Polyán Egyesület

A természet nem forrás, hanem társ! - Tehenet vissza a háztájiba!

Létünkkel szeretnénk bizonyítani, hogy az ember képes együttműködni a természettel. Természettel együttműködő, a benne gazdálkodók önellátását biztosító bemutató gazdaság kiépítése és folyamatos fejlesztése. A kárpáti borzderes szarvasmarha fajta megmentése, a háztájiban való újra elterjesztése

Adószám:
19335939-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

 • Szervezet
 • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Polyán Egyesület

Szervezet rövid neve:
Polyán Egyesület

Szervezet adószáma:
19335939-1-05

Honlap:
http://polyan.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/karpatiborzderes

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/polyanegyesulet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-33761570

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-9750171

A szervezet címe:
3989 Mikóháza, Petőfi Sándor utca 32/a.

Tevékenységi kör:
Helyi, regionális gazdaságfejlesztés

Tevékenység leírása:
Polyán gazdaság működtetése. Kárpáti borzderes szarvasmarha fajta tenyésztése és fajta megmentése egy kutatási program keretében. Helyi tej és hús termékek előállítása. Fenntartható falu program megvalósítása Elindítottunk egy kárpáti borzderes szarvasmarha fajta génmegőrzési kutatási programot, a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumával közösen. Ennek keretében a kutatási programban kidolgozott sztenderdek figyelembevételével tenyésztjük a kárpáti borzderes szarvasmarha fajtát, jelenleg 39 db marhával rendelkezünk. Az OMÉK keretében ezt a tenyésztési tevékenységünket "A magyar föld legjava" I. díjjal ismerték el. A kárpáti borzderes fajta megmentése érdekében elindítottuk a szarvasmarha kihelyezési programunkat, aminek a keretében ingyenesen helyezünk ki szarvasmarhákat háztáji tartásba. Kialakítottuk a juhászatunk központját és az állattartáshoz legszükségesebb infrastruktúrát. Tudatos tenyésztéssel sikerült a parlagi cigája juh állományunkat 100 felé emelni, ezzel biztosítva a gyeprekonstrukcióhoz szükséges folyamatos legeltetést. A gyeprekonstrukció szépen halad, sikerült az elmúl 6 évben jelentősen visszaszorítani a cserjésedést. A falu vezetőivel együttműködve elkészítettük Mikóháza fenntartható falu programját.

Mire gyűjt:

Jelenleg a Polyán Egyesület tevékenységének középpontjában a kárpáti borzderes szarvasmarha fajta megmentése és kihelyezési program keretében a háztájiban való újra elterjesztése van. A kutatási program megvalósítása a fajta elismertetéshez szükséges állat létszám messze meghaladja az Egyesületünk anyagi lehetőségeit. Ezért minden olyan segítséget szívesen fogadunk, ami a Polyán gazdaság működtetését, a kutatási program folytatását segíti!

Tudjuk fogadni az 1%-ot, a bankártyás adományokat

Amennyiben ezközökkel tud segíteni, akkor szükségünk lenne:

 • tejfeldolgozást, húsfeldolgozást, gyapjúfeldolgozást segítő eszközökre (kifejezetten örülünk kézi, vagy állati hajtású eszközöknek),
 • a téli takarmány betakarításához nagy körbálázóra.
 • Jogállás:
  Közhasznú

  Egyéb
  Bankkártyás
  adománygyűjtés

  Polyán Egyesület

  Polyán Egyesület

  Feltöltés alatt!


  Adománygyűjtés indult: 2017.11.17.
  Összeg: 31.800 Ft
  Támogatók száma: 8
  Érdekel

  Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.