Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Richárd Rádió Non-Profit Médiaszolgáltató Egyesület


Elsődleges célunk kezdetektől fogva változatlanul azt megmutatni, hogy fiatalok által, non-profit formában is lehet színvonalas, népszerű online rádiót üzemeltetni. További célunk az általános iskolás és középiskolás gyerekek médiával kapcsolatos tehetségének felismerése, kibontakoztatásának elősegítése, média világának bemutatása és tevékenységünk megismertetése.

Adószám:
18906956-1-08

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Richárd Rádió Non-Profit Médiaszolgáltató Egyesület

Szervezet rövid neve:
Richárd Rádió

Szervezet adószáma:
18906956-1-08

Honlap:
https://www.richardradio.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103379-22075100-01004006

A szervezet telefonszáma:
+36 96200320

A szervezet címe:
9072 Nagyszentjános, Arany János utca 57.

Tevékenységi kör:
Országos, regionális közszolgálati hírközlés

Tevékenység leírása:
2014. november 19-én alapítottuk a Richárd Rádiót, mely időközben többször átalakult, jelenleg non-profit egyesületi formában működik. Pillanatnyilag 25 önkéntes munkatársunk van, életkoruk változó, 14-36 év között alakul. Tevékenységünkkel kiemelten támogatjuk a kis- és középvállalkozásokat, ugyanis ők ingyenesen hirdethetnek rádiónknál, így már több vállalkozás ismeretségét erősítettük. Ezenfelül szívesen támogatunk minden civil, karitatív, jótékonysági összefogást. Indulásunk óta az egyik fő célunk a szórakoztatás. Idén még nagyobb teret kap emellett a hírszerkesztés, az információátadás. Legújabb törekvésünk, hogy adásainkat egy kistérségű fm-es frekvenciára terjesszük ki. Erről később még lesz szó. 2016 szeptemberétől elindítottuk az Iskolai Közösségi Szolgálat (továbbiakban: IKSZ) projektünket 14 diákkal. Bízunk abban, hogy egyre nagyobb lesz az érdeklődés, a diákok megismerik tevékenységünket, kezdeményezésünket. Tervezzük a tájékoztató célú projektjeinken részt vevő fiatalok médiaismereteinek bővítését. Az IKSZ keretében kollégáink segítenek különböző területeken átadni tudásukat, tapasztalataikat azoknak a diákoknak, akik nálunk szeretnék teljesíteni az 50 órás közösségi szolgálat egy részét vagy egészét. Tervünk, hogy megszólítsuk azokat, akik leendő munkatársaink kívánnak lenni, vagy néha csatlakoznak egyesületi tevékenységünkhöz. Az IKSZ program legfontosabb célja az alaptevékenységünk megismertetése mellett a weblapfejlesztés, az újságírás és a műsorvezetés megmutatása. A projektben a diákok egy közösségi blogban írhatják le tapasztalataikat, élményeiket, gondolataikat, ezenfelül segítenek nekünk újságszerkesztésben, műsorkészítésben. Idén több, mint 30 fiatalkorú diák médiaismereteit sikerült gyarapítanunk rendkívüli osztályfőnöki óra keretében. Ebben az évben felmértük a fiatalok médiahasználati szokásait, ezáltal képet kaptunk arról, hogyan stukturálja a média a fiatalok ismetereit. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Richárd Rádió a médiaszolgáltatás terén nemzetközi tevékenységet folytat, hiszen a világ bármely pontján tudnak minket hallgatni az internetnek köszönhetően. . Műsoraink elkészítése során jelentős energiát fektettünk abba, hogy pontos, hiteles információkkal tudjuk ellátni a hallgatókat.

Mire gyűjt:
Projektjeink megvalósításának egyetlen akadálya rádiónk technikai felszereltségének hiánya, használhatóságának folyamatos romlása, a gyakran jelentkező, technikai problémák okozta váratlan hibák. Az elmúlt időszakban inkább a hallgatók által használt felületeket modernizáltuk, jelentős kiadásokat halmoztunk fel, de sikerült partnereket találni az egyes fejlesztések során, illetve a non-profit működés is jelentős kedvezményeket biztosított. Ennek köszönhetően szervereinket lecseréltük, szolgáltatókat váltottunk (ennek eredménye, hogy honlapunk jelentős, közel milliós számú látogatót képes kiszolgálni), szoftvereket vásároltunk. A fejlesztés természetesen megérte, viszont most erősen kell koncentrálnunk a technikai eszközök modernizálására. Szeretnénk vásárolni 120 ezer forint értékben egy keverőt, mely több, mint 5 évig biztosítaná rádiónk működését. Tevékenységi körünket folyamatosan szeretnénk bővíteni, fenntartva az egyensúlyt az előzőekben már részletezett szórakoztatás és a „nemes célok” között.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.