Szociális Csomagküldő Mozgalom Alapítványa

Segíts nekik, változz velünk! A többségi társadalom felelősségének vállalása a romák emancipációjáért, kitételek nélkül.

Elsődlegesen a többségi társadalom felelősségét vállaljuk a generációs mélyszegénységben élő romák napjainkban is lesújtó állapota és helyzete miatt. Társadalmi szerepünk elsődlegesen ez.

Adószám:
18736777-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Szociális Csomagküldő Mozgalom Alapítványa

Szervezet rövid neve:
SZOCSOMA Alapítvány

Szervezet adószáma:
18736777-1-43

Honlap:
http://www.szocsoma.hu

Facebook oldal:
https://hu-hu.facebook.com/SZOCSOMA/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200151-18547333-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 705030210

A szervezet címe:
1121 Budapest, Hollós út 7.

Tevékenységi kör:
Országos, regionális közszolgálati hírközlés

Tevékenység leírása:

Tevékenységünk túl azon , hogy a többségi társadalom antirasszista fejlesztésén dolgozunk fontos számunkra, hogy a romák emancipációért is tegyük, a nélkülözést fizikai értelemben is enyhítjük bevonva a társadalmat, hogy pl. csomagküldéssel vagy pénzfeladással közvetlenül segítse a mélyszegénységben élőket , amiben közvetítők vagyunk. Mély ismeretekkel rendelkezünk számos magyarországi romatelep, szegregátumban élők helyzetéről, gondjairól, ezek ellen harcolni is ügyeink része: Pl nehezített vízhez jutás, szennyvízelvezetés, munkavállalás, gyermekkiemelés, oktatás, egészség védelme területén. Fejlesztjük a helyi roma aktivizmust, jogvédelmet és érdekérvényesítő tevékenységet is végzünk. Fontos, hogy kihangosítsuk az országsan tapasztalható visszaéléseket a romák ellen.

Mire gyűjt:

Most éppen a budapesti 8. kerületi önkormányzattól bérelhető ingatlan helyreállítása lesz a cél, hogy létrehozhassuk a SZOCSOMA bázispontját. Elhanyagolt helyről van szó, ahol a vizesedéssel, fútéssel, világítással is sokat kell dolgoznunk, ugyanakkor nincs bekötve és kialakítva közösségi térként alkalmas mellékhelyiség. Folytatjuk munkánkat, adományt gyűjtünk és továbbítunk a szegregátumokba. Szervezzük a társadalmi csomagküldést. a leginkább elhagyatottak számára.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.