Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

A nevetés gyógyít!

A Piros Orr kitűzött célja, hogy a nevetés erejével gyógyítson. A bohócdoktorok vidám játékokkal, zenéléssel, énekléssel enyhítik a beteg gyermekek és az idős emberek szorongását, fájdalmát, szomorúságát, így segítve hozzá őket egészségük és jó kedélyük visszanyeréséhez.

Adószám:
18090628-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Piros Orr

Szervezet adószáma:
18090628-1-41

Honlap:
http://www.pirosorr.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/PirosOrr

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10900011-00000009-71700000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-302-4452

A szervezet címe:
1027 Budapest, Bem rakpart 50. II. emelet 1.

Tevékenységi kör:
Kórházi és intézeti ellátás támogatása

Tevékenység leírása:
26 bohócdoktorunk jelenleg 8 budapesti kórházban, 1 törökbálinti, 1 pécsi, 1 győri, 1 miskolci és 1 nyíregyházi gyermekkórházban látogatja a beteg gyermekeket folyamatosan, heti egy, két vagy három alkalommal. Emellett 3 budapesti idősek otthonába hozzuk el rendszeresen a jókedvet, beszélgetéssel, viccmeséléssel, kártyatrükkökkel és énekléssel biztosítva jó társaságot az időskorúaknak is. 2014. februárjától pedig a Piros Orr útjára indította a mentálisan és halmozottan sérült, speciális törődést igénylő gyermekek számára tervezett ZeneKaraván programot.A magyarországi Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt 1996-ban alapította az osztrák Rote Nasen szervezet. 20 év alatt több mint 286 ezer gyermeknek és idős embernek hozták el a gyógyító nevetést. Országszerte jelenleg 13 kórházban derítik jókedvre a beteg gyerekeket és 3 idősek otthonának lakóit látogatják.

Mire gyűjt:

Hiszünk abban, hogy a nevetés a legjobb gyógyszer! Hatékony, vény nélkül, ingyen kapható és nincsenek mellékhatásai. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány kitűzött célja, hogy ezt a csodaszert idővel minden egyes hazai kórházba eljuttassa, így valamennyi beteg gyermek és idős ember hozzájuthat a gyógyulást elősegítő nevetéshez, játékhoz, vidámsághoz.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány - mintakampány

Piros Orr

Feltöltés alatt!


Telefonszám: 13600/27
732 hívás, 366 sms
Érdekel
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

Piros Orr

Feltöltés alatt!Összeg: 413.900 Ft
Támogatók száma: 25
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.