SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület

Tipikus atipikus

Célunk a tehetséggondozás.Az Egyesület a tehetséges gyerekek támogatásában elhivatott és örömét lelő felnőttekből áll. Az Egyesület célja az atipikus, kiemelkedő és átütő fejlődésű ,akár Asperger szindrómás (autizmus spektrumzavarral élő) tehetséges gyermekek tehetséggondozása. Együttműködésük, szociális készségeik fejlesztése, támogatása. Tehetségük azonosítása, gondozása és kibontakoztatása.

Adószám:
18086584-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület

Szervezet rövid neve:
Szikra Tehetséggondozó Egyesület

Szervezet adószáma:
18086584-1-13

Honlap:
http://www.tehetseggondozo.hu

Facebook oldal:
https://m.facebook.com/szikra.tehetseg/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10124440-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 205638292

A szervezet címe:
2030 Érd, Kármentő utca 2.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
Négy területet képviselünk. Egyrészt bármely autista gyermeket nevelő szülő fordulhat hozzánk bármilyen kérdéssel. Autizmus specifikus, valamint szociális és kommunikációs foglalkozásokat, fejlesztéseket tartunk a gyermek igényeihez mérten. A másik területünk a magasan funkcionáló (atipikus) gyermekek tehetséggondozása. Azt vesszük észre ugyanis, hogy minden gyermeknek van egy fantasztikus képessége, és ha azon keresztül érjük el, akkor mindent meg tud tanulni. Például egy gyermek a csillagászatba van elmélyülve, akkor miért ne lehetne belevonni a csillagászatba a matematikát, a történelmet vagy az irodalmat akár. A tehetségén keresztül a szociális és a kommunikációs fejlesztés, valamint a tantárgyak tanítása is sokkal könnyebben működik. És sikerélménye lesz, ezért örömmel tanul. Minden gyermeknek próbálunk mentort,segítőt találni. Harmadik területünk a szülői csoport támogatása itt, Érden, annak érdekében, hogy tudjunk egymásról, hogy tudjon róla minden érintett szülő: nincs egyedül, van egy hely, ahol megfogjuk egymás kezét, és segítjük egymást. Minden hónapban szülőtalálkozót szervezünk, ahol az autista gyermekek szülei találkozhatnak egymással és szakemberekkel, akik segítenek a mindennapi problémákat leküzdeni. A negyedik terület pedig az érzékenyítés. Egyrészt szeretnénk megszüntetni az autizmussal kézen fogva járó kirekesztést, mert hisszük, hogy nem szenvedhet el több lelki és testi bántalmazást,azért mert autista. Szeretnénk tájékoztatni, érzékenyíteni és megmutatni ezeknek a gyermekeknek a működését. A másik a tehetség kérdése. Olyan sztereotípiákat szeretnénk eloszlatni, mint hogy a tehetség egyenesen ível felfelé mindenben. Hatalmas emberek voltak a világtörténelem során, akik Aspergeresek, magasan funkcionáló autisták voltak, de közben olyat alkottak, amivel végérvényesen beírták magukat a történelemkönyvekbe. Albert Einstein, Charles Darwin, Michelangelo, Isaac Newton,Steve Jobs, Wolfgang Amadeus Mozart, Benjamin Franklin, Bartók Béla, Abraham Lincoln, Carl Jung,Vincent Van Gogh, Bill Gates, Bonaparte Napóleon,Pablo Picasso, Edison és még sorolhatnám a neveket, azért tudtak alkotni, mert hagyták őket. A mi gyermekeinknek sem kell más.

Mire gyűjt:
Ingyen elérhető tehetséggondozàs A feladatok megoldását egyénileg illetve csoportosan végezzük, az adott feladatnak megfelelően. A tehetséggondozó foglalkozás célja: a gyerekek motiváltságának növelése „kevésbé erős oldaluk fejlesztése” és az erős oldaluk gondozása. A gyermekek egy részénél egyszerre van igény tehetséggondozásra és fejlesztésre. Előfordul, hogy ezek a gyerekek magatartásproblémákkal küzdenek, alkatuknál fogva nehezebben illeszkednek be a kortársi közösségbe. Az ilyen típusú gyermekeknél kiemelt figyelmet fordítunk szociális készségük fejlesztésére, figyelmük folyamatos lekötésére kihívást jelentő változatos tevékenységekkel. Célunk, hogy egy bázist biztosítsunk a tehetséges gyerekeknek, s támogatásunkon keresztül adottságaikat és lehetőségeiket minél szélesebb és teljesebb körben tudják hasznosítani. Foglalkozásaink egyben kapcsolatépítést, feltöltődést, lazítást és szórakozást is nyújtanak.

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Tipikus atipikus

Szikra Tehetséggondozó Egyesület

Kik is ők? Akik nem férnek bele a normál oktatási rendszerbe,viszont mi megkeressük a rejtett kincseiket és magasba emeljük Őket! SNI,nálunk nem negatív bélyeg! Autizmus#ADHD#figyelemzavar#hiperaktív#


Határidő:
2020-05-20
Adószám:
18086584-1-13
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.