Parforum Nonprofit Közhasznú Kft.


A SAJÁTSZINHÁZ.ORG kezdeményezést roma fiatalok és roma civilszervezetek, társadalomkutatók és színházi szakemberek közösen működtetik. Olyan részvételi színházi előadásokat hozunk létre, amelyek helyi közösségek társadalmi fantáziáit vetítik ki és amatőr színészek kollektív hangját erősítik fel a nyilvánosságban. Az előre elkészített színházi jelenetsor mindig „csak” kiindulópont a közönséggel folytatott egyeztetéshez, gondolkodáshoz. Kérdéseket vet fel, de nem zárja le ezeket megoldásokkal. A dilemmák kibontása során nem megoldani, hanem megérteni akarjuk a témát. A színház alkalom arra, hogy a közös ügyeinkhez kapcsolódó személyes tapasztalatainkat felidézzük és megmutassuk egymásnak. A színházlátogatás így vizsgálódássá, a közös vizsgálódás pedig a közélet gyakorlásává, ha tetszik, politizálássá válik.

Adószám:
23450248-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Parforum Nonprofit Közhasznú Kft.

Szervezet rövid neve:
SajatSzinhaz.org

Szervezet adószáma:
23450248-1-42

Honlap:
http://www.sajatszinhaz.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/sajatszinhaz.org/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700347-66708757-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 202166167

A szervezet címe:
1075 Budapest, Rumbach S. utca 12/B

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

Az első közös alkotásunk az iskolai szelekciós mechanizmusokat feldolgozó A HIÁNYZÓ PADTÁRS (2012) volt. Ezt az Európába érkező menekültekkel való szolidáris cselekvés lehetőségeit kereső A HIÁNYZÓ PILLANAT (2014) követte. Szomolyai fiatalokkal azt a kérdést vizsgáltuk ezután, hogy KIÉ A FA? (2015). Legutóbbi színdarabunk, az ÉLJEN SOKÁ REGINA! (2017) roma nők tapasztalatait dolgozta fel az egészségügyi rendszerben. A REMAKE_BODONY (2017) című közösségi dokumentumfilm egy intézményeit elveszítő baranyai törpefalu fiataljainak küzdelmét mutatja be, amit saját jövőképük kialakításáért vívnak.

Mire gyűjt:

A Remake_Bodony c. film főszereplői - Czenner Anita, Czenner Máté, Epresi Tamara, Keresztes Attila és Kitti, Kis Dániel, Kis János, Memovic Emir, Sereglei Liza és Lola, Soproni Afroditè, Tihanyi Evelin, Vas Zsanett, Vlasits Lili - 2018 nyarán új részvételi színdarabot hoztak létre a Káva drámatanárainak segítségével. A 7305 NAP MÚLVA című közösségi színház a siklósbodonyi fiatalok elkövetkező 20 évének életeseményeiből mutat be élethelyzeteket és álmokat, vágyakat és akadályokat. Ez pedig lehetőség arra, hogy a közönséggel a jövővel kapcsolatos várakozásokról és félelmekről kezdeményezzünk beszélgetést. Mindebben segítségünkre lesz – és némi gondot is okoz - egy kitalált kutatóintézet elképzelt ifjúságkutatója (Bartáné Somogyi Gina), aki csak „a fiatalokat szeretné jobban megérteni”. A 7305 NAP MÚLVA októberben turnéra indul. A baranyai turné állomásait az Emberség Erejével Alapítvány támogatja, de szeretnénk, ha a turné utolsó állomása BUDAPESTEN lenne, a MU SZÍNHÁZBAN november 12-én... http://mu.hu/aktualis-musor/2018-november/item/637-iv-open-kozossegi-es-reszveteli-szinhazi-fesztival-1-nap A fesztivál nem tudja fedezni a fiatalok felutazását, ellátását és a honoráriumukat. Ezért most közösségi gyűjtést indítunk. Kérjük, támogasd az akciót, ha - jó ötletnek tartod, hogy a bodonyi fiatalok eljussanak az előadásukkal Budapestre, - tudod támogatni, hogy az OPEN Fesztivál nyitóprogramja a 7305 NAP MÚLVA legyen - ha te is megnéznéd az előadást a fővárosban

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.