Pozitív Élet Alapítvány

Segíts, hogy segíthessünk'

A Pozitív Élet Alapítvány feladatának a HIV-fertőzöttek, AIDS-betegek, valamint hozzátartozóik pszichés és testi jólétének elősegítésére, szűkebb és tágabb környezetében a kirekesztettség oldására, megszüntetésére, a társadalmi attitűd megváltoztatására, a betegek és hozzátartozóik segítésére törekszik. A hozzá fordulóknak a betegséggel összefüggésben felvilágosítást nyújt, illetve tanácsadást végez a céljaihoz kapcsolódó élethelyzetek megoldására, vagy annak előmozdítására. A betegek támogatásához, a tanácsadáshoz közösségi honlapján keresztül elektronikus, önkéntesein keresztül szükség esetén telefonos elérhetőséget biztosít.

Adószám:
18848373-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Pozitív Élet Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Pozitív Élet Alapítvány

Szervezet adószáma:
18848373-1-13

Honlap:
http://www.hivinfo.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pozitiveletalapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10403387-50526753-90771009

A szervezet telefonszáma:
+36 302128807

A szervezet címe:
2225 Üllő, Gyömrői út 96.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
Célja továbbá egészségmegőrző, közösségi szolgáltatások kialakítása, az önsegítés elvein és gyakorlatán alapuló szolgáltatások létrehozása, működtetése és folyamatos fejlesztése, mely mindenkor a személy egyedi szükségleteihez alkalmazkodva hosszú távú ellátási módszerekben és információkban gazdag támogatási formát valósít meg. Nyitottságával és aktív jelenlétével felhívja a figyelmet e speciális problémával küzdők mindennapjaira, célja kialakítani egy pozitív társadalmi érzékenységet, mely a HIV-fertőzöttek, AIDS-betegek elszigeteltségét oldja, az önbecsüléssel, a társadalmi el-, és befogadás eszközével a hátrányos helyzetű csoporttal szembeni előítéleteket kívánja enyhíteni, az esélyegyenlőséget elősegíteni. Törekszik a területen dolgozó szervezetek összefogására és mindehhez gyűjti a nemzetközi tapasztalatokat. Szervezi és végzi a programjai kiterjesztését hazai és nemzetközi szinten. Az alapítvány a fentieken túl a HIV és más STD betegségek, valamint a drogfogyasztás kockázataként megjelenő fertőző betegségek megelőzéséhez kapcsolódó felvilágosító, tanácsadó programokban, oktatásban, továbbképzésben, ezek szervezésében, lebonyolításában, kampányok támogatásában közreműködik, melynek része lehet az ilyen fertőzések szűrése, a betegség gyanúját keltő esetek (személyek) egészségügyi rendszerbe irányítása. Az alapítvány egyfajta utódszervezetként kíván tevékenykedni a több mint 25 évig működő Pluss HIV Pozitívokat és AIDS Betegeket Segélyező Alapítvány által elindított úton. (rövidített nevén: Pluss Alapítvány) Adományokat, pénzbeli felajánlásokat a fenti számlaszámra várunk, azoktól, akik tevékenységünket, céljainak támogatni szeretnék. A fenti célok teljesítéséhez, szóróanyagok készítéséhez, előadások, felvilágosító programok megvalósításához, gyors tesztek és a kapcsolódó eszközök beszerzéséhez szükségünk van/lenne szabadabban felhasználható anyagi forrásokra. Annak érdekében viszont, hogy a jelenleg állami feladatként kevésbé lefedett területen hatékonyan tudjunk működni, további fertőzéseket megelőzni, a fertőzöttek számára adott esetben segítséget, támogatást nyújtani minden lehetséges eszközt, legális és reális kapcsolati hálót fel szeretnénk használni. Tapasztalataink szerint számos téves tudat, pontatlan információ van a köztudatban és a megelőzéssel kapcsolatos más szervezetek kezdeményezései (például a PREP, PEP állami szintű bevezetése iránti igény) sem feltétlenül jó irányba haladnak. Ezért tartjuk fontosnak minden szexuális kapcsolat

Mire gyűjt:
A fenti célok teljesítéséhez, szóróanyagok készítéséhez, előadások, felvilágosító programok megvalósításához, gyors tesztek és a kapcsolódó eszközök beszerzéséhez szükségünk van/lenne szabadabban felhasználható anyagi forrásokra.

Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

HIV és szifilisz szűrés...hogy ingyenes lehessen....

Pozitív Élet Alapítvány

Ahhoz, hogy térítésmentesen, a közeledben, az általad ismert helyeken szűrhessünk, szükségünk van a támogatásodra. Tudd a státuszod, hogy a saját és mások egészségét is védd!

10% 54.000 Ft összegyűlt
535.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.