Székely-Hargita Alapítvány

Segítünk.

- a határon túli, különösen erdélyi magyar közösségek támogatása, kapcsolatépítés; - a határon túli magyar közösségek vendégül látása; - a határon túli magyar kultúra belföldi népszerűsítése; - a határon túli magyar oktatás és nevelés támogatása; - adományok gyűjtése és szállítása a határon túli magyar közösségek részére.

Adószám:
18128792-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Székely-Hargita Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Székely-Hargita

Szervezet adószáma:
18128792-1-41

Honlap:
http://www.szekelyhargita.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/szekelyhargita

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12010154-00161128-00100008

A szervezet telefonszáma:
+36 704251848

A szervezet címe:
1026 Budapest, Endrődi Sándor utca 85/B.

Tevékenységi kör:
Történelmi és kegyeleti emlékápolás

Tevékenység leírása:

A Kárpát medencében élő magyarsággal való összetartozás kifejezésére hoztuk létre 2007-ben a Székely-Hargita Alapítványt. Számos alkalommal jártunk Székelyföldön, hogy falvakban, kórházakban ajándékainkkal Mikulás éjjelén üzenjük:a "Mikulás létezik, de nem csak ő gondol Rátok!" Számos kulturális rendezvény, nyári tábor áll mögöttünk. Irodalmi pályázataink nyertes munkáit könyvként kiadtuk. Szerveztünk betlehemes műsort, külhoni diákok előadásait kórházakba, templomokba hoztuk el. Programjaink mind-mind a határon túli magyarság kulturális hagyományainak ápolása,az anyaországgal folytatott kapcsolatok fejlesztése érdekében valósultak meg.

Mire gyűjt:

Jelenleg aktuális kampányunk, hogy a vízzel elárasztott székelyföldi Bözödújfalu 2014-ben összedőlt templomát tervezzük felépíteni az eredeti helyére úgy, hogy a víz többé ne pusztíthassa el! A tervek és az engedély elkészült. Az adományokat a székelyföldi Erdőszentgyörgy Önkormányzata vezetésével a Bözödújfaluért Egyesület gyűjti, amely magyarországi bankszámlával nem rendelkezik. A Székely-Hargita Alapítvány ezért segít a gyűjtésben, és a befolyt adományokat továbbítja a Bözödújfaluért Egyesületnek.


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.