Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Siketek és Nagyothallók Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete


A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Hajdú-Bihar megyei szervezete 1950-ben alakult meg. A Siketek és Nagyothallók Országos szövetségének és helyi csoportoknak a megalakulása évszázadok társadalmi fejlődésének és változásainak eredménye. 2005-ben önálló egyesületté alakultunk át (Siketek és Nagyothallók Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete). Egyesületünk érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezet. Siket és nagyothalló tagjaink elzárkóznak a halló társadalomtól, sajátos kultúrájuk van, ezért rendezvényeinkkel, programjainkkal képzéseinkkel próbáljuk felhívni a figyelmet a másság elfogadására, és hallássérült tagjainkat is arra biztatjuk, nyíljanak meg a halló társadalom felé. A szabadidős programok szervezésekor a társadalom felé nyílt programokat, így a jelnyelv iránt érdeklődők is kedvet kapnak a hallássérült kultúra felé nyitni, a kommunikációjukat elsajátítani. Célunk az, hogy nem csak az őket körülvevő speciális csoport legyen érintett a szabadidős tevékenységekben, hanem a halló emberek is közösen működjenek együtt a programok, feladatok alkalmával. Heti egy alkalommal, csütörtökönként este 17-21-ig klubszerűen működünk és tagjainknak különböző előadásokat tartunk. Esély napon valamint a városi és megyei iskolákban tartandó esélynapokon, ahol bemutató előadásokat tartunk és kommunikációs játékokon keresztül mutatjuk be a hallássérült emberek világát. Egyesületünk 2007 óta a SINOSZ tagszervezet tagja.

Adószám:
18992403-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Siketek és Nagyothallók Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete

Szervezet adószáma:
18992403-1-09

Honlap:
https://sinahbme.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/sinahbme

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCUW9iqeKBSdegW5onoBnx_w/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-62535638

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 308928696

A szervezet címe:
4024 Debrecen, Varga u 8

Tevékenységi kör:
Közhasznú kulturális tevékenység (kht)

Mire gyűjt:
Szakmai programhoz, épület felújításhoz, kulturális programok, sportprogramok,

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.