghozott döntéseinkkel is. Ezért – a felnőttként ránk ruházott felelősségnél fogva – különösen fontos, hogy a maguk mélységében átgondoljuk, mely értékek és elvek mentén éljük az életünket, milyen mintát közvetítünk a jövő generációknak, az olyan fölérendelt kérdésekben is, mint az élet értelme vagy az értelmes élet mibenléte. Hiszen ők azokon az alapokon építkeznek majd tovább, amelyeket mi raktunk le. Alapítványunk ennek elérése érdekében olyan programokat szervez, melyek segítik a kis közösségek önszerveződését, kapacitás-fejleztését, kapcsolataik építését, fontos szerepet biztosítva ebben a fiataloknak. Fontos tevékenységünk a kisközösségek fejlesztése, és a társadalmi aktivitásuk növelése. Ennek keretében aktívan működtünk közre nyíregyházi és kistelepülési programok megvalósításában. Fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk, motiváljuk és aktivizáljuk az egyéneket a társadalom egésze érdekében. Célunk a társadalom működésének javítása a jövő generációjának tájékoztatásán keresztül. Legfontosabb célkitűzésünk a helyi fiatalok megtartását segítő programok szervezése, a helyi társadalmi csoportok összetartásának erősítése, a helyi vállalkozások bevonása a társadalmi, közösség életbe.

Adószám:
18813041-1-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Tabulapláza Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Labor Café - HELYI SZÁLAK

Szervezet adószáma:
18813041-1-15

Honlap:
https://www.tabulaplaza.hu

Facebook oldal:
http://Https://facebook.com/laborcafe

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCWydZfwpJUtUi8ir3h22diw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
68800099-11052087-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305477637

A szervezet címe:
4400 Nyíregyháza, Kéz utca 25/A

Tevékenységi kör:
Szakmai szervezetek szövetségei

Tevékenység leírása:

Fenti célok elérésére az elmúlt években rendezvényeket szerveztünk, kisközösségi rádiót működtettünk, majd 2008-ban elkészítettük a Világosan a civilekről című komplex oktatási anyagot. Kulturális és környezetvédelmi témájú kiadványokat készítettünk, utcai rendezvényeket szerveztünk, valamint Helyi Érék Nap elnevezéssel havi rendszerességgel jelentkeztünk kultúrpiaccal. Alapítványunk megvalósult programjai szorosan kapcsolódnak a fiatalokhoz, fiatal felnőttekhez, a helyi közösség minden csoportjához. Kiemelt projektünk a Labor Café mely teljes mértékben támogatásokból, adományokból létrehozott, önkéntesekkel üzemeltetett közösségi tér. A 2015. nyarán megnyitott tér folyamatosan szolgáltat ingyenes programokat, újszerűségével és szabad, kötetlen, organikus szerveződésével sokakat inspirál és mozgósít meg minden korosztályból. Célja az adományozás kultúrájának népszerűsítése, az önkéntesség és a karrier, valamint a közösség és a mentális egészség közötti összefüggések megismertetése a lakossággal. Számos kampányunk példa mások számára, eléréseink helyi közösségünk erejével országosan is követőkre talál.

Mire gyűjt:

A Labor Café Adománykávézó Nyitott Közösségi Tér 2015 óta működik Nyíregyházán, melyet 100%-ban adományokból, kizárólag önkéntesekkel működtetünk. A közösségi tér éves működési költsége 2720000 forint, melyet közösségi finanszírozással oldunk meg minden évben, így őrizve meg függetlenségünket és mindenki számára elérhető nyitottságunkat. Ehhez kérjük támogatásodat kampányunkban. A tér az elmúlt öt évben többszáz fiatalnak és fiatal felnőttnek adott lehetőséget arra, hogy valódi közösséghez tartozhasson, kipróbálhassa magát önkéntesként és maga is szervezhessen programokat a közösség számára. Célunk, hogy komplex kulturális, oktatási és közösségi programokon keresztül mutassuk meg a fiataloknak a közösség erejét, tanítsuk meg nekik a vállalkozói, tudatos tervezői és megvalósítói szemléletet, hogy belőlük legyen a jövő helyi aktív közösége. Ehhez a megkezdett munkához adja a keretet a hely, mely minden generáció számára vonzó és elérhető. A tartalmat hozzátesszük közösen, napról napra immár negyedik éve. Vedd ki belőle a részed, tedd hozzá a magadét! Segíts, hogy fennmaradhassunk! Köszönjük!

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.