Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány


Célunk az alapítványunk által létrehozott pusztaszabolcsi helytörténeti gyűjtemény fejlesztése, a helytörténet feltárása, település történeti kötetek megjelentetése a pusztaszabolcs anno sorozatban, a hagyományőrzéshez kapcsolódó rendezvények szervezése. A sorozatban hatadodik alkalommal jelentetjük meg a Szabolcsi Kincses Kalendáriumot, amelynek nyomdaköltségéra adományokat gyűjtünk.

Adószám:
18488254-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány

Szervezet adószáma:
18488254-1-07

Honlap:
https://pusztaszabolcsihagyomanyorzoalapitvany.hu/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
57700036-10002687-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203988557

A szervezet címe:
2490 Pusztaszabolcs Velencei út. 1.

Tevékenységi kör:
Honismeret, helytörténet

Tevékenység leírása:

A több, mint negyedszázada működő alapítványunk  civil önkéntesei létrehoztuk   Pusztaszabolcs helytörténeti gyűjteményét. Kezdetektől évente több alkalommal jelennek meg helytörténeti kiadványok. 2023. októberben jelent meg az 58. kötet. Ezek témái a település és az intézmények történetei mellett, a kultúra, a technológiai, ipartörténeti emlékek, családtörténetek, kalendáriumok. Foglalkozunk a település értékeinek feltárásával, helyi programok szervezésével (Szépirodalmi Maraton, Versünnep, helyi művészek  alkotásainak, a település és környékének természeti értékeit bemutató fotókon kiállítások). Jellemző a folyamatos kapcsolattartás, együttműködés a helyi hagyományőrző lakossággal,  a civilszervezetekkel, az intézményekkel, a településről elszármazottakkal, a környékbeli, a megyei és az országos és külhoni hasonló szervezetekkel.

2024. február 21-jén adjuk át 17. alkalommal a helyi civilek javaslata alapján adományozott Civil Kurázsi Kiválóság  és Civil Kurázsi Életmű Díjat az arra érdemes, civil önkéntes munkát végző kiválóságoknak. Ekkora jelentetjük meg és adjuk át a lakosságnak a Szabolcsi Kincses Kalendáriumot. Helytörténeti, értékfeltáró  tevékenységünk célközönsége a Veteránoktól az Alfa generációig minden korosztály.

 

Mire gyűjt:

A hatodik alkalommal megjelenő Szabolcsi Kincses Kalendárium 2024-re, valamint a civil önkéntesek megünneplését jelentő 17. alkalommal adományozott Civil Kurázsi Kiválóság Díjra gyűjtünk, amelyeket 2024. február 21-jén, a pusztaszabolcsi civil napon ünnepi keretek között nyújtunk át a hagyományőrző pusztaszabolcsiaknak.

 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Adományozás értékelése)

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Adjuk össze a szabolcsi kalendáriumra valót!

Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány

Célunk a pusztaszabolcsi civilek napján megjelentetni a Szabolcsi Kincses Kalendáriumot és kiváló civil önkénteseknek átadni a Civil Kurázsi Kiválóság Díjat.

102% 490.000 Ft összegyűlt
480.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.