Pécsi Autizmus Alapítvány

"Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van?" Katherine Graham

Alapítványunk 2016. decemberében alakult meg, autizmussal élő gyermeket nevelő szülők elképzelései alapján. Célunk, hogy a hasonló helyzetben élő családokat segítsük mind az újonnan kialakult helyzet elfogadásában, az ezzel járó életminőség változásában, mind pedig az érintettek fejlesztésében. Az autizmus tüneteinek széles skálájára tekintettel, többféle módszert alkalmazunk, melyet minden esetben egyénre szabottan, a szülőkkel való szoros együttműködésben valósítunk meg. Igyekszünk minél több érintettnek segíteni egy könnyebb, önállóbb élet megvalósításában. Három alapvető terápia (ABA, TEACCH, P.E.C.S) egybevonásával, egyéni igények alapján kialakított program szerint segítjük a gyermekeket és családjaikat. A terápiák mind kommunikációs, mind kognitív, mind pedig szociális szinten jelentkező problémák esetén nyújtanak segítséget. Baranya megyében az állami intézményeken túl jelenleg egyedüli szervezetként látjuk el ezen érintetteket. Működési célterületünk elsődlegesen Pécs és vonzáskörzete, valamint Baranya-, Somogy- és Tolna megye. Célcsoportjaink: • az autista diagnózissal rendelkező, vagy diagnózissal nem rendelkező, de autisztikus tüneteket mutató gyermekek, • szociális problémákkal és viselkedészavarokkal rendelkező gyermekek, • tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek (kognitív képességeiben fejlesztésre szoruló gyermekek), • kommunikációs problémákkal rendelkező, beszédkészségében kortársaihoz képest elmaradt gyermekek, • ADHD diagnózissal rendelkező, vagy azon tüneteket mutató gyermekek. Projektjeinket és célkitűzéseinket folyamatosan bővítjük a szülők és családok igényei alapján felmerült szükségletek szerint. A mindennapi munkánk (fejlesztések, tréningek) mellett speciális, az autizmus területét érintő programokkal szélesítjük tevékenységeinket. Aktuálisan folyamatban lévő projektjeink között szerepel a gyermekek intenzívebb otthoni, illetőleg intézményi szintű megsegítése „árnyék emberek” bevonásával, és különböző területeken dolgozó szakemberek szemléletformálása. Hosszú távú terveink egyike az általunk alkalmazott módszerekre épített családi napközi, későbbiekben pedig egy tanulócsoport létrehozása.

Adószám:
18849161-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Pécsi Autizmus Alapítvány

Szervezet adószáma:
18849161-1-02

Honlap:
http://harmonikusfejlodesert.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/harmonikusfejlodesert/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10701214-70077571-51100005

A szervezet telefonszáma:
+36 303156795

A szervezet címe:
7621 Pécs, Kis Flórián utca 2.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
A Harmonikus Fejlődésért Alapítvány szülői kezdeményezés és elgondolás alapján jött létre, két érintett család tapasztalatai, igényei és elképzelései szerint. Az alapítványunk működésének alapvető célja a régióban élő autista, autisztikus és ADHD tünetekkel rendelkező valamint viselkedészavaros gyermekek és családok terápiás megsegítése. Három alapvető terápia (ABA, TEACCH, P.E.C.S.) egybevonásával, egyéni igények alapján kialakított program szerint segítjük a nálunk jelentkező és hozzánk járó gyermekeket és családjaikat. A terápiák mind kommunikációs, mind kognitív, mind pedig szociális szinten jelentkező problémák esetén segítséget nyújtanak. Az általunk nyújtott szolgáltatás egyedi, mert régiós szinten ezek a terápiák nem érhetőek el. Munkánk során különös figyelmet fordítunk arra, hogy a gyermekeket és a családokat a számukra legnagyobb kihívást jelentő problémában gyakorlati szinten segítsük, mellyel nagymértékben javul az életminőségük. Munkánk szoros együttműködést kíván a gyermeket nevelő környezettel. Ennek célja, hogy az általunk felkínált stratégiák az otthoni és intézményi szinten jelentkező problémák esetén is alkalmazhatóvá váljanak. A fejlesztésekhez szükséges programtervezetet széleskörű megfigyelésekre alapozzuk. Munkánk eredményességét statisztikákkal támasztjuk alá, mely pontos képet nyújt számunkra a gyermek folyamatos fejlődési üteméről. Szülői és pedagógusi visszajelzések alapján elmondható, hogy a terápiák egyértelmű fejlődést eredményeznek a gyermekek számára.

Mire gyűjt:
Célunk minden szinten a gyermekek fejlődésének, és a családok életminőségének támogatása. Jelen támogatási lehetőséggel az alapítvány mindennapi munkájához, illetőleg a családok anyagi terheiben való segítésében keresünk megoldást. A támogatás teljes mértékben a hozzánk járó gyermekek fejlesztési programját finanszírozná.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.