Spacebuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítvány

Legyél Te is űrhajós, a Föld nagykövete! VR űrutazással a klíma- és környezetvédelemért.

Elsődleges célkitűzésünk a jövő nemzedékének érzékenyítése a klíma- és környezetvédelem témákban, valamint érdeklődésük felkeltése a STEM (MTMI) tantárgyak iránt. Továbbá célunk olyan innovációk hazai bevezetésének és elterjesztésének támogatása, amelyek klíma- és környezetvédelmi hatásai vitathatatlanok, valamint segítik a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaság kiteljesedését. Ugyancsak cél, tudományos kutatások támogatása, amelyek a mesterséges intelligencia (MI), a virtuális és a kiterjesztett valóság (VR és AR) gyermekek tanulási és egyéb kompetenciáikra gyakorolt hatásait vizsgálják.

Adószám:
19300872-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Spacebuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítvány

Szervezet rövid neve:
SpaceBuzz Hungary Alapítvány

Szervezet adószáma:
19300872-1-41

Honlap:
http://www.spacebuzzfoundation.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/SpaceBuzzH

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC9GFIOP2ZhqGC1bwBoNkMOA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10300002-13235825-00014909

A szervezet telefonszáma:
+36 309922000

A szervezet címe:
1131 Budapest, Topolya utca 4-8.

Tevékenységi kör:
Alapfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Az Alapítvány elsődleges tevékenysége a SpaceBuzz oktatási program bevezetése Magyarországon.

  • A Spacebuzz egy STE(A)M oktatást támogató program. Hollandiában már sikeresen működik. Két tényből indul ki. Egyrészt eddig alig 600 űrhajós járt a világűrben és keveseknek adatott meg a Föld megfigyelése valóban egyedülálló feltételek mellett, másrészt szinte minden kisgyermek szeretne űrhajós lenni.
  • Ennek alapján a célcsoport 10-12 éves gyerekek. A cél a célcsoport gondolkodás és látásmódját befolyásolni az űrhajósok által megtapasztalt „Overview Effect” segítségével.
  • Ennek lényege, hogy az űrből bolygónk egy védtelen kis „Élet-gömb”-nek látszik, papírvékony légkörrel. Eltűnnek az országhatárok, jelentéktelenné válnak az emberek közti konfliktusok.
  • A Spacebuzz program ezt kívánja bemutatni a gyerekeknek egy virtuális űrutazással kiegészített STE(A)M oktatási program keretében, miközben ösztönzi őket a minél hatékonyabb tanulásra, ismeretszerzésre.
  • Várható hatása, egyebek mellett a Spacebuzz programnak, hogy a résztvevők tanulmányi eredményei javulnak, megváltozik a klíma- és környezetvédelemmel kapcsolatos szemléletük, felelősségérzetük, fejlődik kommunikációs képességük.
  • A Spacebuzz egy nonprofit projekt.

Alapítványunk további edukációs tevékenysége felsővezetők, gazdasági és politikai döntéshozók részére a Circular Leadership program magyarországi megvalósítása, együttműködve holland partnerünkkel és a Business Coach Kft.-vel.

Ugyancsak tevékenységünk olyan technológiai innovációk hazai bevezetésének és elterjedésének támogatása, amelyek klíma- és környezetvédelmi hatásai vitathatatlanok, valamint segítik a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaság kiteljesedését.

Fenti tevékenységeink anyagi forrásait sikeres pályázatok és támogatások nyújthatják.

Mire gyűjt:

Mostani kampányunk fókuszában a SpaceBuzz oktatási program áll.

  • A 2021/22-es tanévben nyertes Erasmus+ pályázatnak és támogatóknak köszönhetően sikeresen lezajlott az I. SpaceBuzz Hungary Pilot Program. Jelenleg arra gyűjtünk, hogy a 2022/23-as tanévben minél több gyerek vehessen részt a II. SpaceBuzz Hungary Pilot Programban.
  • 25.000, - Ft adománnyal nem csak egy gyermek részvételét támogatja a SpaceBuzz oktatási programban és VR űrutazáson, de a Támogató is lehetőséget kap egy személy delegálására a VR űrutazásra. Várható helyszín és időpont: Budapest, Városháza tér, 2023 április 29 - május 1.
  • Természetesen a kisösszegű támogatások is nagy segítséget jelentenek! Például az oktatáshoz egy un. űrládában küldjük ki az iskoláknak a tanulói munkafüzeteket, a küldetésekhez/leckékhez szükséges segédanyagokat, segédeszközöket. Bár ezek a tételek egy tanuló esetében pár ezer forint, de a tervezett 1500 fős létszám esetén már milliós összegnél járunk.

Bízunk benne, hogy a beérkező támogatások eredményeként sok gyermek lehet résztvevője a SpaceBuzz oktatási programnak. 

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: SpaceBuzz képekben

  Egyéb fájl: SpaceBuzz kérdések és válaszok

  Egyéb fájl: SpaceBuzz Alapítvány bemutatkozás

  Egyéb fájl: SpaceBuzz Hungary Alapítvány one pager

  Egyéb fájl: Információk, megjelenések 2022.06.24.

  Egyéb fájl: OBH letétbehelyezési igazolás

  Egyéb fájl: Bejegyző végzés

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

RENGETEG GYERMEK VÁGYA AZ ŰRUTAZÁS. A SPACEBUZZ PROGRAM VALÓRA VÁLTJA ÁLMAIKAT.

SpaceBuzz Hungary Alapítvány

Sikeres volt az I. SpaceBuzz Hungary Pilot Program. Jelenleg arra gyűjtünk, hogy a 2022/23-as tanévben minél több gyerek vehessen részt a II. SpaceBuzz Hungary Pilot Programban.

22% 123.200 Ft összegyűlt
555.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.