ReSuli, a Megújuló Oktatásért Alapítvány

A tanulás szabadsága = a szabadság tanulása

Az alapítvány célja a magyarországi pedagógiai kultúra 21. századi kihívásoknak megfelelő szervezeti és tartalmi megújítása. Az ország területén nyílt, önfenntartó, demokratikus (formális és informális) tanulóközösségek létrehozása működtetése, támogatása, megismertetése, népszerűsítése. A szabad individuális, differenciált, tehetséggondozó-fókuszú, IKT-alapú, inkluzív tanulás támogatása, tananyagok, innovatív oktatási és tanulási módszerek fejlesztésével, kutatásával és megismertetésével. Az oktatással foglalkozó szakemberek és érintett szereplők együttműködésének elősegítése, kommunikációs csatornák biztosítása, hálózatépítés. Hazai és külföldi oktatási módszerek, tanulási modellek, jó gyakorlatok kutatása, fejlesztése, népszerűsítése. Röviden: A tudáshoz való hozzáférés nem kiváltság! Elérhetővé tesszük a korszerű, a szereplők együttműködésén, a szolidaritáson alapuló tanulási formákat. Kooperálunk, hálózatba szerveződünk, megosztjuk közös tudásunkat - a jövő nemzedékért!

Adószám:
18912999-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
ReSuli, a Megújuló Oktatásért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
ReSuli Alapítvány

Szervezet adószáma:
18912999-1-42

Honlap:
http://www.resuli.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/groups/1255233604552712/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1_YtYivyjBlCbtM7hyFY1fSmpWe7qxsC

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10070004-________

A szervezet telefonszáma:
+36 205246530

A szervezet címe:
1146 Budapest, Thököly út 31-33. B. lépcsőház 3. emelet 124.a.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
Alapfeladatunk az alapító okiratban megfogalmazottakkal összhangban a tanulás szabadságának támogatása, továbbképzések szervezése, a közösségek hálózatba integrálása, az erőforrások optimális megosztása. Feladatunk, hogy tájékoztatással, workshopokkal, szakmai anyagok készítésével támogassuk az érintetteket abban, hogy gyermekeik/tanítványaik számára megtalálják és/vagy megvalósítsák a mindannyiuknak legideálisabb tanulási környezetet. Országos, regionálisan megvalósuló lakossági tájékoztató kampányt, illetve plakátkampányt indítottunk a szülő-edukáció, a választás szabadságával kapcsolatos alapjogok, a hiteles tájékoztatás érdekében. Röviden: Feladatunk, hogy meghonosítsuk azokat a szabad tanulási formákat, amelyek a résztvevők különféle élethelyzetéhez, igényéhez igazodik: legyen választható a tudásszerzés módja, a fizikai tér, a tanulásra fordított idő, és az energiabefektetés. A valós, alkalmazható tudás 2019-ben már nem papírfüggő!

Mire gyűjt:
A hálózatépítéssel kapcsolatos háttérmunkát több munkacsoportban 68 ember végzi. A megemelkedett munkaerő-igény - és az ezzel kapcsolatos kiadások - miatt kezdeményezzük a gyűjtést. Egyrészt azokra a konkrét kiadásokra gyűjtünk, amelyek a háttérben - eddig önkéntesen dolgozók - esetében felmerült. A munkaidejüket és munkájukat továbbra is önkéntes alapon végzik, ugyanakkor tevékenységük kiadásokkal jár. Ezek konkrét dolog költségek. Ezt szeretnénk nekik megtéríteni. Dologi kiadásaik: - üzemanyag és utazási költség, - nyomtatás (nyomtatópatron, papír), - egyéb irodai eszközök (íróeszköz, mappák stb.), - telefonszámla (hazai és nemzetközi kapcsolattartás) - mobilinternet plusz költsége (folyamatos rendelkezésre állás generálja), - eszközberuházás (a megnövekedett feladatok révén nagyobb teljesítményű számítógép, nyomtató vásárlás). A célok megvalósítása során felmerülő egyéb költségek: - munkafelületek kezelésével kapcsolatos belső továbbképzések (drive, trello, gimp, adobe stb.) - a social média kezelésével felmerülő képzések költségei (pl. menedzselés, fejlesztés, admin-feladatok) - sajtóanyagok készítése, sajtómunkatársak bevonása - marketing termékek készítése: plakát, szórólap, fotók és egyéb grafikai munkák, nyomdai előkészítés, terjesztés - honlap, social média és egyéb munkafelületek adminisztrációja - pályázatírás költségei Frappánsan: A ReSuli közösség egy egyedülálló, összetartó, valódi közösség. Olyan célokért küzdünk, ami mindenkit érint. Elhivatott, hiteles emberek egysége, akik önkéntesen dolgoznak - mindannyiunkért. Most a te segítségedre van szükség ahhoz, hogy folytatni tudjuk az eddigi munkánkat, és a közösség új céljait is megvalósíthassuk.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.