RÉS Szociális és Kulturális Alapítvány


Alapítványunk 1995-ben jött létre, célunk hiánypótló ellátási formák kialakítása és működtetése, minden intézményünket valamilyen ellátási hiányra reagálva hoztuk létre. Mi a "RÉS" Alapítványnál megmutatjuk és elérhetővé tesszük a hajléktalan embereknek és családoknak azokat az erőforrásokat és továbblépési lehetőségeket, amik minden emberben benne rejlenek. Célunk, hogy feltérképezzük és megerősítsük a hozzánk fordulók erőforrásait annak érdekében, hogy helyzetükben pozitív változás következhessen be.

Adószám:
18071205-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
RÉS Szociális és Kulturális Alapítvány

Szervezet rövid neve:
"RÉS" Alapítvány

Szervezet adószáma:
18071205-1-42

Honlap:
http://www.resalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/alapitvany.res

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10404072-40713995-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 061258589

A szervezet címe:
1173 Budapest, Összekötő utca 3.

Tevékenységi kör:
Hajléktalanok szociális támogatása

Tevékenység leírása:

Jelenleg 2 intézményt működtetünk, fontos részei vagyunk a fővárosi ellátórendszernek:


1, A 40 férőhelyes Családok Átmeneti Otthonában lakhatási krízishelyzetben lévő, gyermekes családok részére biztosítunk lakhatási lehetőséget, szociális, pszichológia, jogi és fejlesztőpedagógiai segítségnyújtást. Bekerüléskor feltérképezzük a hozzánk jelentkezők erőforrásait és azért dolgozunk, hogy a nálunk élő családok részére olyan komplex segítséget kínáljunk, melyek révén a krízishelyzetben lévő családokban rejlő erőforrások megerősödhetnek, hosszú távon képessé válnak az intézményes ellátási formákon kívüli lakhatási lehetőségek megteremtésére és megtartására, s gyermekek helyzetében pozitív változások következnek be.  Az intézmény szolgáltatásai reagálnak ezeknek családok speciális szükségleteire (amit nyújtunk: lakhatási lehetőség 24 órában elérhető szociális szakember, egyéni és közösségi szociális munka, kisgyermekkortól történő egyéni-és csoportos fejlesztőpedagógiai fejlesztés, az alapvető, a gyermek ellátásához nélkülözhetetlen eszközök, élelmiszerek, a napi életvitelhez szükséges alapvető háztartási eszközök, alternatív, a szülői, illetve családi aktivitást segítő programok szervezése önkéntes programok fogadása).


  2, A 35 (télen 50) férőhelyes alacsony küszöbű Női Éjjeli Menedékhelyünkön utcán élő hajléktalan nők számára nyújtunk alapvető szolgáltatásokat (alvási, mosási, fürdési lehetőség, vacsora, szociális munka, aktivitást segítő programok, alapvető egészségügyi ellátás biztosítása). Célunk az utcai létből fakadó károk csökkentése, a túlélés segítése, az állapotromlás elkerülése, akinél lehetséges az állapotjavulás elérése, a hajléktalan létből való kimozdulás  támogatása.   


Bővebb információ:  http://www.facebook.com/alapitvany.res

 

Mire gyűjt:

Az alapítványunk nagyon szűkös anyagi erőforrások között működteti a programjait, s ahhoz, hogy folyamatosan és biztonságosan tudjunk segíteni a hozzánk forduló rászoruló nőknek és családoknak az adományozóink segítségére is szükségünk van. Köszönjük, ha ügyünk mellé állsz és adományoddal támogatod a munkánkat!

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Hiányt pótlunk! Beszállsz?

"RÉS" Alapítvány

Intézményeinkben a rászoruló családoknak és hajléktalan nőknek biztosítunk szállást és olyan szolgáltatásokat, melyek segítségével pozitív változás következhet be az életükben.


Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.