Szikra Mozgalom Egyesület


a szolidaritás, a társadalmi egyenlőség, a környezeti fenntarthatóság és a részvételi demokrácia elvei mentén működő mozgalmi politizálás megerősítése Magyarországon. A Szikra Mozgalom Egyesület egy rendszerkritikus baloldali szervezet. Működésünk célja a magyarországi és nemzetközi gazdasági-politikai berendezkedés antikapitalista és ökológiai kritikája, elméletben és gyakorlatban egyaránt. Látva a kortárs baloldal kihívásait, célunk a politikai térben összekötni a lakhatási, környezetvédelmi, dolgozói és szociális ügyeket, kihasználva az utcai direkt aktivizmus, a nyilvános rendezvények és az on-line tudásátadás, illetve adott esetben az intézményes politika eszközeit. Célunk emellett a meglévő politikai rendszerre való nyomásgyakorlás, a hatalom gyakorlóinak számonkérése. Működésünk sarokköve a tagságunk felkészítése közpolitikai, mozgalom-stratégiai és elméleti kérdésekben, illetve szervezői és gyakorlati tudások elsajátítása és átadása, felkészülve a cselekvésre lehetőséget adó politikai helyzetekre. Tevékenységünk tehát megoszlik a tagság számára szervezett programok, a politikai aktivitás, illetve a nyilvánosan megjelenő tartalmak gyártása és rendezvények szervezése között. Bele tartozik a hang- és filmgyártás, nyomtatás, könyvkiadás is. Emellett felületeinken szeretnénk népszerűsíteni az olyan jelenleg is működő kezdeményezéseket, amelyek a számunkra fontos területeken közvetlen segítői, mozgalmi, reprezentációs és/vagy politikai munkát végeznek. Közös célunk a meglévő mozgalmi intézmények erősítése, a közös politikai célok elérésének elősegítése, a magyar közvéleményben és politikai vitákban a rendszerkritikus baloldali, és ökológiai szemlélet érvényesítése. Tagjainkkal együtt dolgozunk azon, hogy egy olyan országban élhessünk, melyet gazdasági és politikai demokrácia, és a környezet védelme határoz meg.

Adószám:
19291152-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Szikra Mozgalom Egyesület

Szervezet rövid neve:
Szikra Mozgalom

Szervezet adószáma:
19291152-1-42

Honlap:
https://www.szikramozgalom.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/szikramozgalom

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200151-18561421-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 706770379

A szervezet címe:
1084 Budapest, Fecske utca 41-43. Tetőtér V 1.

Tevékenységi kör:
Országos, regionális közszolgálati hírközlés

Tevékenység leírása:
Szervezeti működtetés, tagtoborzás, eseményszervezés, aktivista toborzás, aktivista oktatás, belső oktatás, nyomtatványok, kiadványok készítése és nyomtatása, táboroztatás, nyitott közéleti előadások tartása külső érdeklődők számára, újságcikkek, elemzések írása, valamint a társadalmi szolidaritásról és klímavédelemről szóló üzeneteink népszerűsítése online kommunikációs felületeinken.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.