Pacsi Kutyamenhely Alapítvány

Minden csepp belénk fektetett bizalmadat mi hátrányos helyzetű kutyák boldogságába fektetjük. A Pacsis kutyák mosolyognak!

Civilizált színvonalú állatotthon fenntartása kutyák részére. Az állatotthonban elhelyezett állatok élelmezése, egészségügyi ellátása, őrzése, esetenként képzése. A balesetet szenvedett állatok ellátása. Az állatotthonba befogadott állatok végleges elhelyezése örökbefogadókhoz. Felelős állatratásra való nevelés. Csökkenteni a kóbor állatok által okozott köz- és állategészségügyi veszélyeket, így az alapítvány egészségvédelmi célokat is szolgál. A lakosság felvilágosítása az állattartás humánus és a társadalom számára elfogadható mikéntjéről, a társadalmi szemlélet átalakítása. Felelős állattartásra való nevelés segítése az oktatási intézményekben. Az ivartalanítás fontosságának tömeges megismertetése, amely a kóbor állatok számának jelentős csökkenését eredményezhetné. Rendszeresen szervezünk nyílt napokat, családi napot, megjelenünk városi rendezvényeken, vásárokon. Célunk nagyobb ismertség szerzése a kistérségben, hiszen fenntartásunk kizárólag adományokból lehetséges. Működésünk évei alatt több száz kutyát fogadtunk be, rehabilitáltunk, és juttattuk őket új, szerető otthonhoz. Együttműködésünk nyomán számos kutya menekült meg a városi gyepmesteri telepről, és találhatott gazdára, sok esetben külföldre. Az elmúlt év során körülbelül 1000 kutyát ivartalanítottunk a felajánlott adományok, és ivartalanítási pályázatok segítségével. Emellett menhelyünk nagy számban foglalkoztat önkéntes diákokat, így a fiatalok kedvelt találkozási, értelmes szabadidő eltöltésére alkalmas helyévé váltunk. 

Adószám:
18553431-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

 • Szervezet
 • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Pacsi Kutyamenhely Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Pacsi Kutyamenhely Alapítvány

Szervezet adószáma:
18553431-1-09

Honlap:
http://www.pacsikutya.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pacsikutya/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCGR-z56SdZY28wDAWLHk3VQ?view_as=subscriber

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
60300021-10205732-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 706146277

A szervezet címe:
4220 Hajdúböszörmény, Polgári u. 111.

Tevékenységi kör:
Állatkórház, állatmenhely, támogatás

Tevékenység leírása:

Hajdúböszörmény egyetlen kutyamenhelyeként 1998 óta segítünk a bajba jutott, megkínzott, balesetet szenvedett állatokon. Száz férőhelyes menhelyünk kutyák átmeneti, vagy - sok esetben - végleges otthona. Gyakran riasztanak minket állatkínzások kapcsán is; ilyenkor nem csak az állatról kell gondoskodnunk, hanem arról is, hogy a bűncselekmény elkövetője ellen eljárás induljon. Egyik legfontosabb célkiűzésünk az oktatási szférában való részvétel és a társadalom szemléletváltozásának elősegítése, a felelős állattartásra nevelés. Jelenlegi menhelyünk 2012-ben épült, több mint 1.000 állatot fogadtunk be a mai napig. 2020.-ban Összesen 340 állatot adtunk örökbe, juttatunk vissza eredeti gazdájához, vagy rehabilitáltunk. Minden gazdához adott állatunk oltva, chipezve és a felnőtt állatok ivartalanítva költöztek új otthonukba, míg a kiskölykök szigorú ivartalanítási kötelezettséggel. Folyamatosan építjük, szépítjük menhelyünket, és idén beltéri karantént is építünk a beteg, kistestű és kölyökkutyák számára, ahol biztonságban, teljes szeparációban, a fertőzésektől védve cseperedhetnének a hozzánk bekerülő apróságok. Folytatnánk az első generációs kennelek felújítását, a műanyag hőszigetelt kutyaházak beszerzését, és a telep vízelvezetési problémáinak megoldását. Hajdúböszörmény várossal való szerződésünk alapján ebrendészeti feladatokat is látunk el. 

Több kampányban is részt veszünk, hogy a vidéki menhelyek hangja tovább elérjen, illetve segítünk kisebb menhelyeknek, és magán állatmentőknek munkájukban. 

 

 

Az elmúlt évek statisztikái szerint az adózók közel fele nem rendelkezik személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, így óriási összegtől, 6-8 milliárd forinttól esnek el a civil szervezetek, iskolai és kórházi alapítványok évente. Képzeld el mennyi pozitív változást lehetne véghezvinni, ha mindenki rendelkezne időben, és a megfelelő helyre. 

Magyarországon sajnos lesújtóak a statisztikák a kóborkutyákkal kapcsolatban, főleg vidéken, mégis a legtöbben budapesti szervezetnek adják adójuk 1%-át, tehát sajnos oda nem ér el a pénz, ahol a legnagyobb szükség van rá. 

Mire gyűjt:

 

 • Bajbajutott, méltánytalanul tartott, balesetes, megkínzott, elhanyagolt, eldobott állatok védelmünk alá vétele
 • Működésünk biztosítása
 • Lehetőség, és remény a kutyák részére vidéken
 • Kisebb állatvédő szervezetek, magán mentők folyamatos segítése a jövőben is
 • Kutyafuttató
 • Menhely felújítási munkálatainak biztosítása, kapacitásunk növelése, kerítések felújítása
 • Rászoruló kutyák segítése
 • Ivartalanítás
 • Oltási program
 • Az ivartalanítás és a felelős állattartás propagálására, oktatási, lakossági felvilágosító program kidolgozására.

 

Jogállás:
Közhasznú

Állatvédelem
Egyszázalékos
adománygyűjtés

A bajba jutott kutyák nevében kérjük, hogy rendelkezz adód 1

Pacsi Kutyamenhely Alapítvány

Magyarországon sajnos lesújtóak a statisztikák a kóborkutyákkal kapcsolatban, főleg vidéken, mégis sajnos oda nem ér el a pénz, ahol a legnagyobb szükség lenne rá.


Határidő:
2021-05-20
Adószám:
18553431-1-09
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.