Pécsbányai Kulturális Egyesület


Az Egyesület alapvetően kulturális, közösségformáló céllal alakult meg, így tevékenységében a kulturális élet fellendítését, az adott területre jellemző kultúra és a természeti környezet (különös tekintettel a Pécsbányatelepi szelidgesztenyés megmentése) ápolását tűzte ki célul, tevékenyen részt vesz a Pécsbányatelepi Közösségi Ház működtetésében.

Adószám:
18222188-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Pécsbányai Kulturális Egyesület

Szervezet rövid neve:
PBKE

Szervezet adószáma:
18222188-1-02

Honlap:
http://www.pbkozossegihaz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Pecsbanya/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
50800111-15173528-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 308411016

A szervezet címe:
7627 Pécs, Gesztenyés utca 17.

Tevékenységi kör:
Közmûvelõdés

Tevékenység leírása:

 

Mire gyűjt:

A Pécsbányai Ezeréves Szelidgesztenyés 4,5 Ha-os területtel határolja a településrészünket, amely a Mecsek oldalában húzódik meg. Hajdan a bányászatra települt be a környék és visszaszorította az itt őshonos szelidgesztenyést. Sok évszázados fák árnyékában nemzedékek sora nőtt fel, kötődött az öreg fákhoz. A 90'es évek elején megtámadta egy kéregrák gomba betegség a területet és szinte teljesen kipusztította. Egyesületünk 2015-től kísérli megmenteni, rehabilitálni hajdanvolt büszkeségünket. A növényvédelmi munkánkhoz támogatást kaptunk Pécs város Környezetvédelmi Alapjából. Ebből tudtuk évekig finanszírozni a terület oltását, kaszálását, metszését, új csemeték ültetését. A Szelidgesztenyés kezd magához térni, újra élettel megtelni, de ehhez folyamatos munkára, évi rendszeres kezelésekre van szüksége. Az eddigi támogatást idén az Önkormányzat már nem tudja vállalni és jelezték, hogy a jövőben sem számíthatunk rájuk, ezért kérjük a segítséget, hogy az Ezeréves Gesztenyés rehabilitálása ne akadjon meg, az évek munkája ne vesszen kárba.

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

"MOZIBÓL A KERTBE!"

PBKE

A kampány eredményeként minden pécsbányai gyermek moziba mehet, valamint megépül a közösségi kertünk kerítése! Így lesz fűszerkertünk, komposztálónk és sövénylabirintusunk.

101% 560.510 Ft összegyűlt
550.000 Ft-ból
még 21 nap
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.