PADON Alapítvány

Egyenlő hozzáférést a környezeti javakhoz és közszolgáltatásokhoz.

A környezeti igazságosság szemléletének megismertetése és gyakorlati alkalmazása a közép- és kelet-európai régió kihívásaiból kiindulva. Környezeti igazságosság alatt a közjavakhoz való egyenlő és fenntartható társadalmi és környezeti hozzáférésnek a megteremtését értjük a tiszta, élhető környezethez és a megfizethető, minőségi szolgáltatáshoz való jog alapján.

Adószám:
18846625-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
PADON Alapítvány

Szervezet rövid neve:
PAD

Szervezet adószáma:
18846625-1-42

Honlap:
http://www.pad.network

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/PADON2016/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700347-70040333-51200002

A szervezet telefonszáma:
+36 777777777

A szervezet címe:
1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 16-18.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:

A PAD Alapítvány környezeti igazságosság szemléletével végez kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket, érdekképviseleti és oktatási, valamint társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket. Az adománygyűjtéshez kapcsolódó munkánk célja, hogy terepkutatással feltárjuk a hátrányos helyzetű, szegregált településrészek lakosságának életkörülményeit meghatározó rendszerszintű problémákat (fokozott környezeti ártalmak, közszolgáltatasi hiányosságok, lakhatási problémák). A kutatási projekt közvetett célja, hogy a lakosság érdekérvényesítésének előmozdítása által strukturális változások jöjjenek létre. A kutatáshoz tartozik egy művészeti projekt is, mely az OFF Biennále kortárs képzőművészeti fesztivál keretében került volna idén bemutatásra, de a jelenlegi járványhelyzet miatt tolódik. A munka jelen körülmények között is folyik kiegészülve az adományozási és általános segítségnyújtással.

Mire gyűjt:

A PAD Alapítvány másfél éve dolgozik egy vidéki település szegregátumában, a krízishelyzet miatt az OFF Biennáleval összefogva adománygyűjtést szervez! A kialakult járványhelyzet aránytalanul nagy terhet ró a már amúgy is legsérülékenyebb társadalmi csoportokhoz tartozókra. Olyan célzott dologi adományokkal szeretnénk támogatni az ott élőket, amire az előzetes felmérések szerint háztartásonként szükség van: élelmiszer- és higiéniai csomagokon felül az áramellátás biztosítása és a távoktatáshoz, tájékozódáshoz szükséges internethozzáférés megteremtése a cél a járvány időszaka alatt.

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

KÖZKAMRA

PAD

A PAD Alapítvány és az OFF-Biennále összefog: egy vidéki szegregátum 90 háztartásának gyűjt adományt. Segíts te is, hogy támogathassuk az alapszükségletek ellátását a krízishelyzetben!

103% 935.000 Ft összegyűlt
900.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.