Pusztaszabolcsi Kulturális Értékmentő Egyesület


A településünk kulturális értékeinek, ezen belül a helyi zenei kultúra értékeinek védelme. A műemlék korabarokk orgona megóvása, és közkinccsé tétele, a gyermekek zeneoktatásának, népzenei képzésének támogatása.

Adószám:
18492116-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Pusztaszabolcsi Kulturális Értékmentő Egyesület

Szervezet rövid neve:
Kulturális Értékmentő Egyesület

Szervezet adószáma:
18492116-1-07

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000062-41190005

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+36 306501880

A szervezet címe:
2490 Pusztaszabolcs Szilágyi Erzsébet utca 13.

Tevékenységi kör:
Közmûvelõdés

Tevékenység leírása:

1999-es megalakulásunk óta dolgozunk azon, hogy a városunk zenei életét a komolyzene, a liturgikus és a népzene területével kiszélesítsük. Eredményes projektünk volt a helyi egyházközséggel közösen a pusztaszabolcsi korabarokk orgona megmentése és restaurálásának végig kísérése. A felújítást követően az egyedülálló historikus hangszer közkinccsé tételén dolgozunk, minden nyáron hangversenysorozatot szervezünk a műemlék orgonán. A helyi értéktárban is szereplő hangszert idegenvezetéssel és gyermekek számára szervezett rendhagyó zeneórákkal népszerűsítjük. Részt veszünk az orgona mesterkurzusok támogató háttérmunkáiban. Támogatjuk a templomi kórus szakmai munkáját, és testvérvárosi fellépéseiket. (Felvidék, Balony, Nagymegyer). A népzene területén is a hagyományápolás a célunk. 20 éve szervezünk a helyi általános iskolával közösen térségi népdalversenyt a 7-14 éves gyermekek számára.

Mire gyűjt:

Célunk egy rendhagyó hangszertörténeti kiállítás létrehozása. A tervezett kiállításon Magyarország legteljesebb állapotban fennmaradt korabarokk nagyorgonájának megmentését és felújítását szeretnénk bemutatni. A historikus hangszer (XVII. sz.) egyedülálló a templomi orgonák között, hangszertörténeti ritkaság, és megmentésének folyamata is kalandos történet. A tervezett kiállítás modern és klasszikus elemeket ötvöz majd. A hagyományos tárlók és fényképek mellett az interaktív részben a történet főszereplői mesélik el kisfilmeken az átélt kalandokat, mutatják be a hangszer megmentéséért folytatott harcukat.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.