Patent Egyesület

Joggal a nőkért: Támogasd a bántalmazott nők és gyerekek jogsegélyszolgálatát és jogi képviseletét!

Arra törekszünk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az erőszak és diszkrimináció különböző megnyilvánulási formáira, s ezáltal szélesítsük a nők és gyerekek elleni erőszakkal szemben fellépők társadalmi bázisát. Jogi szolgáltatásokat nyújtunk bántalmazó kapcsolatból kilépni próbáló nőknek.

Adószám:
18192249-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Patent Egyesület

Szervezet rövid neve:
Patent Egyesület

Szervezet adószáma:
18192249-1-41

Honlap:
http://www.patent.org.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/patent.egyesulet.ngo/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/patentegyesulet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000069-60330007

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 80808081

A szervezet címe:
1024 Budapest, Forint utca 10

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

Jogsegély-vonalunkon évente több száz nőnek nyújtunk jogi szaktanácsadást, ami Magyarországon az egyetlen ilyen típusú szolgáltatás a bántalmazó kapcsolatból kilépni próbáló bántalmazott nőknek. Az integrált ügyfélszolgálati programban kombinált pszichológiai és jogi segítséget nyújtunk bántalmazott nőknek. (Bővebben ld. honlapunkon) Stratégiai pereskedési programunkban állami intézmények mulasztásait kérjük számon peres vagy peren kívüli eljárásban a nőket és gyerekeket érő családon belüli, párkapcsolati erőszak terén. (Bővebben ld. honlapunkon) Ha szeretnél minket támogatni, hogy ezeket a tevékenységeinket továbbra is folytathassuk, itt megteheted. Segíts, hogy segíthessünk! A fentiek mellett Bíróságfigyelő programunk keretében a magyar igazságszolgáltatási rendszer gyakorlatát vizsgáljuk: hogyan kezelik a kapcsolati erőszak eseteket a bíróságokon? Ennek segítségével beazonosítjuk a rendszerszintű problémákat és ajánlásokat fogalmazunk meg a joggyakorlatban. A bántalmazott nők érdekeit a médiában és a döntéshozók felé is képviseljük.Segélyvonalunk bántalmazott nőknek biztosít jogi szaktanácsadást. Az utóbbi pár évben több, mint 600 hívónak segítettünk. Jogsegély-vonalunkról a súlyosabb esetekből kerülnek ki az integrált ügyfélellátási program ügyfelei (az elmúlt pár évben közel 60). E szolgáltatásunk keretében a hozzánk forduló bántalmazott nőknek hosszútávú kombinált jogi és pszichológiai segítséget biztosítunk. Azokat az eseteket, amelyek ígéretesek az állami intézmények mulasztásainak bebizonyítására, becsatornázzuk stratégiai pereskedési programunkba. Ennek keretében ingyenes jogi képviseletet biztosítunk (az elmúlt években 30). Az utóbbi három évben beadtunk továbbá 50 amicus curiea levelet magyar bíróságoknak, de írtunk jogi szakvéleményt külföldi bíróságok számára is, ahol magyar állampolgár fordult a segítségünkért. Figyelemmel követjük a törvényi és politikai változásokat. Ezeket szakmai szemponból véleményezzük, sajtóközleményben közzétesszük. További tevékenységek (bővebben ld honlapjainkon): törvényjavaslatok, kiadványok, képzések, köztudat-formálás, információ-terjesztés a médiában, tüntetések.

Mire gyűjt:

A következő évtől (2016) megszűnnek azok a pályázati források, amiknek segítségével jogsegély-szolgálatunkat, integrált ügyfélszolgálatunkat és stratégiai pereskedési programunkat fenntartottuk. Ezek költségeit eddig főként egy, a NANE Egyesülettel közösen folytatott pályázat keretében tudtuk finanszírozni évek óta, azonban ez a pályázat többé nem kerül kiírásra.

Ezekre a szolgáltatásainkra hatalmas igény van - még a jelenlegi források mellett sem tudunk mindenkinek segíteni, akinek szeretnénk. Nagy szükségünk van a segítségetekre, hogy fenntartsuk ezeket a tevékenységeket, és hogy a lehető legtöbb bántalmazott nőnek segíteni tudjunk, aki hozzánk fordul. A stratégiai pereskedési program fennmaradása azért is fontos, hogy a rendszerszintű problémákat az állam felé képviselni tudjuk.

 

 

 

Jogállás:
Közhasznú

Jogvédelem
Bankkártyás
adománygyűjtés

Patent Egyesület

Patent Egyesület

Jogi szolgáltatásokat nyújtunk nők elleni erőszak áldozatainak; kutatásokat végzünk, hogy felmérjük, mennyire védi a jog a nőket és a gyerekeket a gyakorlatban; felvilágosító foglalkozásokat tartunk fiataloknakÖsszeg: 1.369.450 Ft
Támogatók száma: 168
Érdekel Támogatom
Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Dobj te is a Nőjogi Perselybe!

Patent Egyesület

Nőnap alkalmából dobj te is a Nőjogi Perselybe, és segítsd a nők elleni erőszak áldozatait a jogérvényesítésben!

73% 1.107.000 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Legyél a Lázadó Lányok Tábor mecénása!

Patent Egyesület

Legyél a Lázadó Lányok Tábor mecénása, támogasd a tábor megszervezését, és segíts, hogy egy lány se kényszerüljön otthon maradni ahelyett, hogy velünk táborozna!

100% 1.210.345 Ft összegyűlt
1.200.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Előzzük meg az erőszakot!

Patent Egyesület

Közös kampányt indít a NANE és a PATENT Egyesület: segíts, hogy minél több iskolába eljuthassunk erőszak-megelőző és felvilágosító foglalkozásokat tartani!

107% 1.076.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Adj te is a nők jogaira! Nőnapi gyűjtés a Nőjogi Perselynek

Patent Egyesület

Adományozz az induló Nőjogi Perselybe, segíts fedezni a nők elleni erőszak áldozatainak jogi költségeit!

170% 2.557.100 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.