Poronty Sporthorgász Egyesület

A halak szemében minden ember egyforma

Egyesületünket 2018. szeptember 13-án jegyezte be a Fővárosi Törvényszék, így fiatal a horgász egyesületek között. Alapításának fő célja a fiatalokkal való foglalkozás és nevelésük, a horgász utánpótlás biztosítása, a gyermekek és ifjú korúak toborzása, horgászat megismertetése. Ezen belül a gyermekszakkörök, nyári táborok, horgászversenyek szervezése és támogatása, hogy széles körben ismerhessék meg a fiatalok a sportágat. Továbbá neveljük a fiatalokat a természet és környezet szeretetére, védelmére. Kiemelt cél az esélyegyenlőség és integráció jegyében a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok horgásztatása. Az alapító tagok olyan magánemberek, akik szociálisan érzékenyek, segítő munkájukkal szeretnék a célcsoport életét szebbé és élménydúsabbá tenni. Tapasztalataikat megosztva építik a közösséget, segítik a fogyatékos személyek életmódjának javítását, elfogadtatásuk erősítését, szabadidős sportolási lehetőséget biztosítanak a programokkal.

Adószám:
19064941-1-43

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Poronty Sporthorgász Egyesület

Szervezet rövid neve:
poronty.se

Szervezet adószáma:
19064941-1-43

Honlap:
http://poronty.se

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/poronty.se/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10400195-50526885-71481000

A szervezet telefonszáma:
+36 212001373

A szervezet címe:
1211 Budapest, Központi út 55/b.

Tevékenységi kör:
Természethez kötõdõ sporttevékenység

Tevékenység leírása:
Bejegyzésünket követő első programunkat 2018. október 7-én, a fóti Gyermekváros közepén lévő tónál rendeztük meg a Károlyi István Gyermekközponttal és a Gyermekvárosi Horgász Egyesülettel való szoros együttműködés keretén belül. A gyermekhorgászaton és versenyen a 12 induló kis horgász közül 7 gyermek fogyatékkal élő volt. A program sikerességét az egyesület önkéntesei biztosították. A horgászat gyakorlati tudnivalóiban Deme Sándor (poronty.se szakmai felelőse), Gyulai Ferenc 2x-es magyar bajnok felnőtt és Magyar Balázs ifjúsági horgász versenyzőnk segítette a gyermekeket. A siker nem maradt el, hiszen a megmérettetésen a versenyzők összesen 94 halat fogtak. Mindegyik versenyzőnek akadt hal a horgára. A támogatóknak köszönhetően az eredményhirdetésnél minden résztvevő ajándékot kapott. A poronty.se az esélyegyenlőség jegyében kiemelten támogatja a fogyatékos személyek életmódjának javítását, elfogadtatásuk erősítését és szabadidő sportolási lehetőségüket. Programunk megszervezésekor fontosnak tartottuk, hogy olyan helyszínt válasszunk, ahol a gyermekek biztonságosan tudják a vízpartot megközelíteni és a horgászat végén biztosítva legyen a vendéglátás lehetősége is. Programunkról képeket és beszámolót láthatnak facebook oldalunkon a https://www.facebook.com/poronty.se/ oldalon.

Mire gyűjt:
Egyesületünk alapítói tapasztalták, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeknek nincs megfelelő támogató, segítő háttér a szabadidő hasznos eltöltésére az őket érdeklő témákban. Kevés olyan horgász szervezet van, akik a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkoznak. Új és hiánypótló programmal lehetőséget biztosítunk mindazoknak, akik ezt a sportolási lehetőséget szeretik, de nem tudják élethelyzetükből fakadóan igénybe venni. Azokat a fiatalokat is megszólítjuk, akiknek nem volt még módjuk sportágunkat megismerni. Szeretnénk számukra biztosítani és a feltételeket megteremteni arra, hogy a vízpartot megközelítve biztonságosan, önkéntesek segítségével megismerhessék a természetet, vizeink élővilágát és a halfogás örömeit. Öröm boldog gyermekarcokat látni, törekszünk az élménypedagógiára. Programunkat hosszú távra tervezzük, hogy biztonsággal elérhetővé váljon minél szélesebb körben, tervezhető legyen az igénybe vevőknek és ne maradjon ki senki, akinek igénye van rá.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.