Plüss Kommandó-Alapítvány az Alapítványokért Közhasznú Alapítvány

Üzleti platform jótékonysággal összekötve a siker kulcsa

Az Plüss Kommandó-Alapítványok az Alapítványokért civil szervezet koraszülött babák egészséges fejlődését kívánja támogatni. Célja, hogy a koraszülött babák maradványtünetek nélkül vagy kevesebb maradványtünetek nőjenek fel. Célja továbbá, hogy megmentse a babák életét, segítse az idegrendszeri és fizikai fejlődésüket, mentális jólétüket. Emellett célja, hogy a szülők mentális egészségének javítása azzal, hogy a baba egészségét támogatjuk. Célcsoport a koraszülött babák és szüleik. Évente kb. 9.000 baba születik meg idő előtt Magyarországon és minden 10. családot érint a koraszülés.

Adószám:
18941548-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Plüss Kommandó-Alapítvány az Alapítványokért Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Plüss Kommandó-Alapítvány az Alapítványokért

Szervezet adószáma:
18941548-1-41

Honlap:
https://plusskommando.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/plusskommando

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@alapitvanyazalapitvanyoker3584

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11713036-21451047-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203361146

A szervezet címe:
1137 Budapest, Pozsonyi út 33/ A. Ü-1.ajtó

Tevékenységi kör:
Kórházi eszköz- és mûszerfejlesztés

Tevékenység leírása:

Szervezetünk saját fejlesztésű textileket, ún. inkubátorba tervezett speciális koraszülött babafészek csomagokat, a koraszülöttek ellátását segítő egyéb textíliákat és életmentő orvosi berendezéseket adományoz a koraszülött osztályok számára 2020 májusa óta. 

A textilek megalkotásában szakmai segítséget a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvosai, nővérei adtak és adnak, mivel folyamatosan fejlesztünk és innoválunk.

A babafészek csomagokat az inkubátorba teszik, melyekről szakorvosok is igazolták, hogy segítik a babák fizikai és idegrendszeri fejlődését. A babafészek az anyaméhben uralkodó körülményekre emlékeztetik a babát, hiszen határokat szab neki, ezzel megnyugtatja őt, csökkenti a babát érő stresszt. A babafészekhez tartoznak még kiegészítő textilek, amik szintén az anyaméhben uralkodó körülményeket imitálják.

A textilek fejlesztése a nemzetközi szakmai képzés (FINE = Családközpontú fejlődéstámogató ellátás) alapján történik.

Orvosi gépek adományozásával pedig lehetővé tesszük a kora diagnózist, ami életmentő lehet, illetve a babák kezelését, ápolását és őket életben tartó gépeket is ajándékoztunk. A Giraffe Shuttle gép növeli az 1000 gramm alatti babák életben maradási esélyet, amből már 2-őt is átadtunk, ezek ára összesen kb. 36.000.000 Ft.
Három ún. kékfényterápiás eszközt is adományoztunk, ami a sárgaság megszüntetésével segít. A sárgaság gyakrabban lép fel koraszülötteknél, magától nem szűnik meg és károsíthatja a baba idegrendszerét.

Mire gyűjt:

Jelenleg egy Giraffe Shuttle életmentő gépre (transzport eszköz és hibrid inkubátor) gyűjtünk a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati klinika Koraszülött osztálya számára. Ez a gép növeli az 1.000 gramm alatti babák életben maradási esélyeit, mivel lehetővé teszi a babák biztonságos szállítását a műtőből a koraszülött osztályra és vizsgálatokra a kórházon belül. Az inkubátor csökkenti a babákat érő stresszt azzal, hogy nem kell a babát átenni a zártból nyitott inkubotárba, mivel ez a hibrid inkubátor zárható-nyitható egyben. Ezzel lehetővé teszi a babág egészségesebb fejlődését.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Mentsük meg az inkubátorban küzdő pici koraszülött babákat!

Plüss Kommandó-Alapítvány az Alapítványokért

Megmentenél egy csöpp babát? Támogatásoddal orvosilag elismert, a koraszülöttek fizikai-idegrendszeri fejlődését segítő PlüssKommandó babafészek csomagokat adományozunk kórházaknak


Telefonszám: 13600/34
6211 hívás, 3794 sms
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Mentsük meg közösen 100 000 koraszülött baba életét!

Plüss Kommandó-Alapítvány az Alapítványokért

3333 Ft-ba kerül egy koraszülött életének megmentése. Támogasd a Plüss Kommandót adód 1%-val és 2020-ban mentsük meg közösen 100 000 koraszülött baba életét!


Lezárult:
2020-05-20.
Adószám:
18941548-1-41
Érdekel
Egészségügy
Élmény
adománygyűjtés

Hajrá PICik! - Reggelizz kedvenc sztároddal a PICikért!

Plüss Kommandó-Alapítvány az Alapítványokért

Tudtad? Az 1000 gramm súly alatti koraszülött babák közül 4-ből csak 3-an maradnak életben. Te viszont segíthetsz küzdeni a legnagyobb hősöknek: adományoddal támogathatod 20 inkubátor vezérlő megvásárlását!

Összeg: 110.000 Ft
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.