Studium Generale Alapítvány


Fő célunk, hogy ingyenes szemináriumok és táborok szervezésével segítséget nyújtsunk a hátrányos helyzetű diákoknak, leginkább a közép- és emelt szintű érettségi vizsgák sikerességéhez. Küldetésünk az esélyegyenlőtlenség csökkentésével befolyásolni a jövendő magyar értelmiség kedvező összetételét.

Adószám:
19669814-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Studium Generale Alapítvány

Szervezet adószáma:
19669814-1-43

Honlap:
https://www.studiumgenerale.net/

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/studiumgenerale70

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12010556-00144764-00100003

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-3904447

A szervezet címe:
1093 Budapest, Fővám tér 8.

Tevékenységi kör:
Középfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Studium Generale hétvégi szemináriumainak és online oktatási rendszerének köszönhetően megközelítőleg 1500 tanulni vágyó középiskolás számára nyújt ingyenes felkészülési lehetőséget matematikából, történelemből illetve elméleti közgazdaságtanból. Az oktatáson kívül a szervezet rendszeresen megvalósuló projektjei közé tartozik az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap, mely során a fővárosban, valamint 5 vidéki helyszínen folyik a megmérettetés az érettségivel megegyező körülmények között. Programjaink közül kiemelt fontosságot élveznek ingyenes intenzív felkészítő táboraink, a Tavaszi, illetve a Nyári Tábor. A Tavaszi Tábor közel 150 végzős középiskolás diák számára nyújt lehetőséget az érettségi előtti hetekben az intenzív felkészülésre, míg a Nyári Tábor a 11-es tanulóknak segít tudásuk fejlesztésében.Az elmúlt évek során a szervezet online felülete jelentős változáson esett keresztül. A megújult honlap nem csupán letisztultabb, de immáron online oktatás lehetőségét is magában hordozza. A Studium Generale alapítványi úton működő diákszervezet önerőből és teljesen saját forrásaira támaszkodva alakította ki a jelenleg is működő e-learning rendszert, mely a mai napig folyamatosan frissül és fejlődik. A 2012-2013-as tanév során az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezésre került az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap, azonban ezúttal külön figyelmem övezte a vidéki diákokat, akik a szervezet támogatásával látogathattak el az eseményre. Az idei évben célunk ezt a programot még tovább fejleszteni és a Próbaérettségi Napot valóban országos szintre emelni. Eredményeink között felsorolandó továbbá a Tavaszi, illetve a Nyári tábor sikeressége, melynek köszönhetően az elmúlt évben a résztvevők 75%-a jutott be valamely felsőoktatási intézménybe.

Mire gyűjt:

Studium Generale Alapítvány fenntartásában nonprofit jellegéből kifolyólag igen fontos szerepet játszanak a különböző adományok, valamint a pályázatok által megszerzett támogatások.

Alapítványunk egyetlen fix bevételi forrását az adó 1% felajánlások jelentik, azonban a szervezet méretéből és anyagi helyzetéből kifolyólag a hirdetési lehetőségeink korlátozottak.

A befolyt adományok szervezetünk alaptevékenységének fenntarthatóságát biztosítják. Célunk, hogy a támogatások segítségével bővíthessük felkészítő tanfolyamaink befogadóképességét, hogy ezáltal még több hátrányos helyzetű fiatal számára biztosíthassuk az ingyenes képzésen való részvételt és egy biztosabb jövő kiépítésének esélyét.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági kivonat)

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

SG - Esélyegyenlőség az oktatásban

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale ingyenes érettségi felkészítő programjainak köszönhetően évente több száz hátrányos helyzetű fiatal nyerhet felvételt álmai egyetemére. Segíts te is, hogy a diákok álmai valóra váljanak!

100% 130.000 Ft összegyűlt
130.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Esélyegyenlőség az oktatásban!? Tegyünk érte közösen! <3

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale ingyenes érettségi felkészítőjének, intenzív táborainak köszönhetően évente több száz hátrányos helyzetű tanuló nyer felvételt a felsőoktatásba. Segíts az esélyegyenlőség megteremtésében!

100% 200.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Esélyegyenlőség az oktatásban? Mi teszünk érte!

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale célja, hogy a felsőoktatás anyagi vagy szociális háttértől függetlenül elérhetővé váljon bármely fiatal számára. Segítse Ön is az esélyegyenlőség megteremtését!


Lezárult:
2019-05-21.
Adószám:
19669814-1-43
Érdekel
Oktatás
Telefonos
adománygyűjtés

Egy álom, egy esély, egy hívás. Mert mi tudunk segíteni.

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale önkéntesei azért küzdenek, hogy esélyegyenlőséget teremtsenek az oktatásban. Segítsen Ön is, hogy egy diák egy lépéssel közelebb kerülhessen álmai eléréséhez.


4 hívás, 5 sms
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Ajándékozz lehetőséget hátrányos helyzetű diákoknak!

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale Alapítvány tagjai sokszínűek, azonban egy dolog közös bennük: az álom, hogy megteremtsék az esélyegyenlőséget az oktatásban. Ajándékozz lehetőséget hátrányos helyzetű diákoknak!

24% 120.500 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Esélyt a hátrányos helyzetű diákoknak!

Studium Generale Alapítvány

100% 200.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.