Ezúton tájékoztatjuk, hogy 22-én 10 és 12 óra között tervezett karbantartási munkálatok lesznek, így az oldal ideiglenesen nem lesz elérhető.


Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Studium Generale Alapítvány


Fő célunk, hogy ingyenes szemináriumok és táborok szervezésével segítséget nyújtsunk a hátrányos helyzetű diákoknak, leginkább a közép- és emelt szintű érettségi vizsgák sikerességéhez. Küldetésünk az esélyegyenlőtlenség csökkentésével befolyásolni a jövendő magyar értelmiség kedvező összetételét.

Adószám:
19669814-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Studium Generale Alapítvány

Szervezet adószáma:
19669814-1-43

Honlap:
https://www.studiumgenerale.net/

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/studiumgenerale70

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12010556-00144764-00100003

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-3904447

A szervezet címe:
1093 Budapest, Fővám tér 8.

Tevékenységi kör:
Középfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Studium Generale hétvégi szemináriumainak és online oktatási rendszerének köszönhetően megközelítőleg 1500 tanulni vágyó középiskolás számára nyújt ingyenes felkészülési lehetőséget matematikából, történelemből illetve elméleti közgazdaságtanból. Az oktatáson kívül a szervezet rendszeresen megvalósuló projektjei közé tartozik az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap, mely során a fővárosban, valamint 5 vidéki helyszínen folyik a megmérettetés az érettségivel megegyező körülmények között. Programjaink közül kiemelt fontosságot élveznek ingyenes intenzív felkészítő táboraink, a Tavaszi, illetve a Nyári Tábor. A Tavaszi Tábor közel 150 végzős középiskolás diák számára nyújt lehetőséget az érettségi előtti hetekben az intenzív felkészülésre, míg a Nyári Tábor a 11-es tanulóknak segít tudásuk fejlesztésében.Az elmúlt évek során a szervezet online felülete jelentős változáson esett keresztül. A megújult honlap nem csupán letisztultabb, de immáron online oktatás lehetőségét is magában hordozza. A Studium Generale alapítványi úton működő diákszervezet önerőből és teljesen saját forrásaira támaszkodva alakította ki a jelenleg is működő e-learning rendszert, mely a mai napig folyamatosan frissül és fejlődik. A 2012-2013-as tanév során az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezésre került az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap, azonban ezúttal külön figyelmem övezte a vidéki diákokat, akik a szervezet támogatásával látogathattak el az eseményre. Az idei évben célunk ezt a programot még tovább fejleszteni és a Próbaérettségi Napot valóban országos szintre emelni. Eredményeink között felsorolandó továbbá a Tavaszi, illetve a Nyári tábor sikeressége, melynek köszönhetően az elmúlt évben a résztvevők 75%-a jutott be valamely felsőoktatási intézménybe.

Mire gyűjt:

Studium Generale Alapítvány fenntartásában nonprofit jellegéből kifolyólag igen fontos szerepet játszanak a különböző adományok, valamint a pályázatok által megszerzett támogatások.

Alapítványunk egyetlen fix bevételi forrását az adó 1% felajánlások jelentik, azonban a szervezet méretéből és anyagi helyzetéből kifolyólag a hirdetési lehetőségeink korlátozottak.

A befolyt adományok szervezetünk alaptevékenységének fenntarthatóságát biztosítják. Célunk, hogy a támogatások segítségével bővíthessük felkészítő tanfolyamaink befogadóképességét, hogy ezáltal még több hátrányos helyzetű fiatal számára biztosíthassuk az ingyenes képzésen való részvételt és egy biztosabb jövő kiépítésének esélyét.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági kivonat)

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

SG - Ingyenes érettségi felkészítő programok

Studium Generale Alapítvány

Segíts, hogy a diákok álmai valóra váljanak! A Studium Generale ingyenes érettségi felkészítőnek köszönhetően évente több száz középiskolás nyerhet felvételt álmai egyetemére.

115% 150.000 Ft összegyűlt
130.000 Ft-ból
még 37 nap
Érdekel Támogatom
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

SG - Esélyegyenlőség az oktatásban

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale ingyenes érettségi felkészítő programjainak köszönhetően évente több száz hátrányos helyzetű fiatal nyerhet felvételt álmai egyetemére. Segíts te is, hogy a diákok álmai valóra váljanak!

100% 130.000 Ft összegyűlt
130.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Esélyegyenlőség az oktatásban!? Tegyünk érte közösen! <3

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale ingyenes érettségi felkészítőjének, intenzív táborainak köszönhetően évente több száz hátrányos helyzetű tanuló nyer felvételt a felsőoktatásba. Segíts az esélyegyenlőség megteremtésében!

100% 200.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Esélyegyenlőség az oktatásban? Mi teszünk érte!

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale célja, hogy a felsőoktatás anyagi vagy szociális háttértől függetlenül elérhetővé váljon bármely fiatal számára. Segítse Ön is az esélyegyenlőség megteremtését!


Lezárult:
2019-05-21.
Adószám:
19669814-1-43
Érdekel
Oktatás
Telefonos
adománygyűjtés

Egy álom, egy esély, egy hívás. Mert mi tudunk segíteni.

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale önkéntesei azért küzdenek, hogy esélyegyenlőséget teremtsenek az oktatásban. Segítsen Ön is, hogy egy diák egy lépéssel közelebb kerülhessen álmai eléréséhez.


4 hívás, 5 sms
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Ajándékozz lehetőséget hátrányos helyzetű diákoknak!

Studium Generale Alapítvány

A Studium Generale Alapítvány tagjai sokszínűek, azonban egy dolog közös bennük: az álom, hogy megteremtsék az esélyegyenlőséget az oktatásban. Ajándékozz lehetőséget hátrányos helyzetű diákoknak!

24% 120.500 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Esélyt a hátrányos helyzetű diákoknak!

Studium Generale Alapítvány

100% 200.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.