Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért

A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!

Célunk, hogy a cukorbeteg gyerekek az iskolai, óvodai gyermekközösségekből ne kerüljenek kirekesztésre, azok életben ténylegesen ugyanolyan feltételekkel vehessenek részt, mint egészséges társaik. Célunk, hogy az 1-es típusú diabetes kezdeti, enyhe tünetei a lakosság körében ismertté váljanak.

Adószám:
18524710-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért

Szervezet rövid neve:
Szurikáta Alapítvány

Szervezet adószáma:
18524710-1-13

Honlap:
http://www.szurikataalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/szurikataalapitvany/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCXcdBIyV3KpQo-Jx3vnyjiA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11710088-20002963-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 306649749

A szervezet címe:
2143 Kistarcsa, Kápolna u. 43. 43.

Tevékenységi kör:
Közegészségügy, egészségnevelés

Tevékenység leírása:

Céljainkat az alábbi programjaink keretében valósítjuk meg:

A diabTanoda - pedagógusokat diabéteszes gyerekek fogadására felkészítő oktatásunk az SE 1. számú Gyermekklinikán, évi négy alkalommal , 5 órás időtartamban, a pedagógusok kötelező továbbképzésébe beszámíttatható elméleti és gyakorlati képzés keretében.

"Szurikáta Foglalkozás - mosolyt ad a szuri mellé!" - érzékenyítő gyermekfoglalkozás diabéteszes gyermeket fogadó óvodai csoportok, iskolai osztályok gyermekei számára a gyermekkori cukorbetegségről és az egészséges táplálkozásról játékos formában a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének önkéntes medikusai vezetésével. Foglalkozásokat egész Magyarország területén tartunk.

 "A GYEREKEK IS LEHETNEK CUKORBETEGEK!" kampány célja, hogy a gyermekkori vagy 1-es típusú diabétesz enyhe tüneteit (sokat iszik, sokat pisil, fáradt, fogy,) elsősorban a szülők és a pedagógusok megismerjék, illetve, ha az ő gyermeküknél is felbukkannak ezek a tünetek, felismerjék azokat. Tudatosodjon, hogy a látszólag enyhe tünetek ellenére haladéktalanul orvoshoz kell fordulni a diabétesz gyanújával. Az információs kampány legfontosabb eszköze a tüneteket bemutató plakát, melyeket orvosi rendelőkbe és nevelési intézményekbe helyezünk ki.

Nem vagytok egyedül! - frissen diagnosztizált diabéteszes gyermekek és családjukat támogató program, melynek célja, hogy  a krónikus betegség megjelenése miatti nagyon fájdalmas időszakon könnyebben  túl tudjanak jutni az érintettek. Az SE 1. számú Gyermekklinikán frissen diagnosztizált gyermekeket és családjukat már a diagnózist követő pár napban, a kórházi kezelés alatt felkeressük és információkkal, gyakorlati tanácsokkal és lelki útravalóval látjuk el és a későbbiekben is tartjuk Velük a kapcsolatot.

Segítség a vonal végén... Hívj fel!  - az óvodai, iskolai közösségben a diabéteszes gyerekek jogainak érvényesítését segítő program, de tanácsot és gyakorlati segítséget nyújtunk maguknak az óvodáknak, iskoláknak, önkormányzatoknak is annak érdekében, hogy a diabéteszes gyerekek jogai maradáéktalanul érvényesülni tudjanak és, hogy teljesértékű tagjai tudjanak maradni saját gyermekközösségüknek, onnan ne kerüljenek a diabétesszel kapcsolatos tévhitek, a diabétesszel kapcsolatos általános információhiány és a jogszabályok ismeretének hiánya miatt.

Mire gyűjt:

Céljainkat, programjainkat sok-sok apró lépésben és sok-sok ember apró, de értékes támogatásával valósíthatjuk meg. Legyél Te az egyike azoknak, akik egyszeri vagy rendszeres kis adományukkal elősegítik az alábbi projektjeink megvalósítását! Adományozási lehetőségekről itt olvashatsz részletesen>>>ADOMÁNYOZOK!

"A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!" kampány esetén ahhoz kérjük a támogatásodat, hogy plakátjainkat minél több orvosi rendelőbe, óvodába, iskolába  el tudjuk juttatni és tájékoztató előadást tarthassunk a szülőknek, pedagógusoknak a tüneteket felismeréséről és a cukorbeteg gyerekek közösségi fogadásáról. 1000 Ft-os adományodból 2 db nagyméretű (A/3 méretű), színes plakátot tudunk készíttetni.

Támogatásodat a Szurikáta Foglalkozás esetén az eszközök bővítésére, az elhasználódott eszközök pótlására és új, kereskedelmi forgalomban nem kapható, egyedi, speciális, diabéteszes szemléltetőeszközök készítésére fordítjuk.

Adó 1%-ot már tudunk fogadni, ezért kérünk, hogy adóbevallásod készítésekor gondolj a cukorbeteg gyerekekre és ajánld fel a Szurikáta Alapítvány számára adód 1%-át. Adószámunk az 1% felajánlásodhoz: 18524710-1-13

Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Töltsük meg élettel! Töltsük meg képekkel!

Szurikáta Alapítvány

Mit érezhet egy gyermek, akinek azt mondják, hogy élete végéig beteg lesz? Mit él át a szülő? Van bármi, ami ilyenkor segíthet? Igen, pszichológiai útmutató a szülőknek és történetek a gyerekeknek egy könyvben.

99% 496.500 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Gyógyíts szurikátával!

Szurikáta Alapítvány

Kaptál már szurit? Ugye, fájt? A diabéteszessé váló gyerekeknek 8-10 szurit is el kell viselniük minden egyes nap az életük végéig. Jó lenne egy barát, aki segítene nekik ebben a nehéz helyzetben.

124% 310.937 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Tesókat szeretnénk!

Szurikáta Alapítvány

106% 106.025 Ft összegyűlt
100.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.