SpaceBuzz Hungary Nonprofit Kft.

Légy Te is Űrhajós, a Föld Nagykövete!

Elsősorban a jövő nemzedékének érzékenyítése a klíma- és környezetvédelem témákban, valamint érdeklődésük felkeltése a STEM (MTMI) tantárgyak iránt. Továbbá olyan innovációk hazai bevezetése, melyeknek klíma- és környezetvédelmi hatásai vannak valamint segítik a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaság elterjedést. További cél, hogy tudományos kutatásokat is támogasson, amelyek a mesterséges intelligencia (MI), a virtuális és a kiterjesztett valóság (VR és AR) gyermekek tanulási és egyéb kompetenciáira gyakorolt hatásait vizsgálják.

Adószám:
24344424-2-41

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
SpaceBuzz Hungary Nonprofit Kft.

Szervezet rövid neve:
SpaceBuzz Hungary Nkft.

Szervezet adószáma:
24344424-2-41

Honlap:
http://spacebuzz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/SpaceBuzzH

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC9GFIOP2ZhqGC1bwBoNkMOA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
50453032-10009639-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 309922000

A szervezet címe:
1131 Budapest, Topolya u. 4-8. II. 214

Tevékenységi kör:
Alapfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Spacebuzz egy STEM oktatást támogató program. A SpaceBuzz program két percben. Hollandiában már sikeresen működik. Két tényből indul ki. Egyrészt eddig alig 600 űrhajós járt a világűrben és keveseknek adatott meg a Föld megfigyelése valóban egyedülálló feltételek mellett, másrészt szinte minden kisgyermek szeretne űrhajós lenni. Ennek alapján a célcsoport 10-12 éves gyerekek. A cél a célcsoport gondolkodás és látásmódját befolyásolni az űrhajósok által megtapasztalt „Overview Effect” segítségével. Ennek lényege, hogy az űrből bolygónk egy védtelen kis „Élet-gömb”-nek látszik, papírvékony légkörrel. Eltűnnek az országhatárok, jelentéktelenné válnak az emberek közti konfliktusok. A Spacebuzz program ezt kívánja bemutatni a gyerekeknek egy virtuális űrutazással kiegészített STEM oktatási program keretében, miközben ösztönzi őket a minél hatékonyabb tanulásra, ismeretszerzésre. Várható hatása, egyebek mellett a Spacebuzz programnak, hogy a résztvevők tanulmányi eredményei javulnak, megváltozik a klíma- és környezetvédelemmel kapcsolatos szemléletük, felelősségérzetük, fejlődik kommunikációs képességük. A Spacebuzz egy nonprofit projekt.

Mire gyűjt:

A 2021/22-es tanévben nyertes Erasmus+ pályázatnak és támogatóknak köszönhetően sikeresen lezajlott az I. SpaceBuzz Hungary Pilot Program. Rövidtávú célunk, hogy a 2022/23-as tanévben minél több gyerek vehessen részt a II. SpaceBuzz Hungary Pilot Programban.

 


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.