Symphonia Alapítvány

A zene messzire visz!

A Symphonia Alapítvány közösségi zenei programot valósít meg, mely ingyenes, mindennapos hangszeres zenetanulást biztosít rossz körülmények között élő, 6-16 éves gyerekeknek és fiataloknak, ezzel idézve elő hosszú távú társadalmi változásokat. A zene eszköz, mely elősegíti a hátrányos helyzetű gyerekek szocializációját és társadalmi integrációját, kiemelkedését az öröklött mélyszegénységből. Hiszünk a zene csodatévő erejében. Hisszük, hogy ha esélyt és támogatást kap, akkor még a legrosszabb körülmények között élő gyermek is képes egy jobb életet teremteni magának. Mi ezt adjuk a növendékeinknek. Közösséget. Reményt. Jövőt.

Adószám:
18288449-2-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Symphonia Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Symphonia Alapítvány

Szervezet adószáma:
18288449-2-05

Honlap:
https://www.symphonia.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/symphoniasuli/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCQXz6wGmM5e9zjj1KDCXHNA?

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700574-69441417-51500003

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 309916646

A szervezet címe:
1112 Budapest, Örödögorom utca 12.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Fő tevékenységünk a 2015-ben indított Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola (a SAMI zeneiskola), mely mára országszerte 17 településen, 21 telephelyen - elsősorban Borsod és Baranya megyékben- közel 1800, mélyszegénységben élő diáknak nyújt ingyenes, mindennapos zeneoktatást, kb. 100 tanár segítségével. Programunkban 50-50% a szociális és zenei nevelési elemek aránya. Módszerünk a venezuelai El Sistema és a magyar Kodály-módszer legjobb vonásait ötvözi. A közös zenélés és a gyakori fellépések egyrészt teret adnak az összetartásnak és az egymásra figyelésnek, rendszerességre tanítanak és sikerélményt nyújtanak az iskolát és a tanulást általában kudarcnak megélő gyerekeknek, kapaszkodót, kitörési lehetőséget és jövőképet is adnak nekik. Emellett együttműködésre, odafigyelésre, felelősségvállalásra tanítja őket, ennek eredményeképpen az iskolai eredményeik és társas készségeik is javulnak.

Mire gyűjt:

Tornanádaska. Csak egy a 17 település között, ahol a SAMI dolgozik. Országszerte 1800, Tornanádaskán 136 nagyon szerény anyagi körülmények között élő gyermeket tanítunk a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolában és a Symphonia Tanodában, így napi kapcsolatban állunk a helyiekkel. A karantén miatt kétségbeejtő helyzetbe kerültek az amúgy is mindennapos gondokkal küzdő családjaink. Amellett, hogy nekik a digitális tanulás megvalósíthatatlan, mert nincs internet, nincs számítógép, és az otthonaikban nincs se hely, se támogatás a tanuláshoz, a mindennapos alapvető szükségleteket is egyre nehezebb kielégíteni. Az a kevés munkalehetőség is megszűnt, ami eddig elérhető volt, egyre kevesebb pénze van a családoknak, és az idő előrehaladtával a helyzet egyre rosszabb. Se rendes ivóvíz, se ennivaló, se tisztítószer, se gyógyszerek. A gyerekek egyre éhesebbek, és egyre nő az iskolai lemaradásuk is. Pénzadományaitokból minden iskolás gyermekünknek – nemcsak a tornanádaskaiaknak, hanem a többi telephelyünkön is, ahol erre szükség van - szeretnénk az otthoni tanuláshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez megfelelő eszközöket biztosítani, illetve a családoknak tartós élelmiszer csomagokat összeállítani. 1500 Ft-ból egy gyerek eszközcsomagját tudjuk biztosítani (feladatlapok, grafitceruza, színes ceruzák, zsírkréta, füzetek, színezők) 5000 Ft-ból egy heti élelmiszert élelmiszert tudunk venni egy családnak (krumpli, liszt, cukor, tej, tészta, stb.) Ehhez kérjük a támogatásotokat!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: beszámoló 2019-ről

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

A zene messzire visz!

Symphonia Alapítvány

A Symphonia Alapítvány mindennapos, ingyenes zeneoktatás révén nehéz körülmények között élő gyerekeknek nyújt kitörési lehetőséget, kapaszkodót, sikerélményt, esélyt.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18288449-2-05
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.