Pásztó Kollégiumáért Alapítvány

A Tittel-villa nem apáca zárda, imádja is minden pásztói kollégista.

A Pásztó Kollégiumáért Alapítvány fő tevékenysége az oktatást kiegészítő tevékenység. Alapítványunk segítségével minden tőlünk telhetőt megteszünk azokért a gyermekekért, akik a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumot és Kollégiumot választják középiskolai tanulmányuk színhelyéül. Ezek a diákok otthonuktól távol, 14-15 éves kamaszként próbálják ki az önállósodást, a szülőktől való messzeség elfogadását, a jövőjük szempontjából fontos tanulmányaik érdekében. Az Alapítvány támogatja azon programokat, amik lakóink/tanulóink szempontjából hasznosak lehetnek, mint a nemzeti identitás, a szülőföldhöz való kötődés erősítése, a nemzeti csoporthoz (a mi esetünkben a palócsághoz) és annak kultúrájához a kötődés, mindenek előtt annak létének megismerése, ismerete; a nemzeti attitűdök (pl. nemzeti büszkeség), hazánk minél szélesebb körű ismerete; a viselkedéskultúra finomítása; az önismeret erősítése.

Adószám:
19162056-1-12

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Pásztó Kollégiumáért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
A pásztói Tittel-villa

Szervezet adószáma:
19162056-1-12

Honlap:
https://www.mixat.hu/kollegium

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/TittelPalKoli?locale=hu_HU

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11741024-20014706-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 306987703

A szervezet címe:
3060 Pásztó, Rákóczi út 5.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
2023-ban a Tankerület nagylelkű adományaként nagy beruházás történt a kollégiumban: a régi, korszerűtlen ablakainkat új nyílászárókkal cserélték ki. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy átadjuk tudásunkat tanulóinknak, felhívjuk figyelmüket a fenntartható fejlődésre, ennek jegyében a nyáron óriási összefogással -régi és mai diákok anyagi és tárgyi felajánlásaik segítségével- kicseréltük a kollégium 120 db ablakán a 41 éves elhasználódott függönyöket, sötétítő függönyöket, 56 szobánkban lecseréltük a 41 éves falvédőinket modern, laminált lapokból összeállított falvédőkre. Munkánk elismerését jelenti, hogy Alapítványunk számláján több, mint 2,5 millió Ft támogatás gyűlt össze, valamint az eddig munka gyümölcseként az adó 1%-ból is idén kaptunk a legtöbbet, 370.505 Ft-ot. Az összegyűlt adományokból és a jelenlegi kollégisták és szüleik jóvoltából kifestettük a szobák nagy részét. Lakóink saját ízlésük alapján festették le a falakat, a beépített szekrényeket, de új festést, új életet, új esélyt kaptak a szobákban található, szintén 41 éves, sokak által kidobásra ítélt polcok is. Sok szoba ajtaja is új kinézetet kapott. Több százan összefogtak ( diákok, tanárok, technikai dolgozók, szülők, nyugdíjas dolgozók, volt diákok, és olyan, akik példaértékűnek találták a kezdeményezésünket), pénzbeli-, tárgyi felajánlásokkal, sokan kétkezi munkával segítették munkánkat. Az idei nyár mindannyiunk számára nagy örömet okozott, mert hiába, hogy pedagógusaink, dolgozók zöme szabadságuk alatt voltak benn a kollégiumban, de a diákok sokaságával, az önkéntesek hadával vitt mindenkit magával a lendület, és a régi "ódon kastély" ma már új nevet kapott a benn lakóktól: "Tittel-villa" lett a becsületes neve. Kedves, kifejezetten szép, családias lakóotthont sikerült varázsolnunk segítőink által a bennlakó 70 kollégistának, a kollégiumi tantermekben tanuló közel 200 diák számára. Ezzel is azt kívánjuk erősíteni tanulóinkban, hogy nem elég várni arra, hogy mindig a segítséget kapjunk valahonnan, hanem magunk is kell tegyünk azért a haladásért, amit mi magunk elé tűzünk ki. Most teljesült mindenki vágya, megújult külsővel, belsővel, egy otthonos, a XXI. századnak megfelelő körülményeket teremtő munkálatok után elégedettek lehetünk a Tankerület, a tantestületünk (jelenlegi és nyugdíjas dolgozóink egyaránt), a szülők, a volt és jelenlegi diákok, és önkéntesek hozzáállásával, elértük a célunkat. Mindenki megtapasztalhatta az összefogás társadalmi hasznát, és ha figyelembe vesszük Coleman (1988)

Mire gyűjt:
Idén szeretnénk a kollégista diákokból álló zenekarral, és az öregdiákokból álló, már nem működő, de szintén a kollégiumból induló 'Fűre lépni tilos' zenekar részvételével egy helyi koncerten bemutatni, mit is tudnak diákjaink. Ehhez a nagyszabású koncerthez szeretnénk az anyagi alapokat és a hangosításhoz való berendezési tárgyakat megvenni, ami a gimnáziumban és a kollégiumban zajló közösségi élethez, ünnepi műsorokhoz is nagy segítséget nyújtanának a következőkben.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.