Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Palladion Műhely az antik hagyomány művelésére Egyesület


A Palladion Műhely az antik hagyomány művelésére Egyesület célja, hogy tudományosan kutassa és jelenvalóvá tegye az antik hagyományt napjaink kultúrájában, oktatás és ismeretterjesztés révén segítse a klasszikus ókori művészet megértését és befogadását.

Adószám:
19307680-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Palladion Műhely az antik hagyomány művelésére Egyesület

Szervezet rövid neve:
Palladion Műhely Egyesület

Szervezet adószáma:
19307680-1-41

Honlap:
https://www.palladion.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/palladionmuhely

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@palladionmuhely

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10149168-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 305885232

A szervezet címe:
1027 Budapest, Kacsa utca 22. 1 11.

Tevékenységi kör:
Közmûvelõdés

Tevékenység leírása:

A Palladion Műhely Egyesület 2021-ben kezdte meg működését. Klasszikus ókorral foglalkozó régészek, klasszika-filológusok, egyiptológusok és múzeumpedagógusok hívták életre, azzal a céllal, hogy elősegítsék az antik kultúrákkal kapcsolatos kutatásokat, oktatás és ismeretterjesztés révén megkönnyítsék az ókori művészet értő befogadását, és a szélesebb közönség körében is jelenvalóvá tegyék a Földközi-tenger medencéjének antik kultúráit. Az egyesület kétnyelvű honlapján rendszeresen közzétett írások antik, modern és kortárs irodalmi, zenei és képzőművészeti párhuzamok, gazdag illusztrációs anyag, valamint online feladványok segítségével hozzák közelebb az olvasókhoz az ókori műalkotásokat.

Tevékenységünkben fontos szerepet kap a fiatalabb generáció megszólítása, ennek önálló platformja a Kheirón Klub, amely ókori tematikájú foglalkozásokkal, valamint az iskolai tananyaghoz kötődő, szabadon hozzáférhető játékos, interaktív tartalmak és kézműves ötletek közzétételével látja el feladatát. Programjaink között kiemelkedik a Kheirón Küldetés című országos tanulmányi verseny, amelyet idén harmadszor rendezünk meg a Pécsi Tudományegyetemmel közösen szervezett Pannon Versenyjátékok keretében. Az egész tanéven átívelő, több kategóriában meghirdetett versenyen magyarországi és Kárpát-medencei iskolák 5–12. évfolyamos diákjai bővíthetik tudásukat az ókori egyiptomi és görög-római kultúráról. A Palladion Műhely Kheirón Klubja már 2022-ben felkerült az Edison Platform innovatív oktatási kezdeményezéseket gyűjtő 100-as listájára, 2023-ban pedig elnyerte a Tudomány kategória fődíját.

A PTE mellett együttműködést alakítottunk ki az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel is: közösen szervezzük a Propylaia című egyhetes nyári programot, amely 16–20 évesek számára enged betekintést az ókortudomány egyes területeibe, az egyetemen folyó képzésekbe és kutatásokba. 2022 óta a Palladion Műhely Egyesület a University College Londonnal közösen szervezi a Graeco-Aegyptiaca tudományos projektet, amelynek célja, hogy elősegítse az ókori Egyiptom és Hellász kulturális kapcsolatainak tanulmányozását. A projekt keretében havonta közvetítünk online tudományos előadásokat, amelyeken a téma neves nemzetközi szakértői számolnak be legfrissebb eredményeikről.

Mire gyűjt:

A Palladion Műhely Egyesület a támogatásokat az ismeretterjesztő, oktató és tudományos programjai fenntartására, elsősorban a Pannon Versenyjátékok tanulmányi verseny költségeinek finanszírozására fordítja.

Munkánkat az adó 1% felajánlásával, illetve honlapunkon közvetlen adományozással támogathatja.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.