Szerpentin Szalon Alapítvány


Műfaji kötöttségektől függetlenül bármely művészi és kulturális kezdeményezés támogatása, népszerűsítése. Kortárs magyar és külföldi művészek képviselőinek bemutatása és népszerűsítése. Bemutatkozási, fellépési lehetőség biztosítása képzőművészek, kézművesek, zenészek, előadóművészek, más kulturális vagy tudományos területen működő alkotó emberek, csoportok, szervezetek számára. Művészeti és kulturális nevelés, oktatás, képességfejlesztés, tehetséggondozás.

Adószám:
19319131-1-43

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Szerpentin Szalon Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Udvar Fesztivál

Szervezet adószáma:
19319131-1-43

Honlap:
https://udvarfeszt.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/udvarfesztival

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11707000-22231512-________

A szervezet telefonszáma:
+36 703650051

A szervezet címe:
1122 Budapest, Gaál József út 36/A. 2 9.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:

Az Udvar Fesztivál egy diákok által szervezett társadalmi célú zenei, kulturális és művészeti fesztivál a borsodi Arlóban. A rendezvény egy megértést, megismerést és megbékélést támogató platform, ami különböző hátterű, etnikumú és anyanyelvű emberek találkozását hivatott elősegíteni. Célja, hogy ilyenformán új megvilágításba tegye a roma közösséget és művészetét, ezzel segítve társadalmi elismerését. Kezdeményezésünkkel a társadalmi szintű előítéletességgel és polarizációval szembeni harcban kívánunk aktív szerepet vállalni. Hiszünk abban, hogy mindez elengedhetetlen a projektünk fókuszában álló roma gyerekek és fiatalok sikeres és kiegyensúlyozott jelenéhez és jövőjéhez. A fesztivál elsődleges célcsoportja a helyi roma és nemroma közösség, ám a tavalyi esemény látogatóinak tizede magyar és külföldi városokból érkező diák volt; részvételükre idén nagyobb számban is számítunk. Ezen felül olyan kultúrára éhes felnőttekhez kívánunk eljutni, akik szeretnék kitágítani perspektívájukat egy fesztiválon, ahol olyan embertársaikat ismerhetik meg, akikkel egyébként nem feltétlenül találkoztak volna. 2022. május 20-án és 21-én több mint napi négyszáz látogatót jegyeztünk, köztük helyieket, környékbelieket, budapestieket és külföldieket vegyesen. Összesen nyolc roma és nemroma formáció lépett fel, köztük a Várkonyi Csibészek, a Zajnal és a Máklikőr. Napközben különböző kézműves programokon vehettek részt a helyi gyerekek, a külső látogatóknak pedig az arlói Bari József tartott roma táncórát, az estét pedig egy tábortűz melletti közös zenéléssel zártuk. A tavalyi fesztiválon szerzett élmények hatására számos helyi roma gyerek és fiatal csatlakozott partnerünk, a Jezsuita Jelenlét Program Szimfónia alprogramjához, aminek a keretein belül kiváló pedagógiai érzékkel rendelkező művészek tanítják a gyerekeket zenélni. Az őket ismerőknek és a Jelenlét Programban résztvevőknek meglehetősen meglepő módon korábbi terveikkel ellentétben a középfokú továbbtanuláshoz vezető útra léptek. Éppen ezért meggyőződésünk, hogy a zene és a művészet megnyugvást és perspektívát nyújt azoknak is, akiknek hátrányos helyzetük miatt nehezebb megtalálni helyüket a világban.

Mire gyűjt:

Adománygyűjtésünk célja, hogy a környékbeli gyerekek és fiatalok ingyenesen részt vehessenek olyan koncerteken, zenei, művészeti és edukatív foglalkozásokon, amikhez limitált hozzáférésük van lakóhelyük, szociális hátterük vagy éppen etnikai hovatartozásuk miatt. Mivel kizárólag csekély mértékű pályázati és adomány-jellegű forrásokból fedezzük a szervezés költségeit, az Önök támogatását kérjük, hogy a fesztivál a lehető legdúsabb és legszínesebb programmal kerülhessen megrendezésre. A szervezők tiszteletdíjban nem részesülnek.

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Művészeti fesztivál Borsodban a sokszínű és elfogadó jövőért

Udvar Fesztivál

Az Udvar Fesztivál egy társadalmi célú zenei, kulturális és művészeti fesztivál a borsodi Arlóban.

100% 251.000 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.