Pápay József Általános Iskoláért Közalapítvány

Hozzuk el együtt az északi fényt!

Szervezetünk céljai között szerepel a vidéken, közösségünkben élő diákok élményalapú fejlesztése. Nemzetközi kapcsolataink ápolásával olyan nem mindennapi lehetőséget igyekszünk tanulóinknak biztosítani, amit a helybeliek nem engedhetnének meg maguknak, e mellett pedig nem is álmodnának hasonlóról. Iskolánk először 2008-ban kapott meghívást a szibériai Szalehard városától, Alekszand Viktorovics Mazsarov Kormányzóhelyettes Úrtól, a Külügyi Igazgatóság Igazgatójától, hogy 10 diák, 4 kísérőpedagógus és Vándor Anna tolmács részt vegyen a Jamali Nyenyec Autonóm Körzet "Ősi Rokonság" elnevezésű néprajzi szaktáborának programjain. Azóta több csoportunknak sikerült nyelvrokonaink földjére, Pápay József expedícióinak nyomába lépnie, illetve kétévente mi fogadjuk távoli barátainkat, hogy az ő diákjaik is részesei lehessenek hasonló szakmai túrának, ha úgy tetszik expedíciónak. Alapítványunk céljai között szerepel, hogy minél több tehetséges gyermeknek megadathasson ez az országos szinten is egyedülálló lehetőség. Céljaink között szerepel az, hogy generációról generációra adjuk át ennek az értékes barátságnak az alapjait.

Adószám:
18615403-1-11

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Pápay József Általános Iskoláért Közalapítvány

Szervezet rövid neve:
Pápay József Általános Iskola

Szervezet adószáma:
18615403-1-11

Honlap:
http://www.papay-nagyigmand.sulinet.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/vadcsapasaim

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
63200054-11026400-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 302817406

A szervezet címe:
2942 Nagyigmánd, József Attila u. 34

Tevékenységi kör:
Magyar nyelv ápolása

Mire gyűjt:
A nagyigmándi Pápay József Általános iskola 2008-as expedíciójának egyik lelkes kalandora, az akkor 14 éves Fischl Ágnes most, 24 évesen újabb expedícióra indul. Ezúttal Norvégia északi tundravidékére indul, hogy Drahos István (Trail Athletes) meghívásának köszönhetően több száz kilométert tegyen meg szánhúzó kutyák segítségével extrém körülmények között. Ágnes kilométereinek jelképes örökbe adásával segítené kampányunkat. Az ő segítségével szeretnénk elhozni az északi fényt, hogy a hozzá hasonló kis kalandorok olyan élmények között fedezzék fel kultúránk gyökereit, amit aztán továbbadva generációk őriznek majd magukban. Szeretnénk vidéken élő diákjainkból kíváncsi, nyitott, felelős felnőtteket nevelni. Olyan felnőtteket nevelni, akik nem felejtik honnan indultak, akik nem felejtenek nagyot álmodni. Mi ezzel az élménnyel kívánunk ehhez hozzájárulni.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.