Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány

Minden ember érték!

Minden ember érték. Carl Rogers nyomdokain haladva úgy gondoljuk, hogy az ember élő, személyes tapasztalatok és elfogadó kapcsolatok mentén érti meg és teljesíti ki önmagát. Küldetésünk ezen elfogadó kapcsolat fontosságának megértetése, tudatosítása, és valódi találkozások nyújtása, az ezzel szembeni akadályok elhárítása. E cél elérése érdekében oktatási- és a közvetlen megtapasztalást elősegítő tevékenységeket (kutatást, képzést, egyéb szolgáltatásokat) szervezünk és bonyolítunk le.

Adószám:
18257056-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Rogers Alapítvány

Szervezet adószáma:
18257056-1-43

Honlap:
http://www.rogersalapitvany.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/rogersalapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200216-17077923-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305253689

A szervezet címe:
1126 Budapest, Beethoven utca 6. fszt. 1.

Tevékenységi kör:
Szakmai tovább- és átképzés, támogatás

Tevékenység leírása:

Az elmúlt években ezen meglátások alapján dolgoztunk mind a pedagógusokkal, mind ifjúsági munkásokkal, és a CONNAT projekt keretében is: érzelmi intelligencia-fejlesztő Eumoschool projektünkben esetmegbeszélő és meseterápiás csoportot tartottunk pedagógusoknak, több szabad játékkal, érzelmi neveléssel kapcsolatos élményalapú workshopot bonyolítottunk le szintén pedagógusoknak és pedagógusjelölteknek az ELTE TÓK felkérésére (2 alkalommal, kb 100-100 fő számára), és a Tempus Közalapítvány Alma a Fán projektjének szemináriumán és az Erasmus+ 25 éves ünnepi konferencián is (összesen mintegy 50 főnek), illetve meseterápiás kurzust tartottunk az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiumának. 

Dramatic Changes projektünk keretében drámapedagógiai munkavállalásra felkészítő képzést dolgoztunk ki és trénerképzéseket bonyolítottunk le kb 70 fő számára. A szlovákiai magyar fiatalok éves rendezvényén, a Gombaszögi Kulturális Nyári Táborban egész héten különféle (szimbólummunka, meseterápia, EVS beszámoló, állat-asszisztált oktatás) foglalkozásokat bonyolítottunk le 2017 júliusában. 2017 augusztusában trénerként részt vettünk a Vajdasági Magyar Pedagógusok Szervezete nyári egyetemén Szerbiában.

Az elmúlt években több, felnőtteknek szóló "Élménynapot" szerveztünk 40-60 résztvevő számára: 2016 júniusban "Játsszunk helyesen!", 2016 szeptemberben "Érzelmi nevelés", 2017 februárban "Drámával és játékkal a reziliencia fejlesztéséért", 2017 májusban "Játsszunk tovább", 2017 novemberben "Tanuljunk emberséget az állatoktól" címen (ez utóbbit a Fővárosi Állatkerttel közös szervezésben, akik az általunk koordinált "LEHUA - Learning Humanity from Animals" projekt egyik partnere.

A CONNAT projekt keretében pedig online és természetben tartandó képzéseket dolgozunk ki felnőttekkel foglalkozó segítő szakembereknek (a tananyag-fejlesztés fázisában tartunk, hamarosan indul a piloting). A kutatási eredményünket pedig publikáltuk az MTA Gazdasági Bizottságának Tudásmenedzsment Szakbizottságának 2017 évi tanulmánykötetében, a Közösségi tudások - tudásközösségek (N&B Kiadó, 2017) Kapcsolódás a természettel és önmagunkkal címmel (írta: Suhajda Éva Virág - Vastag Zsuzsa). mellett 2017 decemberében meseterápiás foglalkozást tartottunk a projekt keretében 20 fő számára.

A projekt tekintetében fontos releváns tapasztalatunk, hogy nemzetközi projektjeinkben rendszeresen szervezünk külföldi kiutazásokat: a tavalyi évben 36 külföldi mobilitást szerveztünk meg 14 alkalom keretében.

 

Mire gyűjt:

Kedves Barátunk! Szeretnénk megkérni Téged, hogy személyi jövedelemadód civil szervezeteknek adható 1%-át ajánld fel a Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány számára. Ezzel hozzájárulsz, hogy a tanároknak és egyetemi hallgatóknak át tudjuk adni a játék- dráma- élmény- és mesepedagógia, az érzelmi intelligencia fejlesztés gyakorlati és elméleti módszereit, workshopokat, élménynapokat, képzéséseket tartsunk és további akkreditált képzéseket indítsunk el. Támogass minket, ha szerinted is fontosak a tevékenységeink! A nyilatkozat megtételéhez szükséges információk: Név: Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány adószám: 18257056-1-43 Kérjük, levelünket továbbítsd ismerőseidnek, hogy ha úgy döntenek, ők is támogathassák a jövőbe mutató oktatásmódszertan fejlesztését célzó tevékenységeinket. Bármilyen megkeresésre szívesen válaszolunk! Email: [email protected] FB: facebook.com/rogersalapitvany Üdvözlettel, a Rogers Alapítvány csapata

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2016 évi közhasznúsági melléklet)

  Közhasznúsági melléklet (2015 évi közhasznúsági melléklet)

  Közhasznúsági melléklet (2014 évi közhasznúsági melléklet)

  Közhasznúsági melléklet (2013 évi közhasznúsági melléklet)

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Minden ember érték!

Rogers Alapítvány

Lehetőséget teremtünk a játék- dráma- élmény- és mesepedagógia, az érzelmi intelligencia fejlesztés gyakorlati és elméleti módszereinek elsajátítására tanároknak és egyetemistáknak, ifjúságsegítőknek.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18257056-1-43
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.