Salva Vita Alapítvány

Együtt. Működünk.

Olyan világot építünk, ahol mindenkinek van helye, szerepe, értéke. Fogyatékkal élő embereknek segítünk abban, hogy minél teljesebb életet élhessenek, és aktív, megbecsült tagjai legyenek közösségeinknek. Támogatjuk őket az önálló életvitelben, a munkavállalásban és a társas kapcsolatokban.

Adószám:
18057409-2-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Salva Vita Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Salva Vita Alapítvány

Szervezet adószáma:
18057409-2-43

Honlap:
http://www.salvavita.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/pages/Salva-Vita-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/268870626468816

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCli-wFQGWt8471LHtABdBIQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000001-97119750

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 202684970

A szervezet címe:
1116 Budapest, Albertfalva utca 3/A.

Tevékenységi kör:
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

Programjaink során találkozási lehetőséget biztosítunk fogyatékos és nem fogyatékos embereknek, mert biztosak vagyunk benne, hogy a találkozások és közös élmények segítenek a köztünk lévő falak lebontásában, egymás megismerésében, az esetleges előítéletek és félelmek oldásában. 

Alapelvünk: Semmit róluk, nélkülük! Programjaink kidolgozásában és  megvalósításában fogyatékos emberekkel működünk együtt, hogy biztosak legyünk benne, az ő nézőpontjuk, igényeik mindenképpen érvényre jutnak minden programban. 

Munkahelyi Gyakorlat (MHGY) programunk végzős speciális igényű diákoknak, ill. már végzett, de munkatapasztalattal még nem rendelkező értelmi sérült és/vagy autista fiataloknak szól. Várjuk jelentkezésüket, ha szeretnék mentor támogatásával kipróbálni, hogy milyen lehet egy igazi munkahelyen dolgozni, és szeretnének felkészülni a munkavállalásra. 

A Támogatott Foglalkoztatás (TF) szolgáltatás egy speciális munkaközvetítő szolgáltatás megváltozott munkaképességű emberek számára. Várjuk azok jelentkezését, akik az álláskereséshez szeretnének támogatást kapni. 

Azoknak a fiataloknak, akik segítségünkkel találtak munkát, kéthetente klubfoglalkozásokat tartunk, ahol nemcsak a munkahelyi örömökről, gondokról beszélgetünk, de közös szabaidős programokat is szervezünk. 

Várjuk olyan vállalatok, szervezetek jelentkezését, amelyek szeretnének megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni, és ehhez keresnek egy megbízható, a célcsoportot jól ismerő közvetítő partnert. A toborzás kiválasztáson túl egyéb szolgáltatásainkkal (fogyatékossági audit, workshopok, élmény programok, kiadványok, vállalati rendezvények fogyatékossági tematikával, konzultáció és tanácsadás, információs napok)   is segítjük a vállalatokat, hogy felkészültek legyenek a megváltozott munkaképességű munkavállalók fogadására, és a jogszabályoknak is megfelelő működésre.

 

Mire gyűjt:

Értelmi sérült és autista ügyfeleink és családjaik részéről egyre nagyobb az igény, hogy segítsünk a lehetőség szerint minél önállóbb életvitel lehetőségének megteremtését a már felnőtt, dolgozó, de még családjukkal élő fiatalok számára. Ahogy a szülők egyre idősödnek, egyre sürgetőbb az igény arra, hogy választ találjanak arra a kérdésre, mi lesz a gyermekükkel, ha egyedül maradnak.

Ezért energiánkat szeretnénk az előttünk álló időszakban erre a területre összpontosítani. Olyan mintaprogram kidolgozásán és elindításán dolgozunk, amely a jelenleg családban élő, de kis támogatással akár önálló életvitelre is képes fiataloknak segít felkészülni a minél önállóbb életre. 

Ehhez kérjük támogatásukat. 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Salva Vita Alapítvány

Salva Vita Alapítvány

Köszönjük, hogy adományozol, és ezzel segíted, hogy alapítványunk továbbra is tudjon segíteni a fogyatékos embereknek abban, hogy megtalálják és megőrizzék a munkahelyeiket!Összeg: 5.800.788 Ft
Támogatók száma: 547
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Bringino a Salva klubokért

Salva Vita Alapítvány

Egy önkéntesünk vállalta, hogy idén nyáron, 10 hét alatt minimum 2000 km-t bringázik Európában, és adományt gyűjt a Salva Vita közösségi klubjának működésére. Segíts Te is adományoddal!

31% 315.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Mert már csak egy kicsi hiányzik!

Salva Vita Alapítvány

100% 190.000 Ft összegyűlt
190.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Mert néha csak egy kicsi hiányzik!

Salva Vita Alapítvány

35% 67.000 Ft összegyűlt
190.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Mentsük meg a Klubot!

Salva Vita Alapítvány

100% 450.000 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.