Profilantrop a Kultúrantropológia Társadalmi Hasznosításáért Egyesület


2006-ban létrejött szervezetünk fő célja az emberi közösségek és kultúrák egészséges együttélésének segítése a társadalomtudomány eszközeivel. Az egyesület számára fontos, hogy tagjainak antropológiai, s az emberről mint a kultúra, a közösség alkotójáról való tudását a társadalom szolgálatába állítsa. A kialakuló együttműködések során igyekszünk a célcsoportjainkkal közösen megvilágítani a valódi szükségleteket, segítünk megkeresni a célok eléréséhez vezető utat és egyben megtalálni a megvalósításhoz elengedhetetlen motiváció elemeit az adott társadalmi helyzetben. Hangsúlyozzuk a személyes és közösségi felelősségvállalás fontosságát, ezzel összhangban végezzük munkánkat. Legyen szó a fiatalok mobilitási programjairól, projekt-generálásról vagy a városi és vidéki közösségek kapcsolatainak erősítéséről, a szolidáris gazdaság megvalósításáról, az együttműködéseket a tolerancián, egymás kölcsönös tiszteletén alapuló párbeszéd jellemzi.

Adószám:
18125191-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Profilantrop a Kultúrantropológia Társadalmi Hasznosításáért Egyesület

Szervezet rövid neve:
Profilantrop Egyesület

Szervezet adószáma:
18125191-1-42

Honlap:
http://www.profilantrop.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/filantropiabolt

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/zsuzsita

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10046230-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36306420698

A szervezet címe:
1137 Budapest, Szent István körút 26. II. 25.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:

 

Az egyesület 2012 óta valósít meg hazai és nemzetközi fenntarthatósági, közösségi, szolidáris projekteket, felismerve azt, hogy az egyesület misszióját oly módon érheti el leginkább, ha helyi, reziliens közösségek kialakulását támogatja, amelyek képesek helyi szinten megfelelő válaszokat adni a klíma válság okozta kihívásokra. 

2015-ben hoztuk létre az egyesület társadalmi vállalkozását, a Filantrópia Adományboltot, amely a 6. kerületben, az Aradi utcában vált a helyi közösség, és a fenntarthatóság szempontjából is fontos ponttá. Sok éves szakmai tapasztalatunk alapján tudjuk, hogy bármilyen hátrányos helyzetű, rászoruló ember számára méltóságot ad az, ha nem adományként kap például ruhát, hanem maga válogathat, vásárolhat, ahogy az is, ha akár ő lehet adományozói szerepben. Az adománybolt segíti a társadalmi, a gazdasági és a környezeti fenntarthatóságot. 2015 óta fogadunk nemzetközi önkénteseket, európai fiatalokat, akik az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával segítik munkánkat. Az elmúlt években 8 fiatal töltött el nálunk 1-1 évet, amely során nem csak az adománybolt napi működését, műhely foglalkozások tervezését és vezetését, a közösség szervezésének alapjait sajátították el nem-formális oktatási eszközökkel, hanem a zöld szemléletet is elsajátították, életük, szemléletük részévé vált a fenntarthatóság gyakorlati megvalósítása. Az adománybolt célja a zöld szemlélet terjesztése, a környezeti fenntarthatóság, és a szolidáris gazdaság megvalósítása a gyakorlatban, a bolt hasznából az egyesület vidéki komplex fejlesztő munkáját támogatjuk, amely 2015 óta Ágon, egy baranyai zsákfaluban zajlik.

Mire gyűjt:

A Filantrópia Adománybolt működtetésére.

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Filantrópia Adománybolt

Profilantrop Egyesület

A Filantrópia Adományboltot 2015 óta működteti egyesületünk. A járvány következtében most az adománybolt további működtetése a fő cél.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18125191-1-42
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.