Recskért Hórukk Egyesület

Recskiek Recsken Recskért

A Recskért Hórukk Egyesületet azért alapítottuk, mert szívügyünk ennek a kis mátrai településnek fejlődése, jólléte. 2010 októberében alakultunk és a következő februárban kerültünk bejegyzésre civil szervezetként. Célunk: hagyományőrzés, országos jelentőségű műemlékeink megóvása, a település idegen-forgalmának fellendítése és köztereink rendbetétele. Legfőbb célkitűzéseink, hogy összefogjuk a községért tenni akarókat, így biztosítani településünkön a fejlődést, a sportéletet, műemlékeink védelmét és fiataljaink jövőjét.

Adószám:
18207350-1-10

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Recskért Hórukk Egyesület

Szervezet rövid neve:
Recskért Hórukk Egyesület

Szervezet adószáma:
18207350-1-10

Honlap:
https://rehok.gportal.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/category/Community/REHOK-Recsk%C3%A9rt-H%C3%B3rukk-Egyes%C3%BClet-144566659208408/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11739092-20007944-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 7038168

A szervezet címe:
3245 Recsk, Rákóczi út 2. 2.

Tevékenységi kör:
Honismeret, helytörténet

Tevékenység leírása:
Fontosnak érezzük: - A település népszerűsítését és más civil szervezetekkel közös rendezvények szervezését, - Az egészséges életmód propagálását, - Minőségi szabadidős programok megszervezését - A falu egészét megmozgató kirándulások lebonyolítását, -Társadalmi munkákat, segítségnyújtási akciók indítását - A közbiztonság növelésének érdekében a „Nyitott szemű település” Egyesületi akció megszervezését - A múlt tárgyi emlékeinek megőrzését Kezdetben - az Önkormányzat rossz anyagi helyzete miatt - önkéntes társadalmi munkákat szerveztünk, környezeti, kulturális, szociális területen (Pl. parkgondozás, részvétel a „Te Szedd”- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban, logisztikai segítséget nyújtottunk a helyi Hajnalcsillag tánccsoportnak, öregotthonnak, falunapokon pl. régi népi játékok felelevenítése, , elhanyagolt sírok rendbetétele, a temető lépcsősorainak javítása, ruha- és élelmiszergyűjtési akció, tűzifa akción, idősek karácsonyi látogatása).. Munkánk során jó kapcsolatot alakítottunk ki a helyi Karitász szervezettel. Hagyományaink megőrzése érdekben a következő tevékenységeket végezzük: együttműködünk a helyi Örökzöld nyugdíjas-klubbal, helytörténeti kiállítást szerveztünk, a helyi adventi vásáron „Egy adomány- egy ajándék” akciót tartunk. A település biztonsága érdekében önkénteseink járőrszolgálatot is ellátnak. Napi működésünkbe az alábbi feladatok tartoznak: - együttműködünk helyi szervezetekkel, - pályázatokat nyújtunk be és projekteket valósítunk meg, - rendezvényeket szervezünk, - önkénteseket foglalkoztatunk. A végzett munkáért díjazás senkinek sem jár az egyesületünkben. Kiadásainkat tagdíjakból, pályázaton elnyert támogatásokból, adományokból fedezzük.

Mire gyűjt:
Szervezetünk csak eseti pályázatokból jut forráshoz- az önkormányzat sajnos nem tud támogatni. Az egyesületünk autóval járja a környéket, hogy a legelesettebb helyieket támogatni tudja, a tárgybeli adományokat eljuttassuk hozzájuk, illetve hogy a kulturális rendezvények megszervezéséhez és járőrszolgálatunk ellátáshoz is szükségünk van a gépjárműre. Elsősorban az egyesület gépjárművének rezsiköltségébe (benzin, stb) szeretnénk támogatókat találni, de örömmel és köszönettel fogadunk minden egyéb célú pénzbeli vagy tárgybeli (ruha, tartós élelmiszer, tüzifa) adományt is. A legapróbb segítséget is nagyon köszönjük!


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.