Reménység Gyermeksegély és Rehabilitációs Alapítvány

Felépülés közösségben. Szenvedélybetegek felépülésközpontú kezelőhelye

Magyarországon a függőségek legalább a lakosság egytizedét érintik, intézményünk 2008 óta működtet szociális szolgáltatásokat szenvedélybetegek részére. Legfontosabb célkitűzésünk, hogy klienseink számára egyéni szükségletek szerint, differenciáltan tudjunk szolgáltatásokat nyújtani, mindenkinek azon a szinten, ahogy azt az állapota megkívánja. Emiatt szükségesnek tartottuk a terápiás kezelőintézmények módszereit közösségi, majd nappali ellátás és támogatott lakhatás keretei közé adaptálni, ezzel a rehabilitáció ambuláns, lakóhely-közeli formáját megvalósítani. Az érintettek azon igényére reagálnak ezek a kezelési formák, hogy felépülési programjuk minél inkább összeegyeztethető legyen társadalmi kötelezettségeikkel, (munkahely, család, stb.) amelyek megtartása feltétele annak, hogy a szociális és társadalmi helyzetük tovább ne romoljon.

Adószám:
19010777-2-14

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Reménység Gyermeksegély és Rehabilitációs Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Reménység Alapítvány

Szervezet adószáma:
19010777-2-14

Honlap:
http://alkoholfuggoseg.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/bazisaddikt

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/results?search_query=b%C3%A1zis+kult%C3%BAr+faktor

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10201006-50285824-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 209655118

A szervezet címe:
7621 Pécs, Király u 21 11.

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

Intézményünk, a Bázis Addiktológiai Szolgálat 2008 óta működtet szociális szolgáltatásokat szenvedélybetegek részére, ambuláns - közösségi és nappali ellátás formájában - és 2013-tól bentlakásos formában - támogatott lakhatás -, 150 fős létszámban. Viselkedési és szerfüggőséggel küzdők egyaránt keresnek meg minket, ill. igyekszünk a hozzátartozóikkal is kapcsolatot tartani. Munkánk kezdete óta a szenvedélybetegek száma nem csökken, sőt. A probléma napjainknak is része és sok ember, család életét érinti, rombolja. Fontosnak tartjuk a napi munka mellett a figyelemfelhívást is, emiatt indítottuk 2020-ban Kultúr Faktor Projekt elnevezésű rendezvénysorozatunkat. Az alkotás, a művészet eszközeivel igyekszünk a laikus közösség tagjaihoz is közelebb hozni a józan kultúrát, a felépülés jelenségét, érzékenyítve őket a függők, a függőség irányába, ezzel is ösztönözni, bátorítani őket a kezelés igénybevételére. Rendezvényeink között koncertek, irodalmi és szakmai beszélgetések, kiállítások, színházi előadások egyaránt megtalálhatók.

Mire gyűjt:

Szervezetünk a napi szakmai munka mellett igyekszik a közösségi programokkal erősíteni a józanodók kapcsolatainak szorosabbra fűzését. Az ambuláns klienseink számára évről-évre családi napot, adventi ünnepséget, színházlátogatást, kirándulásokat szoktunk szervezni, melyeken részt vesznek a házban lakó klienseink is. A bentlakásos kezelést igénybe vevők számára a fenti programok mellett több sportprogramot, kirándulást, kultúrális programokon való részvételt szoktunk szorgalmazni. Mindezen programok részben önköltségesen, részben az intézményünk által finanszírozva szoktak megvalósulni. Támogatásunk ezen programok szervezését szolgálná, ill. a kliensek önrészének csökkentéséhez járulhatna hozzá. Kultúr Faktor Projektünk a szórakoztató, közösségépítő funkciókon túl is fontos szerepet vállal, hiszen a szenvedélybetegség felismerésére, a prevencióra, a rehabilitáció folyamataira irányuló figyelem felkeltése össztársadalmi érdeknek tekinthető. Eseményeink között koncertek, irodalmi és szakmai beszélgetések, kiállítások, színházi előadások, online tartalomgyártás egyaránt megtalálhatók. A programok finanszírozása adományozáson keresztül történik, ehhez is szeretnénk minél szélesebb fórumot biztosítani szimpatizánsaink számára.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Bázis Addiktológiai Szolgálat - Segíts, hogy Segíthessünk!

Reménység Alapítvány

Intézményünk szenvedélybetegségek kezelésével foglalkozik, elsősorban ehhez szeretnénk támogatást kérni, valamint függőségekkel kapcsolatos rendezvénysorozatunk finanszírozásához.


Adománygyűjtés indult: 2023.04.26.
Összeg: 64.213 Ft
Támogatók száma: 8
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Szenvedélyes Kultúra

Reménység Alapítvány

Támogasd függőségekkel kapcsolatos rendezvénysorozatunkat, hogy segíthessünk az érintett családokon, a szenvedélybeteg közegben felnövő  gyermekeken!

104% 520.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.