Pillangó Fejlesztések Egyesület

Ismeretből készség!

A Pillangó Fejlesztések a fenntartható mezőgazdasági termelés szakértőjeként komplex ökológiai kertművelési, oktatási, foglalkoztatási és roma integrációs projekteket szervez. Fő profilja a közösségi kertgazdálkodási programok kidolgozása és megvalósítása. A kertek tervezése és művelése kapcsán olyan összetett társadalmi problémákra keresi a hosszútávon is hatékony válaszokat, mint az egészséges életmód, a környezetvédelem és a munkahelyteremtés. Az egyesület 2009-ban kezdte tevékenységét, azóta folyamatosan, sikerrel működik. Ötletei és eredményei több nemzetközi elismerésben is részesültek: 2010-ben Yunus Social Business díjat nyert; 2014-ben felterjesztették a European Economic and Social Committe által kiírt "Civil Society" Díjra. Működési hátterét a Pro-Cserehát Egyesület nyújtja. Az állandó, kis létszámú stáb különböző szervezetekkel és magánszemélyekkel dolgozik együtt céljai megvalósításáért.

Adószám:
18134838-1-43

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Pillangó Fejlesztések Egyesület

Szervezet rövid neve:
Pillangó Fejlesztések

Szervezet adószáma:
18134838-1-43

Honlap:
http://www.bffd.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/ButterflyFreeFlow/?ref=bookmarks

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/ButterflyFreeFlow

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700732-49131604-5110005_

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 209809853

A szervezet címe:
1237 Budapest, Dinnyehegyi út 21. B. lph.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

A Pillangó Fejlesztések a fenntartható mezőgazdasági termelésen alapuló komplex térségfejlesztő programokat dolgoz ki és valósít meg, amelyek a munkalehetőség mellett az egészséges táplálkozás megismerését is nyújtják a résztvevők számára. 2012 óta működő Pro Lecsó (ma: Pillangó Kertek) programja a vegyszermentes zöldség- és gyümölcstermesztésen keresztül mutat kiutat a szegénységből, és a településfejlesztés egyik lehetséges útját is jelenti. Munkatársaink a kertek művelése során fokozatosan adják át a vegyszermentes termeléshez szükséges ismereteket, az adott évszak aktuális teendőihez igazodva. A programok integráltak, azaz minden érintettet bevonnak a megvalósításba (a település vezetését valamint a szegénységben élő roma és nem roma lakosságot). Programjaink győztes-győztes játszmák, minden résztvevő számára előnyt jelentenek. Az egyesület a térségfejlesztő programok mellett a szegénységre fókuszáló kutatási tevékenységet is végez hazai és nemzetközi partnerekkel közösen. Rusdela eszköztárat (RUral Sustainable DEvelopment for Local Actors) nemzetközi partnerekkel közösen hoztuk létre 2017-18 során; olyan oktató anyag, amely vidéki szereplők, kistelepülések lakói, döntéshozói számára hozza közelebb a fenntarthatóságot, ezzel is elősegítve annak megvalósítását, terjesztését.

További projektjeinkről és nemzetközi munkáinkról részletesen tájékozódhat a honlapunkon és a Pillangó Fejlesztések Facebook oldalán.

Mire gyűjt:

Együnk együtt a jövőért!

Te is tennél a fenntartható Földért? Kezdd a tudatos étkezéssel, mutatjuk, hogyan! E-könyvünk abban segít, hogy fenntartható változást vigyünk a mindennapokba. Támogasd a megszületését, ha hiszel abban, hogy az apró változtatások összeadódnak! Támogasd, ha szeretnéd az egészséges táplálkozás minél több elemét beépíteni a hétköznapjaidba!

Ismeretből készség

Egyre sürgetőbb, hogy meggondoltan éljünk: Földünk jövője a tét. A Pillangó Fejlesztések csapata 10 éve azon dolgozik, hogy a fenntartható életről szóló hasznos információkat napi jó gyakorlattá alakítsa át. Ezért működtetünk vegyszermentes közösségi kerteket, munkalehetőséget biztosítva a rászorulóknak. Ezért szívügyünk a fenntartható vidékfejlesztés, és ezért osztjuk meg időről-időre könyv formájában is a felhalmozott tapasztalatot és tudást.

E-könyvünk arra vállalkozik, hogy megmutassa, miért kiváló választás ez a hüvelyes növény, ha fontos cél számodra a fenntarthatóság. Tudtad, hogy míg egy kiló hús előállításához 5000 liter víz szükséges, egy kiló lencse megtermesztéséhez csak 500 liter? Ha csak egyetlen étkezésnél a magas fehérjetartalmú lencsével helyettesíted a húst, máris óvtad a Föld víztartalékát. Jó érzés, ugye?

Persze a lencse más titkairól is lerántjuk a leplet. Megmutatjuk, miért ez a növénycsalád az egészséges táplálkozás egyik alappillére, és azt is, micsoda fenséges ételek készülnek belőle évszázadok óta a világ minden táján. Fedezd fel a lencsét izgalmas receptjeinkkel! Kísérletezz!

Szeretnéd szeretni a lencsét? Támogass, és megtanítunk!

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Együnk együtt a jövőért!

Pillangó Fejlesztések

Ha csak egyetlen nap lencsével helyettesíted a húst, több ezer liter vizet mentesz meg! E-könyvünk a megvalósítható változásról szól, receptekkel fűszerezve. Szeretnéd szeretni a lencsét? Mi megtanítunk!

98% 295.500 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.