Szülők Háza Alapítvány

Minden élet érték, senki sem születhet hiába!

Alapítványunk hátrányos helyzetű gyermekek és családok élethelyzetének, esélyeinek javítását tűzte ki célul. Azért dolgozunk, hogy reményt és lehetőségeket adjunk azoknak, akik nehéz körülmények közé születtek, és befogadóbb, megértőbb szemléletet alakítsunk ki a többségi társadalom tagjaiban.

Adószám:
18731813-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Szülők Háza Alapítvány

Szervezet adószáma:
18731813-1-07

Honlap:
http://tegyeljot.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tegyeljot/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC6e9crn_GwMG6zSQcuEBCyw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10701087-69409866-51100005

A szervezet telefonszáma:
+36-1-2460880

A szervezet címe:
8089 Vértesacsa, Ady Endre utca 10.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:
Alapítványunk "Tegyél Jót! Ülj mellém!" programjával az állami gondozásban élő gyermekek társadalmi helyzetének javítását tűzte ki célul. Önkéntes családok bevonásával vidéki és budapesti gyermekotthonokba látogatunk el, valamint különböző programokat szervezünk az otthonok lakóinak országszerte. Célunk, hogy sokszínű önkéntes csapatunk és szakembereink segítségével lehetőséget, jövőképet és kapaszkodókat adjunk a gyerekeknek, akik a rendszeres, személyes kapcsolódások, meghitt beszélgetések és konkrét támogatás hatására képessé válhatnak arra, hogy kitörjenek marginalizálódott helyzetükből. Alapítványunk emellett adományokat gyűjt és szervez állami gondozásban élő gyermekek és fiatalok, valamint rászoruló családok részére.Az elmúlt években számos programot szerveztünk az állami gondozásban élő gyerekek számára. Az otthonokban tartott élménynapok mellett rendszeresen kirándulásokat, külsős programokat is biztosítunk a gyerekeknek, akik ennek köszönhetően olyan helyekre juthattak el, ahol korábban még sosem jártak: városnéző programokon kiállításokon, sport- és zenei programokon vehettek részt több városban, többek közt Budapesten és Bécsben is, ami a vidéki gyerekek számára óriási élmény volt. Az egyéni eredmények tekintetében a "Tegyél jót! Ülj mellém!" programnak köszönhetően a gyerekek számos szakmát és foglalkozást felfedezhettek, olyan élettörténeteket ismerhettek meg önkénteseink tapasztalatain keresztül, amelyekre követendő mintaként tekinthetnek. A program kezdete óta több gyereknek sikerült olyan célokat felállítania, amiért már el is kezdtek küzdeni, így többen már felvételt is nyertek olyan középiskolákba, ahol a megcélzott szakmát tanulhatják, többek kezdtek komoly erőfeszítéseket tenni a továbbtanulás érdekében, míg mások elkezdhették kibontakoztatni zenei- és sporttehetségüket.

Mire gyűjt:

Hála Nektek, hétről-hétre számos programra vihetjük a gyerekotthonban élő gyerekeket és számos ruha, bútor, játék felajánlás érkezik hozzánk, amit mind-mind eljuttatunk azoknak, akiknek szüksége van rá. A gyerekek és az adományok szállítására szeretnénk egy kisbuszt venni Alapítványunk számára, amit Teo-nak neveznénk el ("Tegyél Jót" busz), és sok-sok jót tennénk vele. 
Természetesen használt, de még jó állapotú járgányra gondoltunk, amely értéke 1,5-2,5 millió forint között van. 
Kérünk Titeket, segítsetek összeadni Teo-ra, hogy segíthessünk!

Szociális
Egyszázalékos
kampány

1% a hátrányos helyzetű családok és gyerekek integrációjáért

Szülők Háza Alapítvány

A Tegyél jót–ülj mellém programban szakemberek, önkéntesek élményprogramokat szolgáltatnak állami gondozottaknak. Cél, hogy a gyerekek kapaszkodókat kapjanak, amellyel képesek lesznek javítani élethelyzetükön.


Határidő:
2019-05-20
Adószám:
18731813-1-16
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.