Szalmaszál Fogyatékos Embereket Segítő Szolgálat


Célunk, hogy a térségünkben élő fogyatékossággal élő gyerekek minél jobban fel tudjanak zárkózni ép társaihoz az egyéni fejlődésük során. Fontos számunkra, hogy ezeknek a gyerekeknek is teljes értékű és élményekben gazdag gyermekkoruk lehessen.

Adószám:
18811960-1-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Szalmaszál Fogyatékos Embereket Segítő Szolgálat

Szervezet rövid neve:
Szalmaszál Szolgálat

Szervezet adószáma:
18811960-1-15

Honlap:
http://www.szalmaszalszolgalat.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/szalmaszalszolgalat

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
67700013-10067992

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-8277857

A szervezet címe:
4484 Ibrány, Dózsa Gy. utca 52.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:
Személyszállítás Elsősorban fogyatékossággal élő gyerekeket szállítunk speciális iskolákba és egészségügyi intézményekbe, ahol meg tudják kapni a fejlődésükhöz szükséges szakmai segítséget. Gondozás Fogyatékossággal élő gyerekek és felnőttek életvitelét segítjük otthonukban. Programszervezés Különböző integrált programokat szervezünk rendszeresen melyeken a közösség ereje fejlesztő hatással van a résztvevő gyerekekre. Ilyen programok: kézműves foglalkozás, színjátszó kör, önkéntes találkozók, Szalmaszál Gyerekhét egyhetes egész napos tábor-jellegű foglalkozás, Fogyatékossággal Élők Napja egész napos nagyrendezvény. Adományszervezés Cégek, vállalkozások anyagi támogatással segítik programjaink megvalósítását. Magánszemélyek tárgyi adományokat hoznak rendszeresen, játékokat, ruhákat. Ezeket célcsoportunk rászoruló tagjainak adományozzuk tovább. Információs szolgálat Szociális területen tudunk szakmai segítséget nyújtani. Irodánkban az ügyintézéstől a különböző irodai szolgáltatásokig állunk a célcsoportunk rendelkezésére. Az elmúlt években is folytattuk a sikeres innovatív szakmai programunkat. Célja, hogy a fogyatékossággal élőket (re)integrálja az épek világába az épek bevonásával, kiemelten Ibrány és térsége területén az egymásra épülő speciális összetett program sorozat révén. Nyilvántartásunkban 2013-ban 66 fő fogyatékossággal élő ellátott volt regisztrálva. Korábbi programjainkból: • Személyszállítás napi rendszerességgel. Átlagosan 6-7 gyerek naponta. • 9. alkalommal rendeztük meg a Fogyatékossággal Élők Napját. Az egész napos rendezvényt helyi adományozók felajánlásaiból valósítottuk meg közel 200 résztvevővel. • Hetente tartunk kézműves foglalkozást 25-30 résztvevővel. Célja az integráció megvalósítása. • Színjátszó csoportunk sajátossága, hogy jelbeszéddel adjuk elő a műsorainkat. • Önkéntes találkozó augusztusban. Felnőtteknek főzés, megbeszélés, gyerekeknek játékok, vetélkedők. • Ruhabörze kampányunknak köszönhetően egy nagyméretű trambulint vásároltunk a bevételből, melyet a gyerekek ingyenesen használnak. • Internet biztosítása egész nap ingyenesen, 3 gépen.

Mire gyűjt:

Adományszervezési programunk célja egy új vagy újszerű 7-8 személyes kisbusz beszerzése.

Jelenleg egy 7 személyes speciális kisbusszal és egy 5 személyes személyautóval rendelkezünk. Mindkettő több, mint 15 éves és nagyon lestrapált állapotban vannak. Rendszeresek az út közbeni lerobbanások és a szervízelés miatti szállítási kimaradások. Mindkét gépjármű teljes kapacitással üzemel szinte minden nap.

A járműveink fenntartását, üzemeltetését meg tudjuk oldani pályázati forrásokból. Azonban gépjármű beszerzésre pályázni nem lehet, ez minden pályázatban kitétel. Egyedüli megoldást az adományból történő beszerzés jelenthet.

Kérjük támogassa projektünk megvalósulását ha egyetért céljainkkal.

Köszönjük!

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.