Szentjánosbogár Közhasznú Egyesület


Fő célkitűzésünk a közösségépítés, az értékorientáltságra és aktív állampolgárságra nevelés, közösségi szolidaritást építő magatartások formálása, az önnevelés módjainak megismertetése a szabadidő tartalmas eltöltésén keresztül. Különös hangsúlyt kap a hátrányos helyzetű fiatalok bevonása.

Adószám:
18689156-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Szentjánosbogár Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
Szentjánosbogár KHE

Szervezet adószáma:
18689156-1-42

Honlap:
http://www.szentjanosbogar.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/SzentjanosbogarKHE/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/szentjanosbogar1

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11100104-18689156-35000008

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-266-1336

A szervezet címe:
1085 Budapest Horánszky u. 20. 20.

Tevékenységi kör:
Ifjúsági hitélet, támogatás

Tevékenység leírása:

Tevékenységeink közül kiemelkednek nyári táboraink, Lelki napjaink, amelyekben elhivatott önkénteseink, amellett, hogy a szabadidő tartalmas eltöltését kínálják a különböző korosztályba tartozó fiatalok számára, alaposan kidolgozott (féléves vezetőképző programon is átadott) pedagógiai koncepció mentén haladva, játékos formában (játékpedagógiai eszközökkel) fejlesztik a résztvevők személyiségét, élményeken keresztül tanítják őket felelősségvállalásra és az egymás iránti odafigyelésre, tiszteletre. A táborok az ország különböző pontjain, kistelepüléseken kerülnek megrendezésre, így a résztvevőknek alkalmuk nyílik az adott tájegységnek, szokásainak és az otthon megszokottól akár lényegesen eltérő életformáknak a megismerésére. Emellett évközi programjaink is vannak, többek között bálok, Országos Métabajnokság, Rajzás, Városjáték, Irodalmi Zenés estek, Drámanapok, Közgyűlés, Iskolai lelkigyakorlatok és a már említett Vezetőképző. A programok előkészítését lelkes önkéntesekből álló Műhelyek végzik. Országszerte működnek helyi Klubjaink is.Az elmúlt 27 évben 167 településen, túlnyomó részben falvakban, kisvárosokban szerveztünk Lelki Napokat, táborokat. 2017 nyarán 9 helyszínen 850 résztvevő és 180 önkéntes segítségével (Alsópetény, Fertőszentmiklós, Lesencetomaj, Lovasberény, Szentendre, Újkígyós, Dunakeszi, Emőd és Piliscsaba) 3 korosztálynak, mindezt kedvezményes áron (kb. 11.000 Ft/hét/fő), amelyből a nagylelkű túlfizetések miatt még további engedményt is tudtunk adni, ezáltal azok is eljuthattak erre a programra, akik még ezt az alacsony költséget sem engedhetik meg maguknak. Eredményességünket alátámasztja a táborok hosszú múltja, amely immár 26 éves hagyomány minden nyáron, illetve az is, hogy az Egyesület tevékenysége széles önkéntes-bázisra épül, akik az egész éves munkában részt vesznek a táborok, rendezvények előkészítésében és megvalósításában, klubok vezetésében, újabb önkéntesek képzésében. Az ő lelkes közreműködésük társadalmi részvételt elősegítő tevékenységünk hatékonyságának is első számú bizonyítéka, hiszen szinte 100%-ban a korábbi célcsoportból, programjaink résztvevői közül kerülnek ki.

Mire gyűjt:

Közhasznú tevékenységünk támogatására, amely elsősorban több száz, részben hátrányos helyzetű gyermek és fiatal részvételével zajló nyári táborok szervezését jelenti. Sokan vannak, akiknek még az alacsonynak számító táborköltség is megterhelést jelent. Ahhoz, hogy ők még ennél is kedvezményesebb áron jöhessenk, szükség van a túlfizetésekre, adományokra. Irodánk éves működése, fenntartása és 2 alkalmazottjának fizetése is ezen hozzájárulásokból finanszírozható.

Hálásak lennénk, ha csatlakozna támogatóink körébe, akár kisebb összegű, rendszeres adománnyal (pl. 500 Ft/hó). Sokat jelentene nekünk az is, ha a környezetében élő fiatalok figyelmét felhívná programjainkra, ezáltal is terjesztve közösségünk hírét.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts, hogy őrizhessük a fényt!

Szentjánosbogár KHE

Támogass minket, hogy a járvány idején is lehessenek (online) lámpástöltő programjaink és a jövő évben ismét táborozhassunk együtt. Bogarak, hozzuk össze! Csináljuk együtt!

143% 1.007.000 Ft összegyűlt
700.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts, hogy Bogarazhassunk!

Szentjánosbogár KHE

Támogasd a Szentjánosbogár Lelki Napok résztvevőit, segíts, hogy mindenki eljuthasson táborainkba, anélkül, hogy aggódnia kellene az anyagiakon.

110% 665.191 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts, hogy Bogarazhassunk!

Szentjánosbogár KHE

Támogasd a Szentjánosbogár Lelki Napok résztvevőit, segíts, hogy mindenki eljuthasson táborainkba, anélkül, hogy aggódnia kellene az anyagiakon.

118% 652.918 Ft összegyűlt
550.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts, hogy tovább világíthassunk!

Szentjánosbogár KHE

100% 430.000 Ft összegyűlt
430.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.