Piarista Alapítvány

Teljesítsük az ukrán gyerekek és anyák vágyát: tanulhassanak magyarul!

A Piarista Alapítványt azért hoztuk létre, hogy segítsük és támogassuk a piarista intézményeket küldetésük megvalósításában, a nevelés általi evangelizálásban. Ennek érdekében elősegítjük az intézményi és tartományi szintű projektek megvalósulását, ezek finanszírozásához forrásszervezési tevékenységet végzünk. A piarista küldetés minél tágabb megismertetése érdekében szemléletformáló kampányokat indítunk és kapcsolatokat építünk a piarista küldetés iránt érdeklődőkkel. Honlap: https://alapitvany.piarista.hu/

Adószám:
19013598-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

 • Szervezet adatai
 • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Piarista Alapítvány

Szervezet adószáma:
19013598-1-41

Honlap:
https://hu.budapestagainstwar.com/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/piaristarefugeeclass

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700024-70759196-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304137005

A szervezet címe:
1052 Budapest, Piarista köz 1.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A piaristák rendjét Kalazanci Szent József (1556-1648), egy Rómába került spanyol pap alapította, aki 1597-től kezdve munkatársaival "kegyes", azaz ingyenes és vallásos iskolákat működtetett a Városban. 

A piarista rend katolikus tanító szerzetesrend. Tagjai a szokásos szerzetesi fogadalmak mellett negyedik fogadalomként a gyermekek neveléséről való különleges gondoskodást vállalják.

A magyar rendtartományban jelenleg iskolákban, óvodákban, kollégiumokban, és  tanodában folytatunk oktató, nevelő szolgálatot szerte az országban. 

"Intézményünknek az lesz a feladata, hogy az első elemektől kezdve tanítsa a fiúkat a helyes olvasásra, írásra, számolásra és latin nyelvre, főleg pedig jámborságra és hittanra, és mindezekhez, amennyire lehetséges, a legjobb módszert alkalmazza." - írta az alapító.

Kalazanciusi identitás elemek

 • A gyerekek és fiatalok központi szerepe
 • Az egyházhoz tartozás érzése
 • A szegények melletti elköteleződés
 • A nevelők felkészítése
 • Színvonalas nevelői és lelkipásztori munka
 • Kisérés
 • Az evangélium hirdetése
 • A család bevonása
 • A társadalom megújítása
 • Megosztott küldetés

 

 

Mire gyűjt:

Segítsünk az ukrán iskolásoknak, akik háborútól menekültek Magyarországra és itt kezdtek tanulni. Jelenleg nem tudnak hatékonyan felzárkózni a magyar tananyaghoz, mert nincs elég nyelvtudásuk. Szeretnénk folytatni számukra az ingyenes nyelvoktatást januártól júniusig. Ehhez három magyar mint idegennyelv tanár 5 havi fizetésére gyűjtünk forrásokat.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Magyarul akarnak tanulni. Segítsük az ukrán családokat!

Piarista Alapítvány

A háború elhúzódik, a menekült ukrán gyerekek itt járnak iskolába, az anyák itt keresnek munkát. Komolyan tanulnak magyarul, hogy boldogulhassanak Magyarországon. Segítsünk nekik!

30% 1.370.500 Ft összegyűlt
4.500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.