Sádt Győző Alapítvány

A jövő záloga: a tehetséges, de anyagi segítség nélkül lemaradó egyetemisták támogatása.

A Corvinus Egyetem azon másod-harmadéves és mesterképzében részvevő hallgatóinak támogatása,akik tanulásukkal, szociális helyzetükkel, kreativitásukkal hasonló erényeket mutatnak fel az alapítvány névadójával. A cél megvalósításáért együttmûködés az egyetem vezetõségével és a diákönkormányzattal.

Adószám:
18045123-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Sádt Győző Alapítvány

Szervezet adószáma:
18045123-1-43

Honlap:
http://www.sadtgyozoalapitvany.hu

Facebook oldal:
http://www,facebook.com/pages/Sadt-Gyozo-Alapitvany/130741236960212

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11991102-02132947-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203295321

A szervezet címe:
1114 Budapest, Bartók Béla 60. 2. emelet 1.sz.

Tevékenységi kör:
Felsõoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
A Sádt Győző Alapítvány pályázatot írt ki a Corvinus Egyetem hallgatóinak. Azoktól az egyetemistáktól vár pályázatot a kuratórium, akik szorgalmasak, kreatívak, jó a tanulmányi eredményük, ám szociális helyzetük problémás, és csak anyagi segítséggel tudnak a tanulásban helytállni. Az elbírálás szerint az arra érdemesek ösztöndíjban illetve egyszeri pénztámogatásban részesülnek. A felosztható pénzösszeg egy millió forint. Az alapítók és a kuratórium tagjai egységesen azt vallják, hogy a humanizmus eszközével kívánnak tiltakozni a brutalitás ellen, és egyúttal emléket állítani az aljas gyilkosság áldozatául esett névadónak.A Sádt Győző Alapítvány 24 év óta működik. 70 ezer forint alaptőkével indult, és mára ez az összeg az 500-szorosára nőtt. A befolyt összeg hozadékát osztottuk ki minden évben. Azért tudott jelentősen növekedni, mert a munkatársak önkéntesként dolgoztak kezdettől fogva, a működési költségeket hosszú évekig a szülők állták.A Corvinus Egyetem is értékelte az alapítvány tevékenységét. Az ünnepélyes pályázati hirdetésre az egyetem tanácstermét kaptuk meg minden évben, az alapító szülők meghívást kaptak az Ünnepélyes Szenátusi Ülésre, melyen kitüntetést adtak át a segítő tevékenységért, megköszönve, hogy 320 hallgatójukat közel 16 millió forinttal támogattuk. Az alapítványunk kis alapítványnak számít, így erre az összegre büszkék vagyunk, sok közös munka eredményeként értük el.

Mire gyűjt:

A  Sádt  Győző Alapítvány  alapító okiratában megfogalmazott cél  a tehetséges,kreatív, jól tanuló egyetemi hallgatók segítése, akiknek szociális hátterük hátrányos, így  tanulmányaikat csak külső segítséggel képesek elvégezni. A  társadalom számára is kiemelten fontos, hogy a jövő vezetői, diplomásai a tehetségesekből kerüljenek  ki. Alapítványunkhoz egyre több nagyszerű eredményeket felmutató, de siralmasan nehéz családi háttérrel rendelkező fiatal pályázik, így nagyon fontos számukra a pénzbeli támogatás.  Remélhető, hogy a segítséggel célhoz érő diák később is fogékonyabb lesz a humánus eszmékre.

Elsősorban tehát az 1% felajánlása  lenne a legfontosabb, illetve bármilyen formában eljuttatott készpénz.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.