Szentgotthárd-térvidéki Munkások és Lelkesek Egyesülete


2010 óta Szentgotthárd és térségének kulturális fejlődéséért dolgozunk. Évente megrendezett programjaink az év minden szakában nívós országos és nemzetközi zenei és képzőművészeti eseményeket kínálnak a közönségnek. A Templom Galériát, Szentgotthárd kiállítóterét alakulásunkkor hoztuk létre és azóta célunk, hogy minnél több színvonalas kiállítással töltsük meg a barokk templom oldalhajóját. Vendégünk volt már számos magyar és nemzetközi művész, mint például Hecker Péter, Gyécsek József, Stano Cerny (SLO) és Daniela Jauregui (Mexico). Emellett a fő programunkon meghívott előadónk volt Wahorn András, Szurcsik József, a Belga zenekar és még sokan mások.

Adószám:
18204481-1-18

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Szentgotthárd-térvidéki Munkások és Lelkesek Egyesülete

Szervezet rövid neve:
SZEMLE

Szervezet adószáma:
18204481-1-18

Honlap:
http://szemle.sztgzsida.hu/w/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tajidegen/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UChY4wGm1MLXJYYYibQWKbgA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-47139039

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 307471210

A szervezet címe:
9970 Szentgotthárd, Zsidai u. 50.

Tevékenységi kör:
Országos, regionális közszolgálati hírközlés

Tevékenység leírása:
A Szentgotthárd-térvidéki Munkások és Lelkesek Egyesülete olyan város és falu szépítési munkálatok szervezését tűzte ki célul, amely egyben közösséget ébreszt és teremt. Új kulturális tereket, alkalmak életre keltését, létesítését, amely sokszorozza, terebélyesíti, kiemeli a régmúlt és a kortárs szellemi értékeket. Együtthatások serkentése magyar és külföldi egyesületekkel, az Őrségben és a Vend-vidéken élők helyi értékeinek fel- és elismertetése. Ismeret megosztási alkalmak szorgalmazása, alkotó táborok, műhelyek, kiállítások által, helyi közösségi munkalehetőséggel.

Mire gyűjt:
Szentgotthárdon 2o18-ban már 4. alkalommal rendezzük meg a Tájidegen - Művészeti Szabadnapokat. Az évek során egyre nagyobb körben ismert és elismert független összművészeti fesztivál az őrségi tájak, a közös alkotás élménye és családias hangulata miatt is egyedülálló Magyarországon. Fontosnak tarjuk, hogy a város elhagyatott, elhanyagolt helyeit újraértelmezzük és helyszínként megtöltjük izgalmas programokkal, koncertekkel. Idén augusztus 10-12-ig rendezzük meg a Ti támogatásotokkal! Az eseményről bővebben: videó: https://www.youtube.com/watch?v=y8PQOU_LgTQ tajidegen.hu Egy generációkat és tájakat összefogó összművészeti fesztiválról van szó, ami a performance, a film, a zene és az alternatív színház eszközeit egyesítve mozgat meg sok Magyar és Nemzetközi művészt, valamint Szentgotthárdot és térségét. A programsorozat része egy alternatív színházi előadás rendezése, egy helyspecifikus installáció (köztéri szobor) megalkotása, koncertek rendezése és sok más performatív akció a városban. A fő programok mellett Munkácsy-díjas, országos Prima Primissima díjas és más elismert művészek tartanak workshopokat az érdeklődőknek. ​ A programokban részvevő képzőművészek, filmesek, zenészek, performerek, színészek, táncművészek, egy olyan közös inspiratív munkának részei, aminek végeredménye egy hely specifikus, performatív esemény vagy ideiglenes installáció. ​ A különleges helyszín megtalálása után, arra reflektálva, bevonva az ott élőket, közösen születik meg maga az esemény egésze. A random performanszoknak teret adva, egy azon helyszínen egész nap feltűnhetnek akciók, public art megnyilvánulások. ​ A művészeti szabadnapok, a program és résztvevők szabad kísérletezését hivatott játékos formában kiemelni az általános fesztivál program sajátosságaitól. Az első ilyen kísérleti rendezvény sorozatot 2015 augusztusában Szentgotthárdon hoztuk létre. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai, tanárai, a Képzőművészeti Egyetem diákjai és a Nyugat-Magyarországi Egyetem diákjai részvételével, 5 napos táborként naponta változó helyszíneken mutatkoztunk meg.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.