S.O.S. Öngyilkosság Megelőzéséért Alapítvány

Az öngyilkos nem meghalni akar, hanem másként élni.

Öngyilkosság megelõzés támogatása: A pécsi S.O.S. É.L.E.T. Telefonszolgálat mûködésének támogatása (éjszakai krízisintervenciós tevékenység, ingyenes telefonos lelki segélyszolgálat). A szakmai munka technikai és személyi feltételrendszerének segítése, a munkatársak képzésének, továbbképzésének támogatása.

Adószám:
18310081-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
S.O.S. Öngyilkosság Megelőzéséért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18310081-1-02

Honlap:
https://www.sospecs.hu

Facebook oldal:
https://hu-hu.facebook.com/sospecs

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
50800111-13504250-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 80505390

A szervezet címe:
7624 Pécs, Nyár utca 8.

Tevékenységi kör:
Lelki segélynyújtás

Tevékenység leírása:

A mi munkán az öngyilkosságmegelőzés. Máig tabu baráti beszélgetésekben, családi asztaloknál, iskolákban, munkahelyeken, médiában, mindannyiunk életében. Mi ez ellen is dolgozunk, mert az öngyilkosságnak vannak előjelei és megelőzhető. Beszélni kell róla, akkor is, ha megnyugtatóbbnak tűnhetne elhessegetni. Élete során bárki, bármely életszakaszában kerülhet olyan krízisbe, mikor az addigi megoldási módjai, kapaszkodói nem elérhetőek, bárki válhat reményvesztetté.

Ezért kell, hogy mindenki tudjon róla, van segítség: Hozzánk lehet fordulni! Minden este 19:00 és reggel 7:00 óra között a 0680505390-es számon és este 19:00 és éjfél között chatben a www.sospecs.hu oldalon.  Az ügyeletesek ebben az időben a telefon és a chatablak mellett  éberen, készenlétben várnak: ha csörögni fog, valakinek az élete múlhat rajta. Hiszünk az embertársi, de közben professzionális figyelem gyógyír hatású erejében, és bizony a magunk életében is tapasztaltuk már, hogy néha szükség van egy hangra, néhány jó szóra, hogy könnyebben eljöjjön a reggel. Ki nem?

A lelki elsősegély munka hátterét az SOS Öngyilkosság Megelőzésért Alapítvány biztosítja azzal, hogy fenntartja az ügyelet lehetőségét és a hívók számára az ingyenes elérhetőséget telefonon. Ehhez az erőforrásokat az Alapítványunk teremti elő a szakmai fejlődés, szupervízió, képzés biztosításával, a rendszeres rekreációs tevékenységek szervezésével, az elérhetőségünk népszerűsítésével, reklámtevékenységgel és a telefonszámla, a működési díjak átvállalásával.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Adj perceket az É.L.E.T.-nek!

S.O.S. Öngyilkosság Megelőzéséért Alapítvány

Segíts megmenteni olyan emberek életét, akik nem meghalni akarnak, hanem másképp élni! Adományod perceket, beszélgetéseket jelent az SOS Éjszakai Lelki Elsősegély Telefonszolgálatot hívók számára.

108% 435.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.