Pangea Kultúrális és Környezetvédelmi Egyesület

“A cél az, hogy az emberek megértsék a természet csodáját. Ha ezt elkezdik értékelni és megbecsülni, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy tényleg tesznek azért, hogy megmentsük a Földet.” - Sir David Attenborough

Környezeti nevelés; aktív természetvédelem; önkéntesség; biogazdálkodás.

Adószám:
19263164-1-19

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Pangea Kultúrális és Környezetvédelmi Egyesület

Szervezet rövid neve:
Pangea Egyesület

Szervezet adószáma:
19263164-1-19

Honlap:
http://www.pangea.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pangeaegyesulet/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC9P6UvR66u_04dmK-0JIr1Q?view_as=subscriber

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11742094-20120588-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 209656017

A szervezet címe:
8426 Pénzesgyőr, Béke utca 57.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:

Táborokat szervezünk, természetbarát oktatóközpontot tartunk fent, aktív természetvédelmi munkákat végzünk. Magas-bakonyi oktatóközpontunkban Téged is szívesen látunk!

És még?

Kirándulunk belföldön és külföldön, barlangászunk, denevéreket hallgatunk, kutatunk csúszók-mászók, madarak és emlősök, gyógynövények és faóriások után. Önkénteseink segítségével dolgozunk a „Teljes Földért”, azaz a Természetért és a benne élő — attól elvenni nem akaró, a tájat gazdagító — gondolkodásmódjában és tetteiben is a fenntarthatóságot szolgáló Emberért. A „Pangea” szó tagjainknak nem csak a természet égészét szimbolizálja, de azt is, hogy önkéntes alapon fejlesszük közösségünket és segítjük egymást mindenben, amiben szükséges!

A Pangea Egyesület több mint 20 éve fő küldetésének tekinti, hogy az általános és középiskolás korosztályban környezettudatos világképet alakítson ki és megtanítsa a gyerekeket felelősségteljesen gondolkodni. Megismertetjük őket a helyi értékek fontosságával és a globális problémák kihívásaival. Pénzesgyőri Oktatóközpontunkban és programjaink során megmutatjuk, hogyan gazdálkodhatunk fenntartható módon természeti erőforrásainkkal. Gyerektáborainkban a gyerekek életkorukhoz mérten ismerkedhetnek a természettel; nomád, sátoros formában az ország valamelyik értékes területén. Erdei iskolánkban a gyerekek a gyakorlatban tanulhatnak természettudományról és a népi hagyományokról. Egyesületünk az önkénteseink segítségével fejlődik, így évről-évre támogatni tudunk egy fontos projektet. Gazdaságunk alappillérei a vegyszermentesen, fenntarthatóan termelő gazdaság, a tájjellegű gyümölcsös és az őshonos magyar háziállatok tartása. Gyógy- és fűszernövénykertünk terméséből késztermékeket állítunk elő, Oktatóközpontunk egész évben kulcsosházként is üzemel.

Látogass el honlapunkra, lesd meg facebook oldalunkat, és görgesd át a blogunkat, hogy megtudd, mi foglalkoztat minket mostanában!

Mire gyűjt:

Táborainkat a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület önkéntesei szervezik és bonyolítják le. Már több mint 30 évesek vagyunk és táborainkban több ezer gyermek ismerkedett meg a körülöttünk lévő természet csodáival! Az oktatóközpontunkban minden évben több ezer gyermek tanul meg kenyeret sütni, népdalokat énekelni, madarakat és csillagokat számolni, mert hisszük, hogy az erdőről az erdőben kell mesélni! 

Nekünk, civileknek nagy segítség a magánadományokból összegyűlt bevétel. Így tudunk például táborainkba új eszközöket, sátrakat, felszerelést, könyveket venni, a táborokban végzett fáradságos munka jutalmaként kirándulásokra menni.

Arra szeretnénk kérni Titeket, hogy segítsetek nekünk még több gyermeknek örömet szerezni! Ahhoz, hogy a jövőben is a már tőlünk megszokott magas színvonalat tudjuk programjainkon biztosítani a fiataloknak, a Ti támogatásotokra lenne szükségünk!

Ha Ti is azt szeretnétek, hogy a jövő generációi nagyobb felelősséget vállaljanak környezetünkért, akkor ne habozzatok!

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Építsük tovább közösen Természetvédelmi Oktatóközpontunk!

Pangea Egyesület

Oktatóközpontunk és erdei iskolánk felújításra szorul. Támogasd adományoddal munkánkat: fogadj örökbe egy csempét, egy zuhanyfüggönyt, egy mosogatót, egy csapot, egy új konyhabútort, vagy egy zsák habarcsot!

100% 352.000 Ft összegyűlt
350.000 Ft-ból
Érdekel
Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Építsünk közösen egy Természetvédelmi Oktatóközpontot!

Pangea Egyesület

Oktatóközpontunk és erdei iskolánk felújításra szorul. Támogasd adományoddal munkánkat: fogadj örökbe egy csempét, egy zuhanyfüggönyt, egy mosogatót, egy csapot, egy új konyhabútort, vagy egy zsák habarcsot!

24% 361.000 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel
Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Kutatók a jövő természetbúváraiért

Pangea Egyesület

Segítsd Te is adományoddal a Pangea és az Online Biológia Konferencia kutatói közös kezdeményezését, hogy hátrányos helyzetű fiatalok számára tarthassunk természetismereti, környezeti nevelési programokat.

100% 500.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Zöld
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Vadonleltár a betondzsungel közepén - BioBlitz Gödöllőn

Pangea Egyesület

A Pangea Egyesület Gödöllőn rendezi a következő BioBlitz eseményt, amely a városi parkok élővilágának 24 órás interaktív felmérését jelenti. Támogasd az innovatív esemény évenkénti megrendezését!


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
19263164-1-19
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.