Soroksár Kultúrájáért Egyesület

A Dél-pesti régió színházi kultúrájáért :)

A Soroksár Kultúrájáért Egyesület szoros együttműködésben végzi tevékenységét a Dél-pesti régió egyetlen kőszínházával, a Fedák Sári Színházzal. A közös munka keretében különböző témájú előadásokat, koncerteket, gyermekprogramokat, matinékat szervez a helyi és a környékbéli városok, községek lakóinak. Az elmúlt évek tanulmánya kimutatta, hogy Budapest, Dél-pesti régiójában intézményi befogadó helyként sajnos nem mutatkozik be a hátrányos helyzetűek kulturális programokkal való támogatása. A mai belépőjegy árak mellett sem a gyermekotthonok lakói, sem a nagycsaládosok, sem a hátrányos helyzetűek megsegítésére született szervezetek tagjai nem jutnak el, illetve nem tudnak részt venni elég, a szellemi fejlődésükre pozitívan ható színházi előadásokra. Egyesületünk többszöri nekifutása eredménytelenül zárult, de most újult erővel szeretnénk összefogni a Déli régióban, Pest megyében, vagy akár Budapesten működő szociális intézményláncot, hogy részükre minőségi előadásokat biztosítsunk.

Adószám:
19087612-1-43

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Soroksár Kultúrájáért Egyesület

Szervezet rövid neve:
Soroksár Kultúrájáért Egyesület - Fedák Sári Színház

Szervezet adószáma:
19087612-1-43

Honlap:
http://www.fedakszinhaz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/fedaksariszinhaz

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UClKlzD93Fv-dOlyhWtFP94w/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11720018-22005285-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 14097249

A szervezet címe:
1239 Budapest, Fakopács utca 27. 1.ajtó

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:
A Soroksár Kultúrájáért Egyesület 2018 óta végzi tevékenységét a soroksári Fedák Sári Színházzal karöltve. Soroksár Színháza 2015-től a Soroksár Nagyboldogasszony Főplébánia tulajdonában lévő épületben, a régi Otthon Filmszínházban működik. Az ingatlanban színházi előadásokat tart, így vállalva a kerület kulturális életének felpezsdítését. Egyesületünkkel a színházon keresztül részt vállalunk abban, hogy Budapest XXIII. kerülete – Soroksár - kulturális és zenei élete minél érdekesebbé és színesebbé váljon. A kulturális egyesületünk jóvoltából az előadások színvonalát a színházi Társulat tagjai mellett neves színészek, zenészek közreműködésével színesítjük, rendszeresen hívunk más társulatokat is, Budapestről és az ország távolabbi vidékeiről is, hogy egymást is jobban megismerhessék. A színházi előadások, koncertek állandó közreműködője a Fedák Sári Színház 10-12 fős Kamarazenekara is. A kerületi iskolákkal együttműködünk, kérésükre színházi előadásokat szervezünk. Az oktatás, fejlesztés, tanítás és a tananyaghoz kötődő programok mellett a szórakoztatás és a hasznos időtöltés a célunk. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek a színházi környezettel is megismerkedjenek, már óvodás kortól kezdve, anélkül, hogy a kerületből ki kellene mozdulniuk. Az egyesület gondozásában működő színházunk egyik fő profilja az operett műfaja. A szerepekhez és a tisztességes színpadra állításhoz több korhű ruhadarabra, kiegészítőre, díszletre, kellékre van szükség, hogy ne csak egy színdarab legyen, hanem, a Magyar Hungaricumnak megfelelő, igazi magyar operett. Maga a színház alapvetően egyéni vállalkozás keretein belül működő, de nagy részben Egyesületünk által gondozott magánszínház. Pusztán jegybevételeinkből tartjuk fenn magunkat, a helyi Önkormányzatra, segítségére, érdemben nem számíthatunk.

Mire gyűjt:
Egyesületünk az alábbi „Tegyük kényelmessebbé a kultúrát!” szervez adománygyűjtést: A Fedák Sári Színház által üzemeltetett épület színháztermében immáron 75 éves színháztermi székek felújítását segítené egyesületünk, hogy kényelmi szempontból is megfeleljenek a 21. század igényeinek. A székek jelenlegi állapota teljesen fapados. Az épület felújításánál az ülőfelületekről eltávolították a szivacsokat és a kárpitot, de már vissza nem kerületek, így nem tudják kiszolgálni a modern világot. A felújítással kapcsolatos tervek, a székek korszerűsítése: 1. A szék ülőfelületét kivesszük a tartójából. 2. A tartó műanyagokat, ahol kell, ott cseréljük, az eltört csavarokat pótoljuk. 3. Az ülő felületre 4-5 cm-es szivacs kerül. 4. A szivacs tetejére az előre megvart huzatot rábújtatjuk, így a kárpit leszedhető, ez által fertőtleníthető, mosható. 5. A végén visszahelyezzük a tartójába a lapot és elkezdjük a hátlapok kárpitozását. A célunk az, hogy kulturált környezetben várhassuk az embereket, színház-kedvelőket és a koncertekre érkezőket, hogy minél többen látogassák intézményünket.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.