Roma Club Kulturális és Közösségépítő Alapítvány

Közösen a gyerekekért

Az Alapítvány elhatározása szerint a roma közösség építését, a romák identitásának megerősítését és olyan kezdeményezések létrehozását célozta meg, amelyek tiszteletben tartják az egyenlő arányú társadalmi-gazdasági előrelépéseket és elősegítik a regionális egyenlőtlenségek csökkentését. Programjaink középpontba helyezik a roma közösségek érdekeit, olyan kezdeményezések kidolgozását, amelyek lehetővé teszik, hogy a roma és nem roma közösségek megismerjék a szolidaritást, az együttműködést, a közös érdekeink előmozdítását, az integrációs folyamatban való részvételt és tudatosítjuk a vele járó, hozzátartozó előnyöket. Együttműködésben állunk más közösségi alapítványokkal, támogatókkal, közintézményekkel és hálózataikkal. Kapcsolati tőke, technikai támogatás és hálózatépítés révén segítünk ezeknek a helyi közösségeknek erősödni, igyekszünk a fenntartható fejlődéshez hozzájárulni.

Adószám:
18651041-1-43

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Roma Club Kulturális és Közösségépítő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Roma Club Alapítvány

Szervezet adószáma:
18651041-1-43

Honlap:
http://www.romaclub.hu

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCQpO7zMJ_UBecThMjiJ3TGQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10075858-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 205040340

A szervezet címe:
1195 Budapest, Nagysándor József utca 12. 6 20.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:
Az alapítvány céljai érdekében az alábbi tevékenységeket végzi: • a demokratikus átalakulással kapcsolatos tudományos kutatások és azok publikálása • figyelemmel kíséri és tanulmányozza a világ országainak - különösen az Európai Unió tagállamainak - a demokráciával kapcsolatos elveit és joggyakorlatát • roma és más kirekesztett csoportok részére közösségfejlesztő tréningek, mentorprogramok létrehozása, ezek támogatása, megvalósítása • fiatalok és idősek szabadidős tevékenységének szervezése és támogatása klubok, táborok, önképzőkörök, szakmai műhelyek formájában, • a hasonló tevékenységet végző civil szervezetekkel való együttműködés során hazai és nemzetközi tapasztalatcsere, a tapasztalatok, módszerek megismertetése, azok publicitásának megszervezése, támogatása • speciális szükségletű gyermekek (fogyatékkal élők, halmozottan sérültek) személyiség-, képesség- és készség fejlesztésének támogatása, • jótékonysági célú sport- és kulturális programok rendezése, támogatása • a sajtóban önálló műsor vagy műsorrész szerkesztésének, vezetésének, írásának támogatása az alapítvány alap céljai megvalósításának érdekében. • könyvkiadás, kiadói tevékenység • az önkéntesség népszerűsítése a fiatalok körében • fiatalok iskolán kívüli nevelése, oktatása, így különösen állampolgári jogok és kötelezettségek, viselkedés és vitakultúra, álláskeresés és munkahelyi beilleszkedés, protokoll, környezettudatos magatartás jogérvényesítés témaköreiben • kisebbségi jogvédelem • hazai és nemzetközi pályázatokon való szervezett részvétel mind az alapítvány vagyonának növelése és céljai megvalósítása érdekében, mind pedig a pályázni kívánó szervezetek, személyek támogatása útján

Mire gyűjt:
Az alapítványunk az idén második alkalommal, 100 fő hátrányos helyzetű gyereknek és fiatalnak szeretne biztosítani egy élménydús heti kikapcsolódást az Öreg -tónál, Tatán. Olyan csoportokat, civileket kerestünk meg, akik napi kapcsolatban vannak hátrányos helyzetű családokkal, gyerekeikkel. A táborunk egy hetes lesz, az érkező csoportok külön programsávokat valósíthatnak meg a saját csoportjaikkal. A közös szabadidő és kulturális esti sávot töltjük el szabadon, amit az alapítvány szervez meg. Az alapítvány biztosítja a szállást, a háromszori valamint a kiegészítő (szükségszerű) étkezést, a strand belépőt, egy-egy élménykirándulást a résztvevőknek. Az Alapítvány sajnos már nem tudja fedezni a rászoruló gyermekeknek a kulturális programokban fellépnők tiszteletdíjt, még ha az a benzinköltségből csak. Szeretnénk a gyerekeknek egyen pólót adni ajándékba, aminek az ára szitanyomással együtt kb. 1000 Ft/db. Tehát szükségünk lenne körülbelül 250 ezer forintra, hogy teljesen készen álljunk a 2018. július 16-án induló Tatai Nyári táborunkra. Mindenkinek előre nagyon köszönjük támogatást és ha megosztja ismerősei között a felhívásunkat. Üdvözlettel és barátsággal: Vadászi István alapító


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.